röde Nt2000 of NT2A?

Maks

Gromit the Evil Operator
Lid sinds
2 juni 2004
Berichten
3.810
Locatie
Antown
ik wil graag een mic met variabele patterns, en loop te denken aan de NT2000 of NT2A van röde. Voor all-round gebruik, voor instrumenten en zeker ook vocals, en omni-opname op jams en repetities ;)
Ik was al heel tevreden over de NT1A voor de prijs, dus dat komt volgens mij zowiezo goed.

nu, de NT2000 en NT2A lijken vrij identiek.
de NT2a verzet z'n pad en filter met een switch, de NT2000 met een knobs. Ik ben er nu nog niet uit of er bij de NT2000 dan ook 'tussenstanden' mogelijk zijn. Is dit zo?
het verschil voor mij is 100Euro meer voor de NT2000. gezien er een pro shockmount en case included zijn bij de NT2000 maakt het misschien al makkelijk kiezen ;)
sommige zeggen dat de nt2000 zowiezo beter klinkt. bevestigend zegt er iemand dat de NT2A 'harsh' klinkt, enzovoort... Maar omdat er rond de NT2A toch zoveel te doen is, check ik hier toch ook maar is even.

Iemand die nog argumenten heeft en me kan helpen de knoop door te hakken?

rode NT2000: http://www.rodemic.com/?pagename=Products&product=NT2000
rode nt2A: http://www.rodemic.com/?pagename=Products&product=NT2-A
nog wat forum-talk: http://gearslutz.com/board/archive/...lutz.com/board/archive/index.php/t-73755.html
 
wat ik opmaak uit de site is dat je de nt2000 seamlessly oftewel traploos kan instellen tussen de standen dus het lijkt me dat je dan ook tussenstanden kan doen.

voor zover ik eruit kom komt de nt2a toch iets beter uit de test dan dan nt nt2000 volgens SOS
 
Re: röde Nt2000 of NT2A?

Origineel geplaatst door Maks

nu, de NT2000 en NT2A lijken vrij identiek.
de NT2a verzet z'n pad en filter met een switch, de NT2000 met een knobs. Ik ben er nu nog niet uit of er bij de NT2000 dan ook 'tussenstanden' mogelijk zijn. Is dit zo?


Bij de NT2000 zijn er ook tussenstanden mogelijk. Net als K2 tube. Dan kun jezelf bepalen tussen of welk pattern je gebruiken wilt.
Om op deze manier een pattern te kiezen, heb ik zelf als prettig ervaren. Omdat ik de stand tussen omni en cardiod erg prettig vond werken.



Origineel geplaatst door Maks

bevestigend zegt er iemand dat de NT2A 'harsh' klinkt, enzovoort...

Dat is de Rode sound;)
 
nog iemand suggesties hierover?

ik ben ook wel te vinden voor tube-warmte, dus de K2 zou ook een optie kunnen zijn, hoewel ik vast ook wel is iets 'clean' wil opnemen, dus denk ik dat een apart tube-bakje beter is...
 
Ik had de K2. Het traploze pattern was erg prettig, om zo de juiste pattern te vinden (dat werkt). Maar de K2 blijft een Rode mic met de typische Rode klank. De in de mic tube veranderd dat niet.

Verwacht niet te veel van budget tube mic's. Ze klinken niet warmer of voller dan een niet tube mic van Neumann of Gefell....
 
Back
Top