nieuwe Rhodes...it's coming!

De website is al operationeel:

www.rhodespiano.com

Er komen 3 modellen, 61, 73 en 88 toetsen, in passief, actief en actief-met-midi (voor softies die strijkers onder hun Rhodesje willen leggen ;) ) Dan zit er ook een display op, en pitchbend etc...Onthulling op de NAMM vanaf de 17e! Ik ben benieuwd! Er komt ook een tribute concert met oa Patrice Rushen...jammer dat ik niet daar in de USA woon.

check it out!

Roald / Stage73


Aangepast voor voorpagina (nieuws)
 
Last edited by a moderator:
Dank je voor die info!
Zeker erg spannend. NAMM wordt sowieso erg interessant dit jaar (nieuwe Motif, Korg e.d.)
Nu maar hopen, voor jou ;) , dat ze niet met een fake Rhodes komen aanzetten, gebaseerd op een of andere 'Rhodes sampel techniek' zoals Hammond gedaan heeft met hun 'tonewheel technologie' ;-)

Clavia komt met een B3 clone, Rhodes met een...Rhodes..hehe..mooie tijden!

Flexby
 
ik ben benieuwd ook of er een rack versie komt

ook welke types er in zitten mk1 mk2 enz plus prijzen !

misschien wel een soort concept als de clavia met flashrom (ik hoop dan wel enorm groot)

ik ben benieuwd
( hebben we een FF knop om ff een zooi dagen te skippen en direct naar de 17e te gaan?:D
 
haha, een rack met tines zou wel grappig zijn :D.

Maar...samples? Ik weet het ook niet, het statement 'passief' zou betekenen, dat er net als in de oude Rhodesen, geen electronica inzit, ook het 'actief met midi' duidt daarop, ik bedoel, als je dan alles digitaal doet ga je in geen geval midi weglaten! Echte hamers en tines dus hopelijk

Displays en USB duiden echter weer op iets digitaals. Dat zou jammer zijn, want dan voegen ze niet echt iets toe aan wat we al hebben, ik bedoel...hoe goed moet je wel niet zijn om Scarbee te overtreffen, en live zijn de Nords niet van echt te onderscheiden (ik heb Nord + the real thing, en veel met Scarbee gespeeld bij een bevriende studio). De echte lol is echter altijd het spelen op een echte Rhodes!
 
Ik denk dat ze een echte Rhodes gebouwd hebben die ook als controller kan dienen.
De USB en het digitale display zijn misschien bedoeld om programma's te kiezen / in te stellen om zo verschillende, externe apparaten te kunnen aansturen. Zou mooi zijn als er bijvoorbeeld 3 of 4 midi outs op zouden zitten.

Ik moet toch eens Scarbee gaan uitproberen. MrRay73 heeft momenteel mijn voorkeur, zeker icm Effectizer.

OT:

Roald,

Mag ik vragen waarom je in Berlijn woont? Bevalt het daar?

Jeroen
 
Woohooo, ziet er idd uit alsof het een echte mechanische Rhodes wordt, geen sample machine of physical modeling ding. Cool :halleluja
 
:D worden de oudjes weer cheaper.....mits het geen digitale of in piano termen "silent piano" wordt.
 
Vroeg me net af of Rhodes nog een dochter is van Fender. Op de site staat dat ze nieuw zijn dus het lijkt erop dat ze de naam of gekocht hebben of gewoon opnieuw zijn begonnen.

Maar ze hebben het iedere keer dat deze nieuwe ep's lichter zijn. Dat kan een teken aan de wand zijn maar aangezien de website er zo classy (not!) uitziet hoeft het niet zo te zijn.
 
Ik denk (hoop) dat dit genoeg zegt:

"ASK our knowledgeable sales personnel about the first new electromechanical pianos in 22 years"

van de nieuwe site geplukt!

Ik ben heel benieuwd!
 
fuse, Rhodes ging al heel snel van Fender naar CBS. Harold Rhodes had geloof ik knok met Leo Fender omdat Leo alleen de Rhodes-Basspiano wilde maken, en Harold vooral de normale pianos. CBS heeft later ook spul van ARP gekocht, zodat de (ARP designed) Chroma als Rhodes Chroma verkocht werd. Werd ook een puinzooi, en toen heeft Roland de naam nog een tijdje bezoedeld met hun prut, totdat de naam weer terugging naar de familie Rhodes. Nu heeft ene meneer Brandstetter de rechten. Dat ging gepaard met wat ergernissen, ze hebben gelijk een hele serie websites 'gesued', waaronder www.fenderrhodes.org wat echt überknullig was, om enthousiaste fans tegen de schenen te schoppen. Verder is de naam Rhodes ook bij Scarbee en Nord van de beschrijvingen verdwenen, een beetje overdreven allemaal.

De Mk5 Rhodes (ik heb er nog nooit eentje in het echt gezien) schijnt ook al een stuk lichter te zijn, omdat daar het hout door plastic is vervangen. Wel lelijk, maar dat hout doet 't m echt, ik laat, als ik veel ruimte in de auto heb, het deksel gewoon thuis, dat spaart weer 15 kilo, de trap op en af...
 
Origineel geplaatst door Stage73
fuse, Rhodes ging al heel snel van Fender naar CBS.

Fender zelf is ook gekocht door CBS.
In october 1965 om precies te zijn
 
Origineel geplaatst door Stage73
ik laat, als ik veel ruimte in de auto heb, het deksel gewoon thuis, dat spaart weer 15 kilo, de trap op en af...

Ook de onderkast zelf kan een stuk slimmer en lichter worden gemaakt dan het megamultiplex dat ze oorspronkelijk gebruikten. Het gaat om voldoende stijfheid te behouden voor het frame waar het mechaniek in vast zit.
 
Ik ben benieuwd hoe de nieuwe rhodes gaat klinken! Ik kan niet wachten tot de eerste demo's uitkomen....
 
Supervet.....lijkt me. Ik heb me in ieder geval maar aangemeld op de mailinglijst. Ben errug benieuwd hoe die gaat worden ;)
 
Hoi allemaal,

Even voorstellen: ik ben Steven Kruyswijk, Rhodes technicus, ik werk samen met EP service in 't Veld. Dacht dat nu de nieuwe Rhodes daadwerkelijk op til staat (wat ik niet verwacht had), het nu toch echt eens tijd werd om me hoofd eens op internet te laten zien :-)

Vet hoor die nieuwe Rhodes. De hoogtepunten voor mij (voornamelijk gelezen op het fenderrhodes.org forum):

- Mark V hamermechaniek (uitontwikkelde versie van het mechaniek in de Mark I en II; goed dynamisch en weinig double striking);
- mede ontwikkeld door de keyboard tech van Stevie Wonder!
- ook verkrijgbaar in (relatief?) betaalbare 61-key 'barebone' versie, vergelijkbaar met een 54 maar dan lichter;
- optische MIDI scanning optioneel (dus geen gepruts met gummiknoppen zoals ondergetekende :-P);
- pre/post amp combinatie met houten enclosure die kennelijk kneitehard kan, veel harder dan een 100W Suitcase speaker. Zou wel eens te gek ding kunnen zijn voor live, in combinatie met (virtuele) effects en als PA voor de rest van je rig.
- de mogelijkheid om het uiterlijk te customizen: kennelijk wordt het niet zozeer een nieuwe plastic klont als de Mark V (met alle respect een lelijk UFO design ingegeven door de SKB-achtige constructie), maar misschien wel een ding met een bekleedbare 'bak' zoals de Mk I & II. Vet!

Zou leuk zijn als je zo'n speakerkit ook voor je oude Rhodes kon kopen. Een suitcase setup blijft gewoon heel cool op het podium (check Pete Kuzma bij Jill Scott bijv.), en als het de kwaliteit en power zou kunnen hebben van een JBL EON (neodyne bla speakers), plus NI Guitar Rig of Amplitube 2 ertussen... yum! :-)

Ben onwijs benieuwd naar hun productiemethode (Rhodesen zijn altijd onwijs duur geweest om te produceren, maar CNC kan veel tegenwoordig), wat de prijzen zijn, en of we te maken kunnen krijgen met een Rhodes bedrijf dat zich iets meer openstelt naar andere bedrijven (bijv Scarbee, wat echt een goeie gozer schijnt te zijn). Zou leuk zijn om een Rhodes fabrikant te hebben die openstaat voor innovatie.

Als ik meer weet post ik! :-)

Groet, Steven
 
Gevonden op http://www.fdiskc.com/syn/namm/2007/index.html:

.slide_RhodesMark7-Back.jpg

.slide_RhodesMark7-IO.jpg

.slide_RhodesMark7-Left.jpg

.slide_RhodesMark7-Right.jpg
 
Een Rhodes met USB?

Rhodes TI? :D
 
Back
Top