Obscurity

tumbleweed.sized.jpeg


99 keer bekeken, 21 keer gedownload. Iemand heeft er toch wel iets zinnigs over te zeggen?
 
absoluut niet mn stijl, maar zit wel leuk in elkaar verders :)

lijkt alleen wat weinig in te gebeuren misschien
 
Ja, het duurt wellicht wat te lang en kabbelt maar voort. Ik zit nog na te denken hoe ik dat kan veranderen. Ik weet dat die vocoder niet veel variatie heeft, maar daarvoor in de plaats zou nog een vocaal moeten komen. Deze is nu slechts ter opvulling. Nog iemand mix technische opmerkingen misschien?
 
Tja... erg lang dat wel maar dat hoeft geen probleem te zijn. Wat ik mis om mijn aandacht vast te houden is een bepaalde melodie een piepje, bas oid dat het geheel op sleeptouw neemt. Verder zou ik het geheel eens eerlijk en kritisch beluisteren en de betere stukjes (3:53) verder gaan uit werken en tot een compacter geheel maken.
Verder mag het allemaal wel iets vlotter en kun je ook de drums wat oppimpen(compressie???).
Verder moet je hiervan in de zomer toch wel een lekker nummer van kunnen maken.
Wees kritisch*D
 
Niet zozeer de kick maar zoals ik het kan beluisteren, het blijft natuurlijk maar mp3, Klinken de drums een beetje wc potterig. Kijk ik lul ook maar wat en weet niet zoveel van techniek dus je zal het vooral zelf moeten uitvogelen. Ik geloof vooral dat de snare wat frisser moet klinken en de bass wat voller. Het klinkt nu als oldskool electro (laibach, f242 etc) maar de rest van de sound is niet zo droog daar zul je een balans in moeten vinden. het is dus een kwestie van de juiste sounds bij elkaar vinden.
Kritiek leveren is niet makkelijk zeker niet opbouwende kritiek. Ik ben hier nieuw in maar doe m'n best en hoop dat je er wat aan hebt.
Groet,

Engine.
 
het mist idd de hook, dat dingetje dat je pakt zodat als je later buiten loopt het nog in je kop hangt, en als ie heel goed is zit ie de volgende ochtend nog in je hoofd.

en ik vindt de geluiden ook niet zo mooi bijelkaar passen, dat italio-mellow-acid snap je? dat gaat niet zo gemakkelijk samen....

en dat hele hoge geluid grooved niet zo lekker mee op het geheel...

(veel kritiek op iets wat geheel mijn ding niet is)

o en die vocoder prop daar voortaan ook wat extra noise doorheen(carrier), dan is ie verstaanbaarder...want nu is het net een dronken pool.
 
naar aanleiding van de reacties toch ff luisteren..

als eerste zet het niet op zo´n download ding maar ergens waar je direct de link kan luisteren... ik was nu ook aan het zoeken en wou hem bijna wegclicken.

ik vind het idee wel ok.

maar zoals hierboven gezegd is zijn zitten de geluiden elkaar lekker in de weg.... lijkt net alsof je het op hele brakke speakers hebt afgemixed. de compressie doet pijn aan mijn oren. de balans is ver te zoeken. moet ik nu letten op het baslijntje? of de vocoder? of het piepje?

kortom: arrangement en mix nog eens doornemen.
 
Raaah, ik word er niet goed van. :stupid Ik neem de kritieken ten harte, maar als ik nu iets nieuws maak, lijkt het alsof ik geen goede balans meer kan vinden. Heeft iemand hiervoor tips? Voorbeeldje staat uiteraard al in deze thread, maar ik zal vanavond ook nog wel iets nieuws uploaden.
 
speel hem eens een keer behoorlijk langzaam af(80-60 bpm) dan hoor je goed dat veel loopjes, vooral dat smerige loopje, niet lekker doorlopen, misschien moet je daar iets anders voor bedenken???Of het wat soepeler laten lopen, zit gewoon niet lekker in de beat. ik vind de hoge geluiden wel lekker. Het geluid wat er bij 2:19 op de eerste beat met delay vind ik ook lekker mag wat meer nadruk hebben want in die herhaling kan dat lekker opzwepend zijn, hier kun je de climax in zoeken. En ja de vocoder minder of gevarieerde want die gaat irriteren.

sxs
 
Back
Top