tascam FW1884

dione55

Nieuwkomer
Lid sinds
7 april 2003
Berichten
3
Ik ben van plan om mijn Yamaha 0V1 in te ruilen voor een workstation ivm ruimte. Nu zoek ik een combinatie van de 0V1 en een harddiskrecorder. Mijn oog is gevallen voor bijv. een Roland VS2400CD of een Yamaha AW4416.

Nu kwam ik ook een Tascam FW1884 tegen. Heeft hier iemand ervaringen mee? Hoe zit het met uitbreidingen? Ik weet dat er faderuitbreidingen voor zijn, maar krijg je hiermee ook extra ingangen/ uitgangen. Ik wil er namelijk wel mijn midisetup op kunnen sluiten, zoals een triton le, XV5080 en een allesis drummodule. Dit zijn er al 16.

alvast bedankt
 
JAJA eerlijk gezegt ben ik erg blij met mijn Tascam FW-1884
De mixer is zoals je weet volledig geautomatiseerd voor logic en als mackie control geautomatiseerd in cubase en nuendo.

Waar je rekening mee moet houden bij de Tascam is dat steinberg hem dus NOG niet volledig in cubase en nuendo heeft geimplementeerd. Maar dit doet niet weg van de functionaliteit van de FW-1884. De mixer werkt wel met cubase maar je mist enkele functies en de equalizing is iets anders te bedienen. Wat mis je in cubase dat je in logic wel gewoon zou hebben: de druktoetsen cut, paste, copy en delete doen het niet als je erop drukt. de overige knoppen (undo, save, loop, marker enz.) doen het wel gewoon. Zodra in cubase net als voor de mackie etc. een device is geimplementeerd zal dit alles het wel gewoon gaan doen (is dus afhankelijk van cubase update!). Wat ook anders is in cubase dan in logic is het equalizen. op de tascam zit een mooie strip van 4 duktoetsen en 3 draaiknoppen waarmee je in logic per kanaal de equalizing kunt regelen. deze strip werkt in cubase NOG niet.
Voor equalizen maak je gebruik van de eindeloze draaiknoppen boven je kanalen of je schuiven. Eigelijk op dezelfde manier waarop je je sends, inserts instelt en bediend. (ff een dagje wennen maar werkt perfect!)

wat betreft de expantion units.....
De TASCAM FW-1884 kan worden uitgebreid met losse FE-8 units die steeds 8 channelstrips aan je mixer toevoegen.
Deze uitbreiding is bijna naadloos, en daardoor wordt het plaatje extra mooi! de FE-8 voegt helaas geen extra audio I/O of midi I/O aan het systeem toe ! Als Tascam een beetje slim is zullen ze in de toekomst een uitbreidings unit maken met die 8 channelstrips en ook nog eens 8 extra audio I/O

Je kunt trouwens wel via ADAT nog eens 8 audio kanalen aan je systeem toevoegen!!!
zodat je 8 analoog + 8 ADAT (+ L&R Sp-dif ?) krijgt. een totaal van 16 mono + sp-dif stereo
Aan midi kanalen heb je trouwen voorlopig wel genoeg, althans ik wel! namelijk 4x 16 kanalen I/O

P.s.1 De Tascam FW-1884 is gewoon een soort controller unit/mixer die ook als geluidskaart fungeert. het harddisk recorden doe je uiteraard op je computer harddisk in je software sequencer!
:okdan:

p.s.2 Je zou je synths ook via een patchbay of simpele rackmixer (hoeven geen volumeknoppen op te zitten)
aan kunnen sluiten op 1 van de inputs en via midi de individuele volumes regelen. neemt niet weg dat het gemakkelijker zou zijn om gewoon een expantion te hebben waarmee je audio I/O toevoegd aan je systeem.
 
Laatst gewijzigd:
[off-topic] welkom,naamgenoot.....vanwaar Dione55 ? [/off-topic]
 
thnx voor je snelle reactie :okdan: ,

Heb je ook toevallig ervaringen met cakewalk/sonar?
Hoe ging het eigenlijk met de installatie van de tascam?
Ik ben eigenlijk niet zo'n liefhebber van harddiskrecording op een computer......er gaat altijd wel iets mis of je configuratie
van je computer sluit niet aan etc, etc. Kun je me vertellen wat zijn de zijn eisen van je een computer? ik heb nu de volgende configuratie

Intel Pentium 4 2.6 GHz,
512 MB DDR333 geheugen,
een Seagate 120 GB 7200 rpm harddisk

Ik zit echt te dubben wat nu te doen, een externe harddiskrecorder of via de computer opnemen. Nadeel van externe harddiskrecorders is
het getuur naar zo'n klein schermpje wat ik nu doe met VS880. Daarvoor vond ik de 2400CD weer een goede optie omdat je daarop
een monitor kan aansluiten. Met de computer bewaar je overzicht vooral met de tascam lijkt me. En die 4 midi in en out sprak me ook erg aan, nadat ik een nieuwe computer had aangeschaft kon ik mij kaart 4 I/O van midiman niet meer gebruiken.

wat is een goede optie om via ADAT die signalen in de computer te stoppen?

thnx
 
HEt installeren van de Tascam was super 1-voudig.
Je sluit hem nog niet aan maar installeert eerst de drivers van de bijgeleverde cd of zoals ik gedaan heb van de tascam site (nieuwe driver versie!) Vervolgens kun je hem aansluiten en Windows XP herkend je Tascam als geluidskaart.
In je software sequencer kun je gemakkelijk je tascam ASIO driver selecteren en eventueel wat dingetjes instellen.

Het bedienen van de Tascam met de software is zeer logisch, je kunt gemakkelijk alles vinden en met de extra tool die bij de driver update van de tascam site zit krijg je meer overzicht waar je op je mixer mee bezig bent.
Andere mixers zoals de O1X van Yamaha hebben bijvoorbeeld boven elk kanaal een klein scherpie met de naam van het kanaal erbij. De tascam heeft dat niet, daarom is een software balkje geleverd die precies aangeeft (op de plaaats waar je hem wil en zo groot als je het wil!) wat welke schuif is.

Je computer kan het best aan, je hebt ongeveer dezelfde configuratie als ik heb dussss.
Het is hetzelfde als een geluidskaart alleen kun je er nu ook geautomatiseerd mee mixen.
Eigelijk een soort mackie controller met ingebouwde geluidskaart !

Bedenk voor je zoiets koopt goed wat je precies wilt, ben je een software man of meer een hardware persoon.
Ik werkte altijd al met cubase en wilde dat blijven doen. Ik twijfelde ook even of ik extern zou gaan recorden.
Schrijf op wat je zoekt in een mixer en streep dan weg.Maar bedenk, geen keuze is definitief ! Ookal loopt een weg dood, je kunt altijd terug lopen naar de vorige splitsing!

Ik kan me echter voorstellen dat een externe harddisk recorder wel stabieler is dan een computer. immers die bakken zijn gemaakt voor muziek en je PC meestal niet alleen daarvoor.

Ik heb trouwens geen verstand van cakewalk/sonar enzo.
En heb zelf ook nog geen ADAT in gebruik gehad. misschien kan iemand anders wat meer over ADAT hier vertellen en eventueel wat mooie ADAT 19" bakkies hier neerkwakken zodat ook ik eens kan kijken wat er rondwaait in studioland :P
 
Ik gebruik er een in de studio met cubase.
Werkt heerlijk, na wat contact ben ik erachter gekomen dat je nog een andere
geluidskaart kan toevoegen (Cubase SX) zo krijg je dus meer ingangen.
Ook handig met routen voor randapparatuur enzo.

Ik kan het je echt aanraden. Er komt trouwens ook nog een update dat je
wanneer je aan een knopje draait je het op je beeldscherm te zien krijgt onderin.
Dus een displaytje mis je ook niet dan.
 
Origineel geplaatst door Barry K
Ik gebruik er een in de studio met cubase.
Werkt heerlijk, na wat contact ben ik erachter gekomen dat je nog een andere
geluidskaart kan toevoegen (Cubase SX) zo krijg je dus meer ingangen.
Ook handig met routen voor randapparatuur enzo.

Ik kan het je echt aanraden. Er komt trouwens ook nog een update dat je
wanneer je aan een knopje draait je het op je beeldscherm te zien krijgt onderin.
Dus een displaytje mis je ook niet dan.

HOE DAN?
ik ben benieuwd, voor het geval dat ik het nodig ga hebben.
ik denk ook dat anderen hier benieuwd naar zullen zijn.

p.s. ter info: sinds 2 maanden wel problemen gekregen met de FW-1884
computer herkend de tascam niet altijd direct, met opnieuw opstarten van de mixer en/of computer wil het meestal nog wel lukken. ik ben nu terug gegaan naar oudere drivers, hopelijk de oplossing.... wellicht iets met de verhuizing gebeurt waardoor dit probleem zich voordoet, of wellicht SP2 probleem? verder is cubase weleens instabiel met buschanges. ik ben aan het kijken of ik overstap op sonar, deze is immers wel stabiel bij buschanges! mis alleen dan mijn schaartje enzo bij mijn rechtermuis knop ben ik bang!
 
Heb een P4C800deluxe met firewire. (met VIA OHCI Compliant IEEE 1394 Host Controller)
Het probleem volgens de helpdesk van tascam is de Via?? weet iemand dit nader te verklaren??

Het probleem doet zich bij mij ook voor. En schijnt dat we een andere firewire kaart moeten hebben dan een onboard firewire. Het probleem is bij mij wel (gek genoeg) minder als ik hem op het frontpanel aansluit ipv de firewire achterop de kast. Gelukkig heb ik er een voorop zitten, gezien de kasten die er zijn die er voorop geen hebben. Ik was er wel vanuit gegaan dat het zo allemaal wel goed moest zijn. Maargoed, het zal wel goedkomen.

i.i.g. denk ik dat het volgende beter zal werken:
ga naar www.tascam.com en haal daar eerst je flash file om je tascam te flashen.
Installeer dan pas driver 1.40
Haal je firewall (komt met sp2) van je firewire-netwerkverbinding af en dus schakel hem uit. (in netwerkverbindingen of in apparaat beheer)
Zet eerst je pc aan en dan pas je tafel, daarna Soft lcd en dan pas cubase.

:eureka: Als er iemand meer tips of wat dan ook heeft? :eureka:

Oja nog iets. Ik had tascam gemaild en ze vertelden me, na een hoop vragen gesteld te hebben aan hun, dat er snel een cubase sx3??? (weet ik niet meer zeker ondersteuning bij kwam. De datum is al wel ruim overschreden dus ga ik nu toch geloven dat die nieuwe ondersteuning zoals ze het noemden, al in 1.40 zit!!!??? Laten we het niet hopen. Dit kan beter werken. Maargoed, het zal wel weer goedkomen. :)

Hieronder nog die mailtjes.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
05-01-2005 - Dear Alex,

we had a few rare cases where a Texas Instruments Chip worked better then a VIA, but most of the time it is more a System configuration problem, like a not switched off network connection for the firewire port, or a ressource conflict like shared Interrupts. Or by using low end Firewire Cables.
But it might be worth to try an alternative Firewire Card with a TI Chip, specially if it sometimes happens that the Firewire LED on the
FW-1884 goes off.

2. We can not define any special PC, as the availability of components is changing to fast, but on most of the current systems you should not get any problems with the FW-1884.

3. We are still working on the Plug In, but It is not finished yet.

Best regards

Dirk

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
26-11-2004 - Dear Alex,

After Steinberg changed the way of Remote Controlling for Cubase SX and Nuendo since SX 3, we have been enabled to start to create our own control Plug In for the FW-1884. Unfortunatly this will take a few more weeks, but our developers are heavily working on it.

Best regards

Dirk
 
ken de de kleinere versie van de 1884, en de yamaha 01X enzo al?
 
Beta drivers SX2 (2.2)

Beta drivers SX2 (2.2)

Voor de SX-2 (2.2) gebruikers onder ons kan je onder onderstaande link de Beta drivers downloaden (versie 1.50).
Nog niet officieel door Tascam uitgebracht, maar dat zal niet lang duren, denken de tascam-forummers aldaar.

De site : www.tascamforums.com

De link : http://www.vaporpark.com/invboard/index.php?act=Attach&type=post&id=246

Misschien gaat het dan toch nog de goede kant op!

gr. Northlake

(FW-1884 user)
 
ik heb ook de p4 deluze met intel chipset .. cool cubase drivers :)

Ik heb trouwen 4 midi kabels in mn 1884 zitten van uit 1 naar in 1 uit 2 naar in 2 etc. dan kun je b.v. 4 verschillende software apps bedienen of b.v. synth 1 midi mode 1 etc

ben er zelf erg blij mee :)
 
zeg dat nu nog eens. Stop jij de kabels van je FW 1884 out naar je in? en zo 4 keer?
Kan dat ja? :mega: Maar wat bedoel je met controllen, dat kan ik nu met softsynths toch ook? Of bedoelen je iets anders??

Ik heb dat ding meer om zijn clock en kwaliteit gekocht achteraf als dat ik hem gekocht heb om zijn bediening ben ik bang. Kan met toetsenbord toch sneller werken tot nu toe.
Hopelijk veranderen die 1.50 drivers dat. Thanks for the url-tip daarvan trouwens.
Op naar een TI-kaartje dan, beter dan dit onboard spul, alles onboard suckt vandaag de dag ben ik bang.

:eureka:
TIP: Verbeter je gehoor :)
1. start de moter van je auto en ga rijden.
2. probeer met het toerental van je moter de frequentie (noot) van de muziek gelijk te leggen/rijden. Satriani gaat niet lukken met de auto.

Maar off topic, moest het even kwijt.
 
dit topic geef ik ff een kick aangezien het me wel intressant leek


zijn er ondertussen al meer mensen die een fw-1884 in gebruik hebben en hoe ervaren jullie het

hoe fijn werkt het onder osx met logic pro ?
 
Ik heb geen idee met osx. Zou het binnenkort als er een mac hier staat het eens kunnen testen, maar ga er niet op wachten want de kans is kleiner dat er hier geen mac komt momenteel :).

Verder...
Ik word geregeld echt moe van die fw-1884.

Als er een error in cubase komt (alles orgineel, niks gecracked) door een of andere reden, lijdt dit er toe dat de tascam driver soms wel en soms niet meer werkt. Logisch, het hangt, maar om daarvoor te moeten rebooten (soms) word ik echt moe van. Er is geen touw aan vast te knopen. Firewire kabel erin en eruit. Tascam aan/uit. Tascam plugin openen en buffer veranderen. Soms helpt dat. Meestal dus gewoon restarten na een error.

Kan ik niet via een commando of macro snelltoetst een driver reloaden ipv restarten?

Ik geloof dat ik toch al besloten heb een andere kaart te willen. Niks geen firewire meer voor mij. (of iemand moet mij kunnen overtuigen dat het werkt met andere firewire oplossingen)
Denk dat lynx de volgende stap zal worden maar eerst nieuwe speakers.
 
blij dat ik een mac heb en nooit problemen heb met usb firewire of ander gezeur :)

maar uhh waar is de sound van tascam mee te vergelijken ?

heb nu een rme ff800 die ik wil blijven gebruiken dus heb graag iets wat in de buurt daarvan komt
 
sounds is goed, maar als jij een rme800 hebt dan zou ik eerder een lynx erbij pakken. (voor meer in en outputs neem ik aan?)
 
Back
Top