Raresituatie na het kopen van een MC-202

MonoTron

Initiating Sequence..
Lid sinds
13 januari 2004
Berichten
6.119
Locatie
de paddestoel op m'n teen
Ik had een leuke een mc-202 gevonden dus daar ben ik gisteren om geweest. Leuk met die kerel zitten praten en het het kastje werkte dus ik weer naar huis.

Kom ik thuis en haal de mc-202 uit de tas, zit er opeens een of andere vloeistof op de buitenkant rond de twee LFO schuiven. Ook deze twee schuievn zaten muurvast en er was bijna geen beweging in te krijgen. Het goedje leek van binnen te komen, dus eerst schoongemaakt en toen opengemaakt. De twee slidercaps van de lfo zaten ook muurvast, maar toch losgekregen. Ik kwam er binnenin niet goed bij, maar het stukje vilt wat onder de schuifjes zit om stof tegen te houden was dus ook helemaal vochtig. Ik sluit 'm aan, en na 10 seconden begint ie te piepen (uit het kastje zelf, dus niet via de output) en toen deed ie niks meer, behalve rare tekens geven in de display, elke keer anders.

Ik heb de jongen ge-smst en gevraagd of hij er iets in heeft gespoten, contactspray ofzo (het spul rook vreemd, meer aar wasbenzine of zoiets). Hij heeft net gebeld, en hij heeft er inderdaad iets ingespoten. Maar niet veel zegt hij. Waarschijnlijk heeft dit iets opgelost wat er in zat of een soort reactie met weetikveelwat, waardoor die vleoistof is vrijgekomen.

Nu net heb ik 'm weer aangezet en hij doet in ieder geval meer dan gisteren. Er komt weer geluid uit, maar ik heb het idee dat het nog niet helemaal naar behoren werkt.

Heeft iemand dit wel eens eerder gehad of weet iemand wat het kan zijn? Ik kan de 202 weer terug brengen, hij vond het zelf ook nog al lullig, maar ik wil wel graag weten wat het nou is!!

Behoorlijk zuur in ieder geval.
 
Re: Raresituatie na het kopen van een MC-202

Origineel geplaatst door dsil
Behoorlijk zuur in ieder geval.

Ultieme acid-bak die MC202... :D

Sorry voor het grapje... je zult er zelf ook het zuur van hebben... Verder weet ik het ook niet, behalve: goed reinigen...
Succes in ieder geval!
 
Nou, hij heeft iig toegegeven dat hij contactspray had gebruikt, omdat het kastje al erg lang stilstond (zogezegd).

Ik vond het alleen vreemd ruiken, maar ik gebruik nooit contactspray dus weet niet hoe het ruikt. Dit spul ruikt iig niet als WD40 bijv.

Het stomme is ook, dat tijdens de (te korte) test ik niet aan de lfo sliders heb gezeten, omdat ie een sequence aan het lopen was. Precies die twee sliders niet aangeraakt. Ik weet wel dat het spul bij hem nog niet op de buitenkant zat. Toen zag ie er nog goed en schoon uit. Dit moet zijn gebeurd toen we ermee naar buiten liepen, want op de terug weg heeft ie gewoon rechtop op de achterbank gelegen.

Een echte zure acid bak is het nu ja!!

Ik heb de handleiding maar eens gedownload en ga het maar eens proberen. Weet iemand of er een test mode op zit of zoiets dergelijks? Ik kan de service manal nergens vinden!
 
Ik zou die MC-202 openmaken en die vochtige troep verwijderen met wattenstaafjes, eventueel met wat alcohol erop. Als het goed is, moet ie het daarna weer gewoon doen. Contactspray zuigt (bij verkeerd gebruikt).
 
Nou, op een of andere manier krijg ik de print plaat niet goed los, dus ik kan ook niet bij de schuifjes komen.

Dat ding is nu helemaal bezeten. Ik kan er geen normale sequence inzetten. Als ik wat afspeel doet ie helemaal gestoord en speelt ie elke keer wat anders af. Daarnaast is het display ook helemaal gestoord, die laat telkens allemaal rare tekens zien en doet constant andere dingen. Nu is dit de eerste keer dat ik met een 202 speel en ik weet dus niet precies wat ik doe, maar met de handleiding ernaast heb ik niet het idee dat ie doet wat ie moet doen.

Er zitten op de printplaat van de plastic houdertjes die je kan inknijpen waardoor ze (iets) loslaten. Moet ik die allemaal losmaken om tussen printplaat en fronplaat te komen?

De lfo doet trouwens ook helemaal niets. Als ik er een geluidje mee maak hoor ik helemaal niets van de lfo.

Een beetje slecht begin van het weekend zo!
 
Ik zou hem, zolang hij niet schoon en droog is, niet meer aanzetten. Straks maakt hij nog ergens sluiting en doet ie helemaal niets meer. Probeer hem voorzichtig te openen en maak hem helemaal schoon en droog. Daarna zou ik hem pas weer aanzetten.

Ik snap niet dat mensen van die rotzooi in die bakken spuiten, is dat ergens goed voor?
 
spijtig voorval

maar echt niet slim van je om hem aan te zetten voordat je die smurrie opgekuist hebt..
je hebt het mogelijk veel erger gemaakt dan het al was.
 
ik heb ooit eens een ongelukje gehad met mijn 101 (thee met suiker.. sux) anyway, het probleem was dat ik zo'n beetje alles eruit moest halen om bij de sliders de komen, uiteindelijk met wattenstaafjes schoon gemaakt en de sliders werkten weer perfect.
 
Nou, op dit moment ligt ie open, maar het ziet er niet fris uit.

De twee schuiven van de LFO zien er nogal roestig uit, en dat is zeker weten niet in een nachtje gebeurd. Daarbij komt nog dat de filtjes tegen het stof min of meer doorweekt zijn. Het spul ruikt wel naar petroleum ofzo, ik weet niet precies wat het is.

Ik kan het wel gaan schoonmaken, maar deze 202 gaat toch maar terug naar zijn oude baas. Ik vraag me af of dit nog te fiksen is.

Je ziet op de foto goed dat de twee linker schuiven er net iets anders uitzien als de rest.
 

Attachments

  • pict2755.jpg
    pict2755.jpg
    45,7 KB · Bekeken: 69
en een close upje, niet echt scherp, maar je ziet het toch goed....

De printplaat zit ook helemaal vol met de vettige troep. Volgens mij is het niet een onderdeel wat is gaan lekken, dat heb ik niet kunnen vinden iig.
 

Attachments

  • pict2756.jpg
    pict2756.jpg
    40 KB · Bekeken: 65
damn. dat ziet er idd niet lekker uit. Een totaal andere situatie als met mijn 101 (want daar zat alleen wat vloeistof IN de sliders zelf), hier zijn de hele sliders verrot. Misschien dat iemand anders nog een tip hebt hoe en of je dit kunt fixen.
 
idd


ik denk trouwens dat het wel mogelijk is dat deze roestreactie in 1 nacht gebeurd is..
je weet nooit wat voor goedje die erin gespoten heeft.. sommige chemische reacties kunnen heel vlug gaan?

another piece of fine gear wasted...
sliders vervangen door alps als ik me niet vergis..
 
Origineel geplaatst door nomore
damn. dat ziet er idd niet lekker uit. Een totaal andere situatie als met mijn 101 (want daar zat alleen wat vloeistof IN de sliders zelf), hier zijn de hele sliders verrot. Misschien dat iemand anders nog een tip hebt hoe en of je dit kunt fixen.

nix tip om te fixen...
Je ziet toch zelf op de foto dat deze echt wel gecorodeerd is...

Topic starter kan er best mee terug gaan en zijn geld terug eisen.
 
Dat komt niet van de contactspray. Het lijkt wel alsof de staafbatterijen flink hebben gelekt... Misschien dat als het tot de sliders beperkt is gebleven je het kunt vervangen, maar ik zou 'm terugbrengen...Lekkende batterijen maken wel meer kapot, die meuk gaat overal in zitten en alles gaat naar de mallemoer ermee. Het gebeurd helaas zo vaak dat mensen de batterijen er vergeten uit te halen als ze zo'n ding voor een tijdje niet gebruiken... doodzonde...
 
Die sliders zien er inderdaad erg verroest uit (lijkt me inderdaad dat de batterijen zijn gaan lekken). Niet gek dat die sliders dus niet goed meer willen schuiven. Ik zie dat Vintage Planet deze sliders op dit moment niet te koop heeft, dus het beste wat je op dit moment met die sliders kunt doen is ze openmaken, de roest eraf schuren en vervolgens beschermen met zoiets als Hammerite (hoewel dat spul misschien iets te dik is voor de binnenkant van de sliders).

Verder krijg ik het idee dat de CPU de weg kwijt is. Als ik het goed heb, dan zit de CPU (rechthoekig zwart geval) aan de onderkant van de printplaat met de sliders. Kijk goed of er niet iets van die vloeistof over de CPU gelekt is of dat er aan de andere zijde van de printplaat in de buurt van de CPU nog vloeistof zit.

Ik denk, dat die CPU wel weer aan de praat te krijgen is door alles goed schoon te maken, maar die sliders is een ander verhaal. Als het mogelijk is, zou ik inderdaad deze 202 terugbrengen naar de verkoper en op zoek gaan naar een beter exemplaar.
 
Nou, het lijkt me nogal sterk dat dit in een nachtje gebeurd is. Die shit is helemaal aangekoekt en het lijkt wel of het versuikerd is ofzo. Er zijn een soort bruinachtige kristallen gevormd.

Het lijkt me ook sterk dat het een lekkende batterij is geweest. Ik heb nog geen lekkende of kapotte onderdelen in de buurt van de sliders kunnen spotten en het batterijen compartement zit helemaal aan de andere kant van het kastje, dus zeg maar onderaan de foto van de hele synth. Aan de andere kant van de printplaat is helemaal niets te zien, die kant ziet er gewoon schoon uit. Ik heb nu iig de filtjes eruit gehaald en met wcpapier helemaal fijngeknepen zodat die shit eruit is en ze liggen nu te drogen op de verwarming.

Verder met een wattestaafje geprobeerd alles een beetje schoon te krijgen.

Het was idd niet echt slim van me om hem gisteren aan te zetten. Ik weet niet of ie nu ergens kortsluiting heeft gemaakt. Waar zou je dat aan kunnen zien. Is er dan ergens een plek op de printplaat die er verbrand uit moet zien ofzo? Ik zie namelijk niets anders dan de roestzooi en de vettige substantie.

Zit er uberhaupt een batterij in een 202? Volgens mij niet. Je kunt er alleen 6 1,5 volts batterijen indoen om zonder netsnoer te werken, maar verder heb ik geen batterij kunnen spotten.

De verkoper was verder heel vriendelijk en vond het ook niet leuk. Ik kan 'm dus gewoon terug brengen en mijn geld terug krijgen. Het is jammer (stom) dat ik gister de LFO niet geprobeerd had. Ik denk dat die het gisteren bij hem ook al niet deed, want ziet er nogal rot uit. Of zou de LFO uitgeschakeld kunne worden doordat die sliders geen contact maken?
 
Origineel geplaatst door Boemtsjak
Die sliders zien er inderdaad erg verroest uit (lijkt me inderdaad dat de batterijen zijn gaan lekken). Niet gek dat die sliders dus niet goed meer willen schuiven. Ik zie dat Vintage Planet deze sliders op dit moment niet te koop heeft, dus het beste wat je op dit moment met die sliders kunt doen is ze openmaken, de roest eraf schuren en vervolgens beschermen met zoiets als Hammerite (hoewel dat spul misschien iets te dik is voor de binnenkant van de sliders).

Verder krijg ik het idee dat de CPU de weg kwijt is. Als ik het goed heb, dan zit de CPU (rechthoekig zwart geval) aan de onderkant van de printplaat met de sliders. Kijk goed of er niet iets van die vloeistof over de CPU gelekt is of dat er aan de andere zijde van de printplaat in de buurt van de CPU nog vloeistof zit.

Ik denk, dat die CPU wel weer aan de praat te krijgen is door alles goed schoon te maken, maar die sliders is een ander verhaal. Als het mogelijk is, zou ik inderdaad deze 202 terugbrengen naar de verkoper en op zoek gaan naar een beter exemplaar.

Denk je dat de cpu vanzelf weer gaat werken of moet er een reset oid plaatsvinden? Aan de andere kant heb ik geen smurrie kunnen vinden maar ik zal een kijken of de cpu aangetast is!

Op ebay staan er trouwens nieuwe sliders te koop, maar het lijkt me verstandiger deze terug te brengen en een andere te zoeken :stupid
 
Back
Top