studio microfoon gezocht

boeklanoei

Ouwe rot
Lid sinds
15 september 2006
Berichten
1.014
Ik zoek een studio (condesator) microfoon.

De volgende dingen zijn van belang:

- microfoon blijft in studio, gaat niet 'on the road'
- moet kabel hebben/geen draadloos systeem
- wordt gebruikt in combi met m'n h8000 Eventide. In hoeverre in het van belang dat de mic gewaagd is aan de H8000?
- De H8000 fungeert (moet nog gaan) als main geluidskaart.
- ALLEEN voor vocalen (scatts,raps,scatts) er zal heel weinig/niets door ander personen mee gewerkt gaan worden.
- Style muziek, kenmerkende: pop sound (dance,pop,top 40,commercie)
- Wilde eerlijk gezegd de microfooningangen/versterking gebruiken die (standaard) op de project-mix zit.
- Budget: 300-600 euries ???
- Dacht persoonlijk een beetje aan de goede merken ala: Neumann, AKG, Brauer?? Welke ''low-budget'' mics kunnen zic enigzins meten met de wat zwaardere jongens?

Wanneer ik iets vergeet te noemen,laat het me maar weten. Ik heb hier erg weinig verstand van. Ik heb ook helemaal geen idee richting welke hoek ik het moet zoeken. wat ik bij synthesizers,studio monitoren,softare voor het grootste gedeelte wel heb.
Wie kan me even op het juiste pad en richting helpen, in het grote bos? In welke richting moet ik het gaan zoeken?
 
Dacht persoonlijk een beetje aan de goede merken ala: Neumann, AKG, Brauer?? Welke ''low-budget'' mics kunnen zic enigzins meten met de wat zwaardere jongens?

Géén enkele low-budget microfoon kan zich meten met de zwaardere jongens.

Een goede microfoon die qua kwaliteit op hetzelfde niveau zit als je H8000 kost al gauw €1500 of meer. Kijk maar eens naar deze microfoons: http://www.flea-microphones.com
 
Voor dat geld red je geen top mic.

kijk (maar belangrijker, luister) naar:

Charter Oak
Neumann
Charter Oak
Peluso
soundelux


en als je perse binnen je budget wil blijven:

Rode
SE-electronics


ga naar een goeie dealer, en regel een TESTSESSIE. Da's het belangrijkste advies dat iemand je kan geven. Blijf niet op internet dwalen, gebruik de mics voor jouw stem, en luisterrrrr

ok nog even iets he, als je een goeie mic haalt, haal een goeie pre-amp. wederom, TESTEN. Avalon, Neve, SSL, focusrite, API, probeer er een paar uit. Niet om je projectmix te fokken, maar een goeie pre is vitaal.

succes.
 
Bij www.msv.nl ligt nog een 2de hands Neumann TLM 193, anders zou ik je aanraden om bij MXL te shoppen of iets van AKG.

Succes!
 
Brauner Phantom AE is dacht ik maar ietsje duurder dan je budget. 2 dehands kun je eens kijken naar de Gefell UM70s of de nieuwe M930 (Neumann tlm103 achtig maar deze schijnt beter te zijn). Violet design "the dolly" lijkt mij ook wel leuk en zit in je prijsklasse (is zo'n een fancy bottle mic) .

Een zangmicro hoeft zeker niet altijd duur te zijn , kijk maar naar MJ thriller, dat was een shure sm7.
 
ik heb deze gekocht http://www.thomann.de/thoiw7_the_tbone_sct2000_prodinfo.html , het is een generiek ontwerp, tbone is van thomann maar dat maken ze natuurlijk niet zelf, ik heb niet zoveel verstand van microfoons maar het schijnt met componenten te zijn gemaakt welke ook in de duurdere mics zitten, check ook http://www.soundonsound.com/sos/may06/articles/tbonemics.htm mischien dat iemand meer weet van deze tov andere microfoons in die prijsklasse want dit is mijn eerste dus ik heb geen referentie
 
is een studio projects nix voor hem?
of ben ik nu helemaal abuis??

ik zat namelijk zelf aan zown mic te denken als een goede vocal mic voor mijn
studiotje..
 
T-bone en studio-projects microfoons zijn Chinese microfoons van een lage kwaliteit. De Violet Dolly is van een redelijke kwaliteit en de tweedehands Gefells zijn al veel beter. Ga voor een nieuwe microfoon naar Morel Muziek in Veenendaal. Jan Morel kan zeker helpen. Hij verkoopt een breed assortiment met Neumann, Brauner, Violet en Flea microfoons.
 
Hee boeklanoei,

Je hebt bij mij zelf in de studio gezien waar ik mee werk. Voor zang en spraak opnamen, wil je aan je H8000 kunnen meten, kom je toch op de duurdere mics uit. In mijn setup is duidelijk gebleken dat de combi Neumann U87, Daking mic-pre-eq, en H8000 een perfecte kwaliteit oplevert. Het enige probleem is natuurlijk dat je dat niet voor een klein budget hebt (U87 2600 euro met spider, Daking 1900 euro).

Eerder gebruikte ik een Rode NT1000, die kwaliteit is zeker voor beginnende opnamen niet verkeerd, en die heb je voor onder de 300 euro.

GRTZ
 
Nou misschien een 700 euro max, maar ik heb dus geen 1000 euro's budget (over) voor een mic, ik ''moet'' m'n studio-monitoren ook nog enigszins upgraden naar een beetje een samenhanger met de Eventide.
Daar komt bij dat ik eigen niet van plan was om een (aparte) mic-preamp te gaan halen, die heb ik tenslotte al 8 zitten op mijn PM! Dat maakt dat een 1000 + euro mic al een beetje aan kracht,kwaliteit ''verliest'' wanneer ik het zou laten samen werken met een PM (m-audio) voorversterkt kanaal. Ik lees hier wel eens dingen als; '' die kan zich zeker meten met de dure Brauers, want ze gebruiken soms dezelfde componenten''
Waarom ruleren die Duiters eigelijk zo op de studio/condestaor mics? Is een duits merk in dit segment de beste?
 
Origineel geplaatst door Bigbang
T-bone en studio-projects microfoons zijn Chinese microfoons van een lage kwaliteit. De Violet Dolly is van een redelijke kwaliteit en de tweedehands Gefells zijn al veel beter. Ga voor een nieuwe microfoon naar Morel Muziek in Veenendaal. Jan Morel kan zeker helpen. Hij verkoopt een breed assortiment met Neumann, Brauner, Violet en Flea microfoons.

Apart want ik heb hele andere dingen gehoord over Studio Project mics.. en de reviews op het internet geven ook niet aan dat het rottige mics zijn..
 
Bigbang,

Ik denk dat je een beetje kort door de bocht gaat door te stellen dat SE Electronics en T.Bone Chinese mics van slechte kwaliteit zijn. Beide merken worden bij mijn beste weten door dezelfde fabrikant geproduceerd. De SE Electronics Gemini is een erkende hoge kwaliteitsmic. Die is dan ook bepaald niet goedkoop.

Wij hebben inmiddels een paar opnames gemaakt met een T.Bone SCT2000 (door een Avalon AD2022) en ik die klinken ZEER goed.

Boeklanoei, ik zou je aanraden om die SCT2000 aan te schaffen. Hij kost tegenwoordig nog geen Eur. 300,-. Het geld dat je dan uitspaart zou ik besteden aan een mooie preamp cq. channel strip. Als je wat ervaring hebt opgedaan met vocal recordings en je hebt wat meer zicht op wat er allemaal te koop is kun je altijd nog een Neumann U47 aanschaffen.

OK, preamps.....
Ik kan wel een heel lijstje met waanzinnige dure apparaten gaan opnoemen maar daar zou je niet veel aan hebben.

Nou vooruit...... toch dan maar een korte poging:
Kickass preamps: Manley SLAM!, Manley Voxbox, Avalon AD2022, Groove Tubes Vipre, Avalon VT737sp, Earthworks 1022 (single channel; er zijn er ook met 2 of 4 kanalen).

Er zijn er vast nog wel meer maar ik laat het aan anderen over om het lijstje aan te vullen.

Succes

OJ
 
Oh, als je toch op zoek gaat naar een 1000,- + mic, orienteer je dan goed op Charter Oaks. Die schijnen echt fantastisch te zijn.

Ook leuk: Brauner, Manley (wel duur.....), Blue
Die naast de erkende merken uiteraard.
 
Origineel geplaatst door OJS
Bigbang, Het geld dat je dan uitspaart zou ik besteden aan een mooie preamp cq. channel strip.

OJ

pre amp zit bij die SCT2000, schijnt ook niet slecht te zijn.
 
Bigbang,
Ik denk dat je een beetje kort door de bocht gaat

Ik ben gewend om kort door de bocht te gaan en doe dat ook het liefst met Italiaanse bolides. :P

Waar het om gaat is wat je als referentie neemt. Ik ga ervan uit dat de starter van deze thread een goede smaak voor kwaliteit heeft aangezien hij een H8000 bezit. Daarna ga ik kort door de bocht en raad deze persoon een paar echte merken aan ipv de Chinese meuk :r

En een T-bone zou ik in de tuin begraven. :D
 
Als ik iets geleerd heb in de afgelopen jaren, is dat vooringenomen standpunten net zo handig zijn als kakken met je broek aan.

Ik heb gewerkt met een hoop verschillende signaalkettingen, en er is 1 consistente factor: op elke stem werkt iets anders. Er zijn altijd mics die op bijna iedereen goed zijn, (sony C800) en er zijn mics die op bijna niks lijken te werken, maar er zit daar tussenin een heel groot gebied van mics die met bepaalde stemmen en pre-amps beter werken dan alle anderen, en daar is smaak ook nog een factor in.

Ik vind het een beetje een zinloze discussie geworden, en ik krijg dat veel mensen vanuit een hobby, en dus emotie redeneren, niet zo zeer vanuit objectieviteit/ervaring. Maar da's ok. :) have fun.

Nogmaals, Boeklanoei, ga mics testen. Als je geen verschil hoort, koop dan de goedkoopste. ;)
 
Origineel geplaatst door wisefire
Apart want ik heb hele andere dingen gehoord over Studio Project mics.. en de reviews op het internet geven ook niet aan dat het rottige mics zijn..


Reviews van muziekbladen zijn meestal nooit objectief. Als een review het zegt dan is het goed... is de grootste onzin wat ik ooit gehoord heb.
 
Ik vind het een beetje een zinloze discussie geworden, en ik krijg dat veel mensen vanuit een hobby, en dus emotie redeneren, niet zo zeer vanuit objectieviteit/ervaring. Maar da's ok. have fun.

Ik weet niet op wie je doelt, maar ik kan je vertellen dat mijn mening gebaseerd is op feitelijke ervaringen. Ik heb sinds 1999 een bedrijf in de handel van [vintage] apparatuur en al heel wat microfoons geserviced en verkocht. Daarbij heb ik een zeer uitgebreide studio die binnenkort commerciëel gehuurd kan woden. Als je éénmaal met een Neumann U67, U47, AKG C12 heb gewerkt dan vallen daarna de meeste microfoons door de mand.
 
Back
Top