Brauner studio mics

boeklanoei

Ouwe rot
Lid sinds
15 september 2006
Berichten
1.014
Het viel me net op toen ik eens ging kijken hier op de synth op de search, dat er (erg) weinig over de Brauner studio mics te vinden was.
Ik heb altijd gedacht dat Brauner een lijnrechte concurrent was van Neuman. Dat deze twee zeer aan elkaar gewaagd waren. Is dit niet het geval?

Wat vinden jullie van Brauner studio microfoons? Je hoort zoveel over Neuman en zo weinig over Brauner.
Ik heb het met name over de categorie van: phantom AE en de nieuwste (?) zeg de mics tot 1500 euro.
Zo heb ik ook altijd gedacht dat de Phantom AE en bijv: Neuman TLM 149 (zelfde prijs) aan elkaar gewaagd waren.
Hoe typeert de sound van de brauners zich eigelijk tegenoverstaande van de Neumanen?

Het is allebei Duits, dus ik vermoed dat er ook wel (veel) overeenkomsten zullen zijn.
Was gewoon eens benieuwd, aangezien ik binnekort mijn zoektocht naar een mic(preamp) ga (her)vatten.
Ik zoek dat: heldere,sprankelende, weinig kleur, vol,ruimtelijk, groots geluid, mooi hoog en laag. Neuman of Brauner?
 
Ik zou het niet weten want ik heb ze nog nooit gehoord. Maar pas heel erg op met beschrijvingen van high end materiaal. Wat voor de ene "zijdezacht" klinkt, klinkt voor de ander "rauw"... Geluid zit in je oren en niet op je scherm. Als je dit soort microfoons en pre-amps denkt aan te schaffen zit er niks anders op dan een gedegen luistertest bij een verkoper van high-end materiaal. Of misschien kan je er enkele huren voor een dagje.
 
kan merken dat er weinig mensen met Brauner bekend zijn:D
 
Ken het merk wel, maar heb ze nog nooit in het eggie gehoort. Net zo min als Peluso, T.H.E, Royers, Gefells etc etc etc ;)
 
Origineel geplaatst door boeklanoei
kan merken dat er weinig mensen met Brauner bekend zijn:D


Ik denk dat de Nederlandse markt niet zo groot is en als men dan veel geld moet betalen dan kopenm mensen vaak het zekere voor het onzekere...Dan maar Neuman...Of is dit een scheve redenatie
 
Ik denk dat de meeste mensen die Brauner kopen niet op synthforum zitten.
De meeste synthesizer liefhebbers zullen hun synth zonde microfoon opnemen verwacht ik ;)
 
Origineel geplaatst door MatthijsBlom
Ik denk dat de meeste mensen die Brauner kopen niet op synthforum zitten.
De meeste synthesizer liefhebbers zullen hun synth zonde microfoon opnemen verwacht ik ;)


met mic opnemen (brauner natuurlijk heel dik qua sound!) geeft topresultaten
 
Hey, ik neem m'n softsynths ook altijd op met m'n Shure SM57, voor die warme, diepe klank! :D

Maar nu serieus: als je zoveel geld wil uitgeven dan wil je toch wel even testen, niet? Ik ben zelf een kritisch tester, zelfs m'n hoofdtelefoon van 100 Euro heeft enkele uren luistertest en vergelijking moeten doorstaan vooraleer ik besloot 'm te kopen! Ik kan moeilijk geloven dat boeklanoei alleen maar zou afgaan op beschrijvingen om zo'n mic te bestellen. Wat ik leuk vind aan forums is dat mensen alternatieven kunnen aanbrengen die ik zelf nog niet gevonden had. Ook de bouwkwaliteit en technische ondersteuning is iets wat wel objectief beoordeeld kan worden en waar ik waarde aan hecht op forums. Maar de uiteindelijke keuze, die maak ik liever zelf, aan de hand van wat ik hoor in een luistertest.

PS: het high-end forum op Gearslutz is een plaats waar dit soort microfoons vaak besproken wordt. Ik denk dat je de mosterd beter daar gaat zoeken!
 
Ik heb een Brauner Phantom C.. De brauner heeft een hele warme sound met een heel mooi hoog.
Ik ben er erg tevreden over.. heb ook een Röde NT1-a, die is een stuk scheller.. maar goed qua prijsklasse ook erg anders.

Ik vind eht dus een heelrijke mic, mixt ook lekker weg.
 
Heb je deze ook getest tov bijvoorbeeld Neumann, BWE- Pro? Hoe vond je de onderlinge vergelijking? Wat viel je op?
 
Origineel geplaatst door boeklanoei
Heb je deze ook getest tov bijvoorbeeld Neumann, BWE- Pro? Hoe vond je de onderlinge vergelijking? Wat viel je op?

Neehj helaas deze vergelijkingen heb ik niet, kan alleen mijn persoonlijke mening delen.
 
Toch heb ik gevoelsmatig het idee, dat Brauner een heel erg goed iets gaat leveren wat betreft overall sounding. Dat het stiekem wel eens Neuman kon gaan overtreffen. De kwaliteit boeit me veel minder, dat zit wel goed met deze merken/prijsklasse vandaar. Ik denk dat het zoals ik er nu naar kijk een brauner of neumann gaat worden. Charter oak en Gefell, vind ik wat te gevaarlijk, dit zijn wat kleinere ietwat mindere gerenomeerde bedrijven in. Ook wil ik Rode gaan vergelijken tav. het contrastverschil/prijsklasse verschil.

Toch ben ik ook een beetje huiverig voor het testen: Door het bomen het bos niet meer zien, verkeerde keuze maken en meer van dat soort dingen. Zal binnekort eens gaan kijken.
 
Er zijn demo cds waarop je verschillende micrfoons met dezelfde zang hoort. Had er hier een, zal eens voor je zoeken...

Kan m dus niet meer vinden, maar de cd kwam van Holland PA Service in Amsterdam, zij zijn importeur van Microtech Geffel, en hebben er zeker wel een.

Maar je wilt toch alleen maar zang opnemen, of niet?? dan zou ik als ik jou was (volgens mij heb ik je al eerder die tip gegeven) beginnen met een eenvoudige mic, vervolgens je skills uitbereiden totdat je ook aan een top kwaliteit mic toe bent...

Voor zover ik begrepen heb van de die-hard studio techs, kun je wel vergelijkingen trekken tussen sommige brauner en Neumann modellen (maar dat kan dus ook tussen Neumann en Microtech Geffel bijvoorbeeld).

GRTZ
 
Peter, bedankt voor je moeite.

Ook heb ik als reactie van iemand (geloof internationaal/amerikaans forum waar ik bij zit) te horen gekregen en ik denk dat ik het daar wel (voor een groot gedeelte mee eens ben). Dat gezien het feit dat ik een Eventide H8000FW heb en ik deze van plan het gehele kunnen/kennen van deze unit, voor zo'n beetje alles te gebruiken als het aankomt op vocalen: FX,pishifting,doubling,stereobeeld bepalingen enz. Toch allemaal wel goed gaat klinken, wanneer ik gewoon een goede ''normale'' gerenomeerd merk Preamp en microfoon pak.

Wat hij dus vertelde:
puur het feit dat alles toch door een H8000FW heen gaat, komt het wel goed ''ongeacht'' wat je kiest aan mic/mic preamp. Zo bedoelde hij dat meer.

Moet trouwens melden dat op gearsluts ook minder aanhang is voor Brauner. Het zou erg ''hi-fi'' klinken? Het gros heeft daar ook wat meer op met Neuman en ook veel Gefell vond ik. Wel zou het mooie van Brauner zijn dat de grote jongens niet veel beter klinken dan de Phantom C en de AE versie. Toch ben ik erg benieuwd naar het nieuwe telgje van de Brauner familie de ''Phantera''.
 
Back
Top