luidspreker? probleem

Sensi

Stamgast
Lid sinds
20 april 2006
Berichten
120
Locatie
papua eiland
Hello8)
Sinds relatief lange tijd heb ik problemen met mijn geluidsinstallatie. Als ik muziek luister verspringen de volumeniveaus van me luidsprekers. Dan bedoel ik dat dus bijvoorbeeld mijn linkerspeaker opeens halfweg valt en na n 10 min. weer aanspringt. Ik dacht dat het aan mijn speakers zelf lag of aan de bekabeling ervan, maar ik heb andere speakers geprobeerd en de bekabeling nagetrokken dus dat is het iig niet. Zou het kunnen dat het een probleem is mbt mijn geluidskaart of versterker?? Kan iemand mij misschien verder helpen :engel:
 
Dat klinkt als lekke of verdroogde elco's in de signaalweg van je versterker.
 
En is dat voor een beetje doe-het-zelver te repareren? En zoja hoe kan ik dat het beste aanpakken? grt!
 
Yoko in de kliko, voor een nieuwe naar de toko. :W


Even 'bijregelen' met een hamer kan ook. :D
 
Origineel geplaatst door Sensi
En is dat voor een beetje doe-het-zelver te repareren? En zoja hoe kan ik dat het beste aanpakken? grt!

Beginnen met alle schakelaars, draaiknoppen en schuiven in de versterker te reinigen. Staat op het forum hoe je dit goed doet.

Als dat niet helpt, dan pas verder zoeken bij elcootjs enzo, maar doe eerst het eerste taakje maar eens.

Nu heb ik persoonlijk nog nooit problemen gehad met gewoon een beetje contactpsray gebruiken (ligt misschien aan de spray die ik gebruik), maar het beste is -als je contactspray gebruikt- om meteen na het aanbrengen en bewegen, het terug uit te blazen met perslucht om de rest contactspray weg te blasen. Zo doe ik het nu ook. Maar het forum en anders internet wel geven wel wat info over reinigen van contacten. Maar neem dus alle knopjes in of parallel aan de signaalweg. Een knop die de gevoeligheid van VU meters instelt kan nog voor zo'n problemen zorgen, dus niet te snel iets overslaan!
 
Back
Top