mpc1000 pads slecht ?

anoniempje

hobby knooier
Lid sinds
30 september 2003
Berichten
4.873
Dit vroeg ik me af ? mpc-forums.com staat vol met user problemen, ook wel mensen die er nooit last van hebben. Ook zou het bij de black version verbeterd zijn, anderen zeggen weer dat ze inwendig exact hetzelfde zijn.

Hier op het forum hoor ik er nooit wat over, dus niemand die er hier last van heeft?

verder, het probleem van de pads van de mpc1000 zou met het lijmen van de pads hebben te maken, de mpc2000 pads welke het probleem niet hebben zouden een grote mat zijn geloof ik ?
Kan ik dit niet zelf aanpassen of verbeteren op de een of andere manier, juist voor dat het probleem zich voordoet ?

Ik heb er eentje aangeschaft, maar ik krijg het gevoel dat ik beter de mpc2500 had kunnen nemen, die pads verhalen op mpc-forums zinnen me niet zo, daar is hij me toch net iets te duur voor. Ik heb gelukkig nu een demo modelletje te leen (wel al betaald) omdat hij niet op voorraad was dus het lijkt me niet zo probleem om alsnog bij te betalen en de mpc2500 te nemen.

Graag ervaringen van mpc1000 gebruikers.
 
Het enige wat ik op dat forum destijds heb kunnen vinden over die pads van de 1000BK is dat iemand bij vst service heeft ontdekt dat de pads met 3x zoveel lijm vastzitten dan bij de rood/blauwe 1000.

Maar of ze daar revolutionair beter van zijn geworden? Als het je puur om de pads is te doen koop je toch een mpd16 of 24 erbij :).
 
Een mpd erbij kopen vind ik een beetje te gek worden en dan wordt het ook wel een beetje een lomp geheel. Ik zie me nog niet echt met een mpc en een pad controller sjouwen ;) .
Het gaat me er meer om dat die mpc1000 wel even mag meegaan voor dat geld zonder op lange termijn problemen hoefen te verwachten.
 
Niet anti MPC ofzo maar ik vind de pads van de mpc's per definitie niet geweldig. Maar de mpc2500 pads vind ik inderdaad wel beter dan die die op mijn MPC1000 (blue) zaten.

Maar de bouwkwaliteit van de MPC's is in zijn algemeen matig. De behuizing is zeker wel ok maar de druk en draaiknoppen vind ik echt ver benedenmaats voor een apparaat uit deze prijsklasse en dat is echt zonde.

Als ik nog een keer een MPC zou nemen zou het wel de 2500 worden denk ik inderdaad......
 
De data wheel vind ik zelf ook niet zo, hij is op dit demo model in elk geval erg wiebelig, de faders zijn ook niet echt geweldig te noemen inderdaad. De rest van de knopjes en de rec en master vind ik eigenlijk nog wel meevallen, beetje hetzelfde als op de akai samplers.
 
Niet iedereen heeft er last van. Ik heb zelf een 2ehandse MPC 1000 gekocht waarbij PAD 1 + 2 iets harder aangeslagen moeten worden. Dit was , en is, voor mij geen probleem. Ik heb echter ook de horror verhalen gelezen van mensen die met compleet dode pads zaten. Deze pads zijn echter wel nieuw te bestellen via een derde partij maar zijn erg duur.

Het is wel op z'n minst "merkwaardig" om te zien dat Akai met de MPC 500 weer terug is gegaan naar het originele pad design zoals dat werd toegepast in de voorgangers van de MPC1000 en ook in de MPC2500. Je zou verwachten dat ze dan een oplossing zouden bieden aan de inmiddels erg grote schare 1000 eigenaars. Maar helaas.

Op mpc-forums is er een thread gestart met een mogelijke oplossing. Dit is geen Akai oplossing, maar ziet er veelbelovend uit.

Ik begrijp je dilemma, vooral omdat een 1000 met JJ-OS erop wel erg dicht in de buurt van een 2500 komt qua functies.

success met je beslissing.
 
Het gaat mij nog niet eens om dode pads....daar had ik geen last van....vond de pads op zich gewoon niet goed.
 
De kwaliteit van de hardware van de MPC's is er sinds de 2000XL niet op vooruit gegaan.
De behuizing is minder solide geworden, maar goed de prijzen zijn ook een stuk lager dan zijn voorgangers zoals de MPC 60 en 3000, dit waren echt Leopard tanks in vergelijking met de nieuwere generatie MPC's
2 laatsgenoemde apparaten kostten toendertijd dan ook een klein fortuin.
Ikzelf gebruik mijn MPC 2000XL nu al zo een jaar of 6 maar de pads zijn nog in goede conditie, al is mijn display bijna niet meer te lezen, tja Akai he...
Advies: je hoeft echt niet te rammen op die pads, zeker niet als ze op full level staan!
 
2 vrienden van me hebben een MPC....de ene ramt er wat harder op dan de ander en bij diegene die er iets ruwer mee omgaat was na 1 jaar de pad linksonder (die waarschijnljik het meest gebruikt wordt) stuk.

Hij heeft em toen zelf opengemaakt en gefixt...zonder een nieuwe pad te kopen.
 
Allemaal bedankt voor jullie bevindingen, gezien de pads van de 1000 aardig makkelijk te repareren zijn, hij lekker makkelijk vervoerbaar is en ik hem in eerste instantie alleen had gekocht om m,n asq10 te vervangen aangezien die een "monofone" mute had, houd ik het voorlopig toch maar bij de 1000 denk ik. Nu moet ik alleen me best doen om niet alsnog een reden te vinden om de 2500 te halen :{
 
Klopt, ik vind de knoppen van de MPC2000XL die ik heb in zijn geheel niet super.
Dus niet alleen de pads, maar al die plastic knoppies voelen goedkoop.

Nu heb ik totaal geen last van niet werkende knoppen/pads, je moet er met beleid
mee omgaan, dan is het verder een heerlijk bakkie.

Geldt eigenlijk ook wel voor de "S" serie, na de S1000/1100 zijn de knoppen er
niet beter op geworden, al werken ze nog wel allemaal.
Kunnen andere merken ook niet zeggen (Yamaha "A") waar de knoppen na een paar
jaar al gaan verspringen.
Helaas heeft mijn E6400ultra hier ook wel eens last van (data wheel) al kan je die weer
opnieuw calibreren naar verloop van tijd.
 
Idd,
mijn MPC 2KXL werkt technisch nog prima, maar mijn display vertoont flinke lijnen, er is een nieuwe besteld bij Morel,
mijn jogwheel slipt zo nu en dan (was van de MPC 2000 toch beter), mijn transportknoppen voelen een beetje wiebelig,
waarschijnlijk gebroken van binnen. Voor de rest is het een klassebak :halleluja
ik laat hem voor een paar honderd euri repareren, want dat display wekt veel irritatie.
 
Ben wel benieuwd wat ze voor een nieuw display rekenen...
Vertellen ze dat al van te voren, krijg je een prijsindicatie vooraf?
 
De exacte prijs hebben ze mij niet kunnen vertellen, de indicatie was zo tegen de 150,- euri iig.
Ze zetten hem er dan ook nog ff in, die transportknoppen deren me niet, het werkt nog dus.
Ik wil in de toekomst upgraden naar een MPC 2500, die beginnen 2de hands nu ook interessant te worden qua prijs.
Als het zover is verkoop ik mijn 2KXL, verkoopt wat beter denk ik met een nieuw scherm.
 
ik had een mpc1000, gedurende een kleine 6maand, de blauwe versie, maar ik vond de pads niet meevallen, je moest er na verloop van tijd verdomd hard op kloppen (ja je kan ze op full level krijgen etc, maar dan heb je niet hetzelfde effect)... daarom heb ik hem weggedaan

en de userservice van akai is gewoon horrible...
 
Ik gebruik ze gelukkig alleen voor track mute op de 1000. Ik zal 'm binnenkort weer proberen. Heb 'm half jaar niet gebruikt en moet binnenkort er weer mee optreden, dus hopelijk geen problemen.
 
Origineel geplaatst door keyz
ik had een mpc1000, gedurende een kleine 6maand, de blauwe versie, maar ik vond de pads niet meevallen, je moest er na verloop van tijd verdomd hard op kloppen (ja je kan ze op full level krijgen etc, maar dan heb je niet hetzelfde effect)... daarom heb ik hem weggedaan

en de userservice van akai is gewoon horrible...



Heeeeee weggedaan:D userservice van akai klote !!!!!! Hierbij de een en echte tel: nummer van Akai 010-2409871
:doei:
 

Attachments

  • fivestar.jpg
    fivestar.jpg
    12,8 KB · Bekeken: 60
Origineel geplaatst door keyz
ik had een mpc1000, gedurende een kleine 6maand, de blauwe versie, maar ik vond de pads niet meevallen, je moest er na verloop van tijd verdomd hard op kloppen (ja je kan ze op full level krijgen etc, maar dan heb je niet hetzelfde effect)... daarom heb ik hem weggedaan

en de userservice van akai is gewoon horrible...

Ik kan me hier bij aansluiten. Ik heb dan wel geen mpc1000 gehad maar een mpd16. Zelfs op de hoogste pad sensitivity van +8 moest ik er voor mijn gevoel aardig op rammen. Ik heb dat ding dan ook in 2 weken weer doorverkocht. Ik hoop dat de Korg Padkontrol wat beter is, want daar ben ik nu naar op zoek.
 

Vergelijkbare discussies

Back
Top