Raresituatie na het kopen van een MC-202

Origineel geplaatst door dsil

Zit er uberhaupt een batterij in een 202? Volgens mij niet. Je kunt er alleen 6 1,5 volts batterijen indoen om zonder netsnoer te werken, maar verder heb ik geen batterij kunnen spotten.

Ik ken de MC202 niet, maar ik denk ik dat die batterijen er niet alleen zijn om zonder netsnoer te werken, hoogstwaarschijnlijk dienen ze ook voor het geheugen (zoals op meer Roland apparaten uit die tijd). Daarom laten mensen die dingen er altijd in zitten. Maar dat terzijde.

Kijk 'ns of je een soortgelijke roestige of groenige corosie op de batterij houders ziet? Die 6 1,5 volts batterijen hebben gelekt, dat kan haast niet anders. En aangezien die dingen inderdaad aan de andere kant van de machine zitten en jij overal vettige zooi ziet (batterij vocht is ook vettig), vrees ik dat het batterijvocht wel meer heeft beschadigd dan alleen die sliders. Als Boemtsjak gelijk heeft en de CPU zit onder de sliders, dan lijkt me de kans wel erg groot dat het daar behoorlijk verrot is.

Je kunt proberen om alles zo goed mogelijk schoon en droog te maken, kijken wat dat oplevert. Maar als je is toegezegd dat je hem terug kunt brengen zou ik 'm dischtschroeven en er niet meer over nadenken. Je hebt er waarschijnlijk een aardige prijs voor betaald, en dan is het gewoon kut als 't in deze staat verkeerd. En als je er echt aan verknocht bent en hem toch echt wil houden, dan zou ik in iedergeval proberen om een fiks bedrag terug te krijgen.
 
Voor zover ik weet heeft de 202 geen geheugen om patterns te bewaren. Als de MC-202 is uitgeschakeld is volgens mij ook je programmeerwerk weg. Of niet?
 
Ik heb het even opgezocht, de batterijen dienen inderdaad ook voor het geheugen:

"The other half of the MC202 is the sequencer, or, as it is correctly termed, the 'MicroComposer'. The sequencer has two channels, and can store 2600 notes in volatile memory -- batteries must be fitted to preserve the sequences!"
 
Ik heb het nog eens goed bekeken, maar ik weet haast zeker dat er geen lekkende batterijen in hebben gezeten. Het batterijen gedeelte is helemaal schoon. Aan de andere kant van de printplaat is het ook helemaal schoon. Er zit een soort velletje karton op de bodem van de synth, dit ziet er origineel uit. Het zit nog vast aan de bodem en ook dit is helemaal schoon. Er dus verder geen spoor te vinden dat er een lekkende batterij in heeft gezeten.
Ook de CPu is helemaal schoon en zit er goed uit.

Ik heb ook het printplaatje van de display en de toetsjes eruit gehaald. Dit zit met plastieke palletjes op de andere printplaat maar dan een cm hoger en ook hier ziet alles er keurig uit. Er lijkt dus verder niks mis met het apparaat.

Wat me wel opvalt is dat rond de sliders de banen van de printplaat een bobbelig eruit zien. Dit is echter niet kant waar al het soldeer zit, maar waar alle ic's etc zitten. Het lijkt me dat deze banen alleen aangeven waar de daadwerkelijke soldeer aan de andere kant zit en dat de bobbeltjes dus niet aangetatse soldeerbanen zijn, maar dit weet ik niet zeker.

Er zitten standaard geen batterijen in. Je kunt dus ook niks opslaan.

Het is inderdaad verstandig 'm dicht te schroeven en terug te brengen. Het alleen dat ik er al een tijdje naar uit keek en hij nu bij me in huis staat. Het is dan nogal moeilijk eraf te blijven. :D
 
Alles is schoon, dus ik heb 'm weer in elkander gezet.

En, hij doet het min of meer weer. De LFO doet nog steeds helemaal niets, maar als ik aan deze schuiven zit gaat 'ie wel rare dingen doen, afblijven dus.

Verder kan ik wel weer normaal een sequence neerzetten en afspelen. Het lijkt er dus op dat gewoon heel het LFO gedeelte dood is.

Maar er komt weer normaal geluid uit.

nu maar eens met de verkoper gaan bellen.

Bedankt iedereen voor de tips enzo. :okdan:
 
Mag ik vragen wat je ervoor betaald hebt? Als het een goeie deal was, loont het misschien wel om die 2 LFO sliders te repareren/schoon te maken.
 
Misschien heeft er wel een apparaat lange tijd op gelegen (opslag?) en is die troep (batterij) in de 202 gelopen.. Kan ook?
 
Origineel geplaatst door klausito
Mag ik vragen wat je ervoor betaald hebt? Als het een goeie deal was, loont het misschien wel om die 2 LFO sliders te repareren/schoon te maken.

mee eens
hiero niet eens veel cash
23 gb pounds 50eu t zijn onderdelen dus je betaalt geen tax toch?
http://cgi.ebay.com/roland-mc-202-a...ryZ38090QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

iig als dat t is want de rest werkt en de print van de mc 202 is netjes en allen de slider vabn de lfos kapot zijn die dus vervangen en asje die eruit hebt kunje [laten ] meten aan de onder delen die er om heel zitten ,..paar weerstanden ,../ condensatoren ,..of ze de waarde hebben die ze moeten hebben

en idd netjes je kosten ,..terug vragen bv de sliders en bv een bonnetje van boemtsjak [asje zelfniet kan/ wil meten
moet et doen zijn
is pech voor die verkopert ,..moet ie dr maar geld afdoen ,..hij wilde m per ongeluk ,..voor volle pond verkopen ,..
ik zou t ff overwegen ,..om m te fixen ,..met een beetje moeiete kunje m fixen voor less money

sc6 :halleluja
 
Origineel geplaatst door dsil
en een close upje, niet echt scherp, maar je ziet het toch goed....

De printplaat zit ook helemaal vol met de vettige troep. Volgens mij is het niet een onderdeel wat is gaan lekken, dat heb ik niet kunnen vinden iig.

toch als ik deze fotoo goed bekijk zie ik allen de sliders ,..corosed[speljedat]:D
dus netjes eruit solderen en evt eregns anders [senso?] sliders regelen ,..print netjes ,..idd met alcohol schoonmaken meerdere keren anders
de pootjes van de diode / condensatorretjes zijn niet erg vol met corosed spul toch ,..
gewoon een flinke hap geld terug vragen
en sliders changen ,..en veel plezier ,..een egte acid bak ,..[denk dat t langdurig corossie is ,..van whatever!]
 
Origineel geplaatst door Arv
Misschien heeft er wel een apparaat lange tijd op gelegen (opslag?) en is die troep (batterij) in de 202 gelopen.. Kan ook?

Zoiets zou inderdaad heel goed kunnen, zo had er zelf nog niet over nagedacht. Hij was in ieder geval niet lang geleden verhuisd, dus misschien dat er toen zoiets mee gebeurd is.

En ik ga inderdaad eens met die jongen kijken hoe we dit kunnen oplossen. Anders moet ik ook weer naar bergen op zoom om 'm terug te brengen en dat kost ook allemaal weer geld.
 
Ik denk dat de verkoper jou een deel van je geld terugmoet geven want het app is minder waard dan je eerst dacht...of hij neemt hem terug..Je kan hem ook naar Boemtsjak brengen en de rekening met de verkoper overleggen..Mocht ie niet mee willen werken dan heb je een beroerde koop gedaan....jammer...
 
Nee hoor, ik heb net met de verkoper gebeld en hij geeft me inderdaad een gedeelte van mijn geld terug waarmee ik die reparatie wel moet kunnen betalen. Ik moet natuurlijk eens kijken wat het uurloon van Boemtsjak is :D

De verkoop is alsnog heel netjes afgehandeld. Een zeer nette verkoper!

En nu maar lekker sequencen! :mega:
 
Ik bedenk me dat het ook zo kan zijn dat deze 202 ooit is gebruikt om weer een andere te repareren. Als echt alleen de faders corosie hebben, lijkt me dat niet zo heel ver gezocht.

Hoe dan ook, eind goed, al goed. Erg relaxed dat de verkoper coulant is, dat kan ook wel 'ns anders zijn. Wel weer een wijze les voor een ieder: probeer apparaten vóódat je ze koopt en vergewis je ervan dat je op de hoogte bent van typische dingen die mis kunnen zijn. Dat zijn toch altijd weer dingen die je in de euforie van een aankoop snel vergeet... Ik weet er helaas ook alles van...
 
Inderdaad, eind goed al goed!

Het is wel typisch dat ik precies niet met de LFO heb zitten spelen, lekker lomp!!! Maar niets dan lof voor de verkoper, het zeker anders kunnen gaan! MAar ik dit moment ben ik helemaal:
 

Attachments

  • mc-202.jpg
    mc-202.jpg
    28,8 KB · Bekeken: 64
dit ziet er wel degelijk uit als corrosie. mogelijk door batterij-zuur, wellcht verergerd door een reaktie met die ingespoten meuk. zou het kunnen dat de mc-202 langere tijd ongebruikt op z'n kant heeft gestaan? dan druppelt het zuur mooi van boven (ander de kant vd print) naar beneden waar het zich langzaam verzamelt en alles aanvreet.

anyway: meteen terugbrengen nu het nog kan, je weet nooit wat er nog meer stuk is (gaat)
 
Niet onbelangrijk, wat heb je er voor betaald?
E400,- meteen terugbrengen.
E150,- laten repareren.
 
Ik zou het terugbrengen... kost je anders alleen maar tijd en moeite die je normaal in je muziek zou steken...
Ik heb ook een 202 gehad en die was bijna nieuw zo mooi, kostte 350 en dat vindt ik een mooie prijs maar dan wel voor een perfect exemplaar.
 
'k Hoop dat 't allemaal goedkomt!

Iig totnutoe: hulde voor de verkoper, zie je idd niet zo heel vaak.


:biertje: succes!
 
Nee hoor, ik hou 'm gewoon.

Het was al een koopje, 230 voor de 202 en een kenton midi to cv converter. Nu krijg ik 100 euri terug en dan vind ik het zeker redelijk. Daarnaast heb ik de lfo niet echt nodig, omdat je die niet echt veel gebruikt met acid sequences.
Uiteraard laat ik 'm wel repareren, want uiteindelijk wil ik natuurlijk de 100% aan functies. Maar ik kan er nu nog mee leven. En hopen maar dat er niet nog meer kapot gaat.
 
Origineel geplaatst door dsil
Nee hoor, ik hou 'm gewoon.

Het was al een koopje, 230 voor de 202 en een kenton midi to cv converter. Nu krijg ik 100 euri terug en dan vind ik het zeker redelijk.

230 is idd niet duur, en 130 al helemaal niet, daarvoor zou ik hem ook houden! Goed schoonmaken die LFO sliders en de rest, komt allemaal goed!
 
Back
Top