Ik zoek een: Killer Wurlizer geluid

djlee

www.2groove.nl
Lid sinds
18 december 2004
Berichten
276
Locatie
Drenthe
Hoi, ik ben op zoek naar een Killer Wurlizer geluid, heb ray gedownload, klikt leuk maar mist net dat diepe geluid, Lounge lizard komt in de buurt maar toch het gevoel net niet.

De Wurlizer van mijn Virus Clasic komt misschien het dichst bij maar ook voor die is het "net" niet, ook al is die niet verkeerd!

Wie kan mij een hardware of een software matige wurlizer aanraden? mijn budget ligt ergens rond de 100 a 200 euro. Nog mooier zou zijn als er verschillende pianoklanker erbij zou zitten.

alvast bedankt!
 
Wurlitzer

Wurlitzer

Wel boven je budget: de Gem Promega 2 of 3. Die maakt gebruikt van physical modelling. Er schijnt nu ook een rekversie van te zijn met minder stemmen voor zo'n 800 euros.
 
Elektrik piano van Native Instruments. Werkelijk de meest fantastische wurlitzer die ik ken. Doet ook andere piano's overigens.
De Motif XS heeft ook fantastische wurlitzer sounds aan boord overigens.
 
Jammer dat er geen demo is van de Elektrik piano :(
 
Ik heb een An1x, is daar niet iets mee te doen? is ook yamaha ;)
 
Luister even naar de audio Demos van Elektrik piano. Daar zit dus ook die wurlitzer tussen. Vind ik tot nu toe echt de beste wurlitzer. Beter nog dan de wurlitzers die ik heb gehoord in de motifs etc.
Het is inderdaad jammer dat er geen demo van is, maar ook wel logisch. De totale installatie van elektrik piano is zo'n 1,5 GB, dus een beetje veel voor een demo. Hij is namelijk volledig sample based.
 
Op de SRX-12 zitten ook fijne Wurli's

Ow, beetje out of budget, zie ik nu (er moet dan nl. ook nog een synth bij waar die in kan)
 
scarbee samplesets zijn "de bom", geweldige rhodes en wurlitzer sound. ik weet niet meer hoe ze nu weer heten, maar je vindt ze vast wel met google.
 
Ze zullen wel denken: Heb je hem weer met zijn Kurzweil.

En inderdaad: daar ben ik weer!

De beste onboard-Wurly vind je in de PC-serie van Kurzweil op het classis keys romboard. Ook de K2600-serie heeft HELE mooie Wurly's.

Maar laten we wel zijn, de mooiste Wurlitzer komt toch echt uit een Wurlitzer.......
 
Hey, daar heb je hem weer met zijn Kurzweil! *D

Budget van de starter is 100 tot 200 euro...nu kun je hm natuurlijk je Classic Keys ROM verkopen ;-)
Heb je wel eens naar die GEM piano's geluisterd? Ben benieuwd wat je er van vindt.

Flexby
 
Ik heb wel een Killed Wurlitzer,...
Kijk maar eens in de bijlage.

Groeten vanuit Villa 129 :D
 

Attachments

  • piano01.jpg
    piano01.jpg
    35 KB · Bekeken: 71
Laatst gewijzigd:
Origineel geplaatst door Flexby
Hey, daar heb je hem weer met zijn Kurzweil! *D

Budget van de starter is 100 tot 200 euro...nu kun je hm natuurlijk je Classic Keys ROM verkopen ;-)
Heb je wel eens naar die GEM piano's geluisterd? Ben benieuwd wat je er van vindt.

Flexby

Ik heb een Promega 3 gehad en ik moet eerlijk zeggen dat het mijn ding niet is. Ik vond de piano's wel mooi solo maar die kwamen er in de podiummix niet echt uit. De Rhodes vond ik te clean klinken, te 80's. Van de Wurlitzer kan ik me niet veel herinneren, ik speelde op dat moment in een coverband en had de wurlitzer daar gek genoeg niet echt voor nodig.
 
Ah okay, dank je. Ik heb die klacht overigens wel vaker gelezen (dat de GEM piano niet goed in een mix valt)
 
Origineel geplaatst door djlee
Ik heb een An1x, is daar niet iets mee te doen? is ook yamaha ;)

nee die is beter in die dx style rhodes......program change 130 en dan ep kiezen en nog wat draaien....

en ik las net dat er een nieuwe mr ray aankomt, (de mkII):D
 
Stage73 >>> Heb even gegoogled en een paar demo's geluisterd maar....... vond het niet wurilizerig genoeg voor mij ;) maar bedankt voor de info ;)

Flexby >>> Heb geluisterd naar een paar demo's ervan en moet zeggen dat ik een betere wurilizer heb gehoord uit een Yamaha, weet alleen niet meer de type..... :stupid


OJS >>> Helaas....... het klinkt inderdaad wel lekker moet ik zeggen, alleen het bedrag (2000 euro ongeveer?) van de aanschaf van zo een piano klinkt het ineens minder voor mij, hahaha. Maar verder idd. het klinkt erg lekker, zo iets zoek ik zo ongeveer...... of is er een goedkopere uitvoering/optie met zulke klanken?

Mike Philco >>> Dat is wel heel letterlijk genomen...... hahaha. euuuhhh ik wil het ook kunnen na vertellen als ik erop gespeeld heb ;) Ik hoop dat je nu niet als ik bij jou voor langs loop dat je zo een ding op me laat vallen, hahaha.

renepela >>>Heb demo's gehoord van elektrik piano van native, en dat klonk moet ik zeggen ook wel redelijk wurilzerig ;) het liefst heb ik uiteraard een hardware matige iets, maar goed, misschien dat er andere mensen zijn met andere ideeen.

plieuw >>> hmmm even proberen dan van de week. nieuwe ray? ben errug benieuwd!!!
:okdan:
 
ik denk dat hij nu Scarbee E.E.P heet, vroeger was dat WEP. (wurlitzer electric piano)...ik kan me niet voorstellen dat je die niet goed vindt klinken, ik heb eens een demo van WEP gehoord waar ze het beroemd/beruchte supertramp liedje doen, en ik kan je zeggen dat je het verschil niet hoort. Ik zou bijna zeggen dat als Scarbee niet goed klinkt, je in elk geval geen Wurlitzer zoekt... Ik heb zelf een Rhodes maar ik zou een opname met C.E.P. niet van echt kunnen onderscheiden.

Het wachten is nu op een P.E.P haha, Piezo-Electric-Piano, eindelijk een "definitieve" CP70 sampleset, en ik wil nog graag een virtuele versie van me ARPje :D
 
Even een kick ;)
Nog steeds niet gevonden en alles uit geprobeerd.
 
Dan zou ik een echte gaan halen want de beste emulaties zijn zeker genoemd in deze thread. Ik vind die wurli in Elektrik piano ook erg goed. Beter dan motif ES iig. De Scarbee nog nooit gehoord overigens, ben er wel benieuwd naar. :)
 
Back
Top