over het bos en de bomen

thennin

Nieuwkomer
Lid sinds
3 oktober 2006
Berichten
2
dag synthforummers...

ik wil heel binnenkort een geluidskaart kopen en na heel veel research werk kan ik het bos door de bomen niet meer zien. Via deze thread had ik graag gehoord of er iemand ervaring had met één van de volgende audio interfaces. Maw zijn er echte afraders en zitten er echte aanraders tussen. Mijn budget gaat tot maximum 500 euro.

ALESIS IO|26
Echo LAYLA 3G
EDIROL FA-101
emu 1812M
ESI ESP1010
Hercules FW 16/12 Firewire Interface
M-AUDIO FIREWIRE 1814
MARIAN UCON CX
PRESONUS FIREPOD
TASCAM FW-1804
tc electronic konnekt 24D

Zoals jullie zien zijn het allemaal interfaces met ongeveer 8 inputs.Om eventueel met tijd ook drums op te kunnen nemen. Het aantal preamps speelt niet echt een rol(toch graag min 2). Mijn voorkeur ging een lange tijd uit naar de tascam n de presonus maar nu weet ik het echt niet meer.
Hopelijk heeft iemand ervaring met deze aparaten...

groeten
tim
 
Zelf ben ik errug tevreden over m'n Yamaha i88x. 8 IN/OUT, inserts op channels 1 en 2, Firewire, SP/DIF IN/OUT of ADAT 8 IN/OUT. En via mLan geïntegreerd met een 01x, wat het leven ook een stuk aangenamer maakt.

Yamaha zegt dat de mic pre-amps geweldig zijn, maar daar weet ik te weinig van af om iets zinnigs over te zeggen.

Groeten,
Bram
 
Het is voor een desktop. Ik heb een voorkeur voor firewire maar pci mag eventueel ook wel.
 
ben hier ook erg benieuwd naar!

ik zie die presonus firepod al voor 500 euro's te koop staan,
mooie van firewire is dat je hem zowel aan je desktop en aan je laptop kan hangen lijkt me, of dan toch beter pci nemen, of maakt het echt niet uit?

dus van mij ook de vraag of er mensen zijn die de presonus firepod hebben en ervaringen willen delen of kunnen vergelijken met apparaten met soortgelijke specs!
 
Ik ben wel te spreken over de support van Marian. Die brengen nog steeds minstens twee keer per jaar aanmerkelijk verbeterde drivers uit van een geluidskaart die ze overgenomen hebben van een andere fabrikant (Sek'd) die voor het eerst in 1999 geleverd werd.
 
Ik zie zelfs dat ze alweer een update hebben uitgebracht een paar dagen geleden. Maar goed, die ene bug daar heb ik toch geen last van. Ik zal ze eens een mailtje sturen over de Vista 64 en XP 64 support, het zijn namelijk geen signed drivers. Maar het zijn wel kaarten die nog verkocht worden.
 
iemand nog ervaringen met de TASCAM FW-1804
en de presonus?

ik lees over de presonus eigenlijk 2 soorten berichten in allerlei review...

1. waardeloos niet kopen
2. het meest fantastische ding wat je voor die prijs kunt kopen...

ja, daar hebben we dus niet veel aan.... :)
 
Back
Top