Hoogtepunten van de Messe 2007

Hanz

Anonieme Analogist
Lid sinds
17 januari 2003
Berichten
13.797
Locatie
Mijn eigen kleine universum
Eh... :D

wurst.jpg


Nee, serieus, wat vonden we de hoogtepunten van de MusikMesse 2007?
Voor mij persoonlijk was dat toch wel de JazzMutant Dexter. Echt een hele nieuwe manier om je setup te bedienen!

De nieuwe 'hardware' (lees: software in een doosje) bakken Solaris en Origin vond ik stuk voor stuk nog in een heel vroeg (véél te vroeg) stadium verkeren, zodat je er eigenlijk weinig over kan zeggen.
Verder heb ik even staan kijken bij de 'superbooth' met alle vage analogische meuk, maar ondanks dat ik ongeveer 24/7 met synthjes bezig ben, kan ik hier gewoon niet altijd helemaal bij qua concept. Blijkbaar ben ik gewoon niet 'hip' genoeg. :D

De Roland VSynth GT was een impressive bak om te bespelen, en had naast de bestaande mogelijkheden (x2, zeg maar) ook het interessante AP Synthesis. Iets met phrasing, eigenlijk meer een manier van bespelen dan een echte synthese-vorm.
Was wel leuk om even gepraat te hebben met Stephan (Roland Japan), die o.a. verantwoordelijk was voor de sounddesign in de VSynth XT. Hij wilde jammer genoeg niets zeggen over een evt. komende modulevorm van de GT, dus daarom zeg ik het maar: Musikmesse 2008? :D

Oh ja, en natuurlijk de demonstratie in de Yamaha booth van de onvolprezen Bert Smorenburg. Geweldig, het was bijna cabaret... :D (... en toch denk je dan stiekum, damn, zo'n Motif XS klinkt echt wel vet...)
 
Oh ja, en natuurlijk de 'profi desk porno', dat is toch altijd genieten...

desk.jpg
 
Re: Hoogtepunten van de Messe 2007

Origineel geplaatst door Hanz
(... en toch denk je dan stiekum, damn, zo'n Motif XS klinkt echt wel vet...)

Dat mag je best hardop zeggen hoor ;)
 
Messe 2007

Messe 2007

Hallo!

Intensieve Messe, heb helaas alleen de Yamaha forumhal kunnen zien (omdat ik daar de hele dag moest werken) en heel snel even door 5.1 gelopen.
Opvallend vond ik daar de matige geluidskwaliteit van veel presentaties (presentaties zelf waren vaak dik in orde), en hoe ze daar tegen elkaar op moesten boksen met volumes.
Ik vond Steinberg's Sequel wel interessant (soort tegenhanger van Garageband, denk ik?) en natuurlijk Rob's Predator.

Yamaha MotifXS is nou eindelijk eens echt getoond en alle machines waren continu bezet.
Ik ga komend jaar veel op pad om de XS te promoten (helaas niet al te vaak in Nederland) en dan neem ik ook MM6 mee en de nieuwe digitale N-mixer.
Ook hou ik regelmatig alle forums bij want alle constructieve comments zijn natuurlijk extreem welkom.


Groet!
 
He Jaydee585, dan hebben we elkaar daar vast wel gezien.

[vlambaar]
Maar als je Yamaha even door kan geven dat het vuile honden zijn.
Met hun crappy mLan drivers (waar blijven die Vista drivers?)
En je dus genaait bent met mLan op een Motif XS standaard en niet kan kiezen voor adat of aes16.
Plus dat die nieuwe n serie mixers van Yamaha niet eens met mLan drivers werken.
Mensen laten betalen voor OS upgrades van oude synths terwijl anderen die upgrade gratis krijgen. En na 5 jaar upgrades uberhaupt niet meer toestaan.

Jammer dat ik Nathan Bilias hierover niet zelf heb aangesproken want dit soort kritiek moeten ze zich maar eens wat beter ter harte nemen.

Hmmm.. eigenlijk was dit een dieptepunt.
[/vlambaar]

Het leukste vond ik het fogscreen scherm waarbij een beamer op rook werd geprojecteerd.
( http://www.fogscreen.com/en/product/English/ )
 
Constructive......

Constructive......

>>>>>>dat het vuile honden zijn

Alhoewel ik veel van je verhaal begrijp en ik het voor een groot deel met je eens ben, begrijp je vast ook wel dat ik graag alleen energie steek in gebruikers die zich wat genuanceerder (beschaafder) kunnen uitdrukken.
 
Speciaal voor 'Jaydee' ... knappe foto ook! :P
 

Attachments

  • img_1191 (medium).jpg
    img_1191 (medium).jpg
    45,5 KB · Bekeken: 95
@ Jaydee: ik ben erg benieuwd naar een live demonstratie van de XS, moet er binnenkort zelf ook maar eens op gaan spelen. Heb je het filmpje van Stevie Wonder gezien op de XS?

@fuse: dat kan ook wel anders niet? :(


Bart
(nog steeds erg tevreden over z'n Motif ES6)
 
[offtopic]
Genuanceerd?
Als je eens wist wat ik allemaal voor moeite heb gedaan om met Yamaha op een beschaafde manier te communiceren dan had je ook nog wel door dat ik me nu heel erg inhoud.

Daar heb je natuurlijk geen boodschap aan omdat Yamaha een deel van je boterham betaald en daar is op zich ook niets mis mee.

Maar ondertussen hebben we het wel over een bedrijf dat qua service de klant regelmatig in de kou laat staan en je dan altijd probeert af te schepen met een verhaal wat niet altijd overeen komt met de realiteit. En als mogelijk toekomstig gebruiker kan ik adviseren om hier terdege rekening mee te houden.
[/offtopic]
 
>>>>>Daar heb je natuurlijk geen boodschap aan omdat Yamaha een deel van je boterham betaalt

Toch wel, ik sta niet alleen aan het eind van de ketting als demonstrateur waardoor ik altijd alle heat als eerste over me heen krijg, maar ik ben zelf ook gewoon een eindgebruiker die eisen stelt aan zijn spullen, net als ieder ander.

Als Yamaha altijd duidelijk zou zijn in hun strategie zou dat mijn werk behoorlijk vergemakkelijken.

Ik ben allang blij dat het content programming team bestaat uit mensen uit alle hoeken van de wereld en niet meer alleen Japan, dus wat dat betreft is er veel vooruitgang geboekt.

Misschien gooi je soms het woord "Yamaha" en "mijn dealer" door elkaar. Jouw dealer is er nl. verantwoordelijk voor dat jij met het juiste instrument naar huis gaat, en jouw ook voorziet van de juiste after sales.
Het benaderen van een firma als Yamaha en directe veranderingen verwachten is net zoiets als tegen een mammoettanker leunen en balen dat er geen beweging in zit :)
Geloof me, de communicatie is vele malen beter dan een aantal jaren geleden.
 
Ow die is ook leuk. Het gestuur van het kastje naar de muur van de dealer en de fabrikant blijft ook irrant. (Kan je zo een rap van maken ;) )
Kun je van de dealer goedwerkende drivers gaan eisen? Of nieuwe firmware met minder bugs?
Sterker nog, inruilen voor iets anders doen ze vaak al moeilijk over.

Maar goed. Tegenwoordig kan je op je internet 'zeepkistje' gaan staan en dankzij de invloed van de zoekmachines weten velen je wel te vinden uiteindelijk. Nu maakt een sukkel natuurlijk nog geen zomer. Maar als het er meer worden dan blijft het verhaal uiteindelijk wel hangen en wordt de hele reputatie om zeep geholpen.

En om maar wat meer ontopic te gaan verbaasde het me dat zoveel bedrijven tegenwoordig het heil niet meer zo zien in de 'harde media' maar meer via het internet hun producten gaan pluggen. Die trend is op de Messe iig weer meer naar voren gekomen.
Bladen zoals interface of SOS zullen het niet meer redden qua verkoop in de kiosken maar zullen via het internet hun publiek kunnen bereiken.

En qua promotie zijn er al zelfs bedrijven geweest die mensen inhuurden om artikelen positief in het licht te zetten en dat zal hier ook zeker gaan komen. (als het al niet gebeurt is)
 
Firmware is inderdaad een zaak van de fabrikant, maar het gegeven dat fabrikanten veel te vroeg hun hardware op de markt gooien om de eindgebruiker de fouten te laten zoeken is al zo oud als de weg naar Rome en zeker geen typische Yamaha-eigenschap.

>>>>bedrijven geweest die mensen inhuurden om artikelen positief in het licht te zetten
>>>>>>>>>>>>en dat zal hier ook zeker gaan komen. (als het al niet gebeurd is)

Ik check dit forum i.i.g. uitsluitend als user (en heb dus met dezelfde obstakels te maken) en niet als Yamaha rep.

>>>> 'harde media' maar meer via het internet hun producten gaan pluggen.
>>>>>>>Die trend is op de Messe iig weer meer naar voren gekomen.

Ja dat idee heb ik ook sterk.
Anyway, point taken.
 
He Jaydee,


Zou heeeel gaaf zijn als er een opvolger voor de RS7000 zou komen.. :engel:

'k Blijf hopen!
 
ik plaats dit hier maar omdat het ook over de messe gaat. iemand die iets gezien heeft van the ahto? zou een kleinere versie van de Schrittmacher moeten zijn. kwam dit tegen. maar krijg er nergens iets over gevonden. iemand hier die er iets meer van afweet?
 
Back
Top