Pyramix Virtual Studio (audio recorder/editor/mixer/cd mastering)

sander

_
Lid sinds
17 juli 2001
Berichten
8.398
Locatie
Alphen a/d Rijn
Ik had er nog nooit van gehoord, maar ik heb hier een klassieke super audio cd in m'n handen en daar staat op dat dit programma gebruikt is voor DSD recording, editing and mixing.

Dus misschien wel een interessante audio recorder/editor,etc voor mensen die wat anders willen dan de bekende programma's.

http://www.merging.com/

Er is ook de Native versie welke geen speciale geluidskaart nodig heeft.
 
Dus misschien wel een interessante audio recorder/editor,etc voor mensen die wat anders willen dan de bekende programma's

Dit is wel heel iets anders dan een wavelab of een soundforge. Pyramix is bijv. ook een programma wat gebruikt wordt voor DSD opnames (sacd). Ik heb ermee gewerkt, en er zit bijv. ook geen midi sequencer in.
De kracht van het pakket is dat de editing mogelijkheden veel verder gaan dan andere programma´s en natuurlijk in de dsd ondersteuning (zit geloof ik niet op het standaard pakket).
Op het scherm doet het me in de verte denken aan logic, qua vormgeving.
 
Re: Pyramix Virtual Studio (audio recorder/editor/mixer/cd mastering)

Origineel geplaatst door sander
Er is ook de Native versie welke geen speciale geluidskaart nodig heeft.

Dat zag er erg interessant uit, totdat ik zag dat er maximaal 8 I/O ondersteund wordt... :o:

Essentially, Pyramix Native has a maximum of 8 inputs and outputs with 24 audible editing tracks

Verder erg mooi, maar ik zou persoonlijk de MIDI sequencing gaan missen.
We hebben het wel over een pakket van 550 euro, hier!
 
We hebben het wel over een pakket van 550 euro, hier!

Het volledige pakket met dsp kaart is vele , vele malen duurder, laat staan met de DSD uitbreiding..
Zelfs zonder de dsd uitbreiding, is het icm de merging converters absoluut high-end , sterker nog het is een pakket wat waanzinnog goed klinkt, echt opmerkelijk beter dan bijv. protools hd.
In de klassieke wereld is het een standaard.
 
Dat kan niet! Protools is toch dé standaard? :W
 
pyramix, sadie, sequoia en soundblade zijn allemaal high-end audio editors, elk met hun eigen specifieke sterke punten. pyramix is onder andere te gek voor post omdat het elke sessie uit elke andere daw goed kan openen. dsd is bij klassiek zeker een ding, daar is het wel de standaard in. merging is altijd leading daarin geweest. het zou mooi zijn als dsd ook nog eens meer standaard zou worden voor opnames. korg heeft daar een mooie voorzet voor gegeven met hun dsd recorders.

het editing systeem is ook super, maar soundblade en sequoia zijn hier op hun manier zeker even sterk in. protools hd is heel tof, maar heeft een hele andere richting gekozen destijds (mixen). al deze pakketten zijn qua restorationtools beduidend beter dan pthd. ook een ding is dat protools maar 1 samplerate tegelijk aan kan. bij de andere kan je 2 instances openen, en die aan verschillende sample rates koppelen. bij pthd heb je dan meteen 2x een mac/pc met core kaart en i/o nodig.

let wel: inclusief i/o (pcm, geen dsd) en hardware ben je bij elk van deze systemen minstens 5k kwijt. een ander level dan logic en cubase zeg maar.
 
dsd is bij klassiek zeker een ding, daar is het wel de standaard in. merging is altijd leading daarin geweest. het zou mooi zijn als dsd ook nog eens meer standaard zou worden voor opnames. korg heeft daar een mooie voorzet voor gegeven met hun dsd recorders.

DSD is erg mooi maar heeft op het gebied van editing wel de grote drawback dat je het eerst moet omzetten naar PCM. Er zijn—naar mijn weten—nog steeds geen systemen waarmee je DSD kan bewerken als DSD, zonder omzetting naar PCM (welliswaar op achterlijk hoge samplerates maar het blijft een omzetting).
 
klopt helemaal, in dsd kan je niet editen. om het te kunnen bewerken wordt het vertaald naar dxd (325.8khz,24bit). ik denk ook niet dat dat er gaat komen, maar opnemen in dsd zou al een hele stap vooruit zijn: stel dat iedereen die analoog mixt zo'n korg mr1000 dsd recorder zou gebruiken om z'n 2 tracks naar op te nemen. best wel een stap vooruit, voor niet heel veel geld.
 
Back
Top