Vreemde MPC2000xl dingetjes

MonoTron

Initiating Sequence..
Lid sinds
13 januari 2004
Berichten
6.119
Locatie
de paddestoel op m'n teen
Ik heb even wat vraagjes over het gebruiken van een mpc2000xl.


Ik had een geluidje in 16 level modus op tuning gezet, zodat alle 16 pads hetzelfde geluid spelen, op verschillende toonhoogtes. Hiermee had ik een melodietje opgenomen.

Nu wilde ik hier later nog een beetje met de filter kutten op deze track. Toen bleek dit niet te kunnen. Blijkbaar kan je slider alleen gebruiken als je voor de eerste keer je track opneemt, maar je kan niet later, als de track al bestaat alleen je filter tweak erover opnemen.

Heb ik dit goed gezien?? Dat zou nogal vreemd zijn, want dan kun je dus ook niet als je een miditrack hebt opgenomen, later met de slider nog parameters tweaken. Ik heb dus het idee dat er ergens een instelling verkeerd staat ofzo, of dat ik iets over het hoofd zie, maar ik kan het zo snel niet vinden.


Ok, toen dacht ik, dan maak ik even een nieuw trackje aan en speel ik het opnieuw in en assign de slider aan het filter en speel en tweak de filter tegelijk in één opname. Nou, dit ging dus ook niet, want zodra ik de 16 level / tuning modus gebruik voor een geluid, dan kan de slider alleen maar aan tuning worden gehangen. Dus dit vliegertje ging ook niet op.

Klopt het dat je of slider of 16 level modus kunt gebruik, maar niet tegelijkertijd vor verschillende funties?

Dus, dan maar op een andere manier, in de step modus. Hier ging het natuurlijk wel. Gewoon naar elke step toe en daar de filter waardes aanpassen. Maar hier gebeurde iets vreemd. Doordat ik in verschillende tunings had ingespeeld, stond de waarde in stepmodus standaard op tuning. Wanneer ik dan naar filter, dit aanpaste en daarna terug naar tuning, stond er opeens een andere waarde in het tuning veld. Dit is nogal vreemd, en het leek er ook op dat de tuning waardes gewoon random waren. als ik van tuning naar filter ging, de filter waarde aanpaste en dan naar de volgende step ging (zonder dus in de eerste step terug van filter naar tuning te gaan), dan bleef de tuning waarde wel zoals het hoord.

Heeft iemand anders dit soort dingen gemerkt in step modus dat wanneer je een parameter aanpast, een adere parameter uit zichzelf naar een andere waarde schiet?
 
je kan met overdub record aan en je knopje boven je slider aan (after) gewoon je slider bewegingen er overheen opnemen
 
Ok, dat heb ik blijkbaar over het hoofd gezien. Dus die after functie is voor het 'extra' opnemen van slider info. Gaan we gelijk even proberen! Thanks!!

Niemand die hetzelfde heeft meegemaakt met de verspringende waardes in step mode??

Of info over het al dan niet kunnen toewijzen van een filter aan de slider als je ook 16 level functie gebruikt?
 
Back
Top