Af "Kick" kliniek voor hardware verslaafden

Lid sinds
20 oktober 2002
Berichten
4.304
Volgens mij bestaat "hardware verslaving" echt!
Met de meeste verslavingen is het zo dat de verslaafden het niet toe geven. De drang naar meer , anders en "beter" blijft knagen. Wie is er overgestapt op software en wil toch weer zijn "hardware" behoefte bevredigen? Verlangen naar apparaten die je ooit bezat bijvoorbeeld. Jongens houden van knopjes (ook veelal op seksueel gebied). Dat zit al in de genen ben ik bang.
Ik was een jaar gestopt met het kijken op marktplaats, maar nu kijk ik toch wel dagelijks. Ook het verlangen ooit voor een prikkie iets moois te scoren. vroeguhh had je alleen de interface, musicmaker, etc. waar je een maand op moest wachten om wat te kunnen scoren.
Of een wekelijkse via via scoren en direkt naar de muziekadvertentiepagina gaan. Nu kun je voor je dagelijkse shot het internet op.

Hoe zit dat bij jou en jouw persoonsgebonden budget?
 
Laatst gewijzigd:
ik ken het.

ik ben voortdurend aan het peuteren waar ik nog wat geld weg kan leuren en waar ik op kan besparen om dingen te kunnen kopen.

vaak moet ik dan nadenken wat ik zal verkopen om iets anders te kunnen kopen, en moet dan wat geld bij leggen vaak.

elke dag kijk in hier in de verkoop threads en op marktplaats al een paar dagen gelukkig niet.

ik heb weliswaar het ergste al gehad en ik steel er niet voor.

ik barst wel van de inspiratie als ik weer wat nieuws heb!
 
ik heb t heel erg met samplers.

ooooooooooooooooh een s3000 voor 75 euro, nee dan moet ik mezelf in de hand houden.

of emulators en emaxen op marktplaats. dan gaat t jeuken

nu heb ik alleen een mpc2000 en een s900 en de rest van het grijs en 12 bit maar weggedaan
 
Of het verheerlijken van een apparaat die je nog niet hebt. Staren naar die mooie plaatjes. Heb je het eenmaal in huis, valt het in mijn geval nogal eens tegen.
 
All your Nintendos and Plasma Screen televisions are just more sophisticated
entertainment. Technology is actually nothing more than the toys that make you feel
the illusion of success in your nervous system. The cooler gadgets you have, the less
desire you have to go out and pursue your real passions in life.

...denk ik dan
 
Ook ik heb gearlust gehad... Kopen, ruilen, verkopen, opnieuw kopen...

Maar na verloop van tijd kom je er toch achter dat je vaak dingen koopt die je een paar maanden heel leuk vind
en dan langzaam gebruik je ze steeds minder...
En dan verkopen maak je ook heel vaak wel verlies op.

Dus ALS ik iets koop moet ik zeker weten dat het een aanvulling is op wat ik heb.

Hoewel als ik een synth ofzo echt heel goedkoop kan kopen doe ik het op zich wel...
OF als ik 1 op 1 iets kan ruilen wat ik amper meer gebruik met iets echt anders die ik het ook wel..
 
Origineel geplaatst door trash
Software verslaving bestaat ook, net zolang testen van appz tot er iets een klein beetje in de buurt komt van hardware :D

dus jij hebt tot 2048 nog wel wat te doen :D
 
Origineel geplaatst door fjoesz
dus jij hebt tot 2048 nog wel wat te doen :D

Ik denk dat het nog veel langer gaat duren :D

Met synths heb ik het ook hoor, dingen die ik weg gedaan had vanwege een soft cloon, en daarna weer terug kopen.
 
ja, dat is gek, jij blijft er in trappen
elke keer weer verbaasd zijn dat t nergens naar klinkt :D
 
Hmjah gearlust.

Ik heb er ook last van, en het verplaatst zich naar hetgene waar ik op dat moment het meest mee bezig ben. Gameconsoles en games, computerzooi, surroundspul, DVD's, muziekinstrumenten ....

Beter zou ik mijn geld opzij zetten zodat ik minder hoef te werken zodat ik ook eens wat meer tijd heb om met mijn spullen te knoeien.
 
Origineel geplaatst door Napole0n
...
Beter zou ik mijn geld opzij zetten zodat ik minder hoef te werken zodat ik ook eens wat meer tijd heb om met mijn spullen te knoeien.
Ik lees een zwaar dilemma?
 
Soms heb ik periodes waarin ik denk dat ik verstandiger ben geworden....maar het komt daarna toch weer vaak voor dat het gaat knagen op de een of andere manier. Ik heb nu eenmaal een zwak voor synthesizers en studiospul en waarschijnlijk gaat het nooit meer helemaal weg :) Vooral analoog en / of modulair spul geniet de voorkeur.

Maar het idee dat ik vroeger nogal eens had, dat ik bepaalde dingen ECHT nodig had om goede of betere muziek te kunnen maken, dat heb ik allang achter me gelaten.

En iets anders heb ik ook geleerd: het houdt nooit op. Al zou ik vandaag een hele muur aan Moog modular gear kopen (gesteld dat ik dat kan betalen - niet dus) dan heb je kans dat ik volgende week weer iets anders moois zie....het is gewoon ziekelijk :D Maar ik moet er wel bij zeggen dat dit niets te maken heeft met ontevredenheid, want ik ben nog steeds blij met de allergoedkoopste bak bij wijze van spreken. Laten we het maar op een "gezonde" obsessie houden.
 
Origineel geplaatst door FrankH
Ik lees een zwaar dilemma?

Ach, soms is het wel een beetje een probleem ... Je kunt wel bakken consoles/synths/games/etc kopen, maar als je nooit tijd hebt om er mee te spelen dan schiet het ook niet echt op.
 
Dan ben je gewoon koopverslaafd.
Dat houdt vanzelf wel op.


1 woord.


Deurwaarder. :D
 
Ik probeer juist met zo min mogelijk zo veel mogelijk muziek te maken ;)
Vind hardware wel vet maar overbodig.
Heb natuurlijk wel wat wensen maar meer op het gebied van dsp en outboard fx omdat het gewoon beter klinkt

Ligt er natuurlijk net aan welke kant je op wilt en hoe je ooit bent begonnen
Heb zelf nooit een synth gehad en ook geen keyboard gespeeld, was eerder een computer nerd ;)
 
Origineel geplaatst door rendering_rebel
IVind hardware wel vet maar overbodig.

Voor muziekmaken heb je echt niet veel synths en effects nodig. De gemiddelde band doet het ook alleen met een drummer, bassist, gitaar en zang. Maar was het maar zo simpel.
Vroeger had ik de wens synthesizers te kopen die toen veels te duur waren. Neem een Roland w30 voor toendertijd 5000 gulden, dacht ik. Toen ik eenmaal een vaste baan had, ben ik synths gaan kopen. Na een opleiding geluidstechniek is de "verslaving" begonnen. Ik ben wel meer iemand die oud spul veelal leuker vind dan nieuw spul. Verkoop tussendoor weleens wat, maar kan zelfs moeilijk afstand doen van spullen, zelfs wanneer ik ze nagenoeg niet gebruik.
 
ja het is inderdaad verslavend met alle verschijnselen die daarbij komen kijken, het enige wat in de regel helpt is totale onthouding maar ja dat is nou ook weer niet de bedoeling. Ik had me echt voorgenomen het bij een bepaalde set te houden welke ik nu dus ook voor elkaar heb maar op de dag dat ik het laatste item heb gescoord (gisteren) is er opeens weer iets wat er eigenlijk bij moet. Maar daar ga ik tegen vechten want het moet gewoon een keer ophouden, walgelijke hebzucht bah.
 
Vroeger toen ik net begon had ik het wel, maar dat is denk ik omdat ik de spullen toen niet had. Je moet toch ergens beginnen, niet? Maar ik heb er al jaren geen last meer van. Ik heb al mijn hardware synths de deur uitgedaan, en er geen spijt van gehad. Hoewel.....eigenlijk dat ik ze gekocht had, want heb er behoorlijk wat op verloren. :)

Voor mij is een synth of drumbak een tool om muziek mee te maken. Niks meer, niks minder. Als ik er mee kan doen wat ik wil (en dat kan met de huidige softsynths net zo goed, zo niet makkelijker dan een hardware synth), dan ben ik tevreden. Enigste hardware die ik heb zijn een paar drumbakken, en die gebruik ik alleen bij liveoptredens. Als ik nieuwe synths wil, dan ga ik hierheen: http://www.audiomastermind.com/browse-free_vst_plugins-5886988-1.html en ik download er een paar en ga experimenteren. Heb er heel wat leuke dingen vandaan gehaald. :)
 
Back
Top