Waves SSL collection

Waves komt binnen een aantal weken met de SSL4000 collection op de markt (in samenwerking met SSL). Deze zal volgende plugins bevatten :

-SSl G master buss compressor
-SSL G equaliser
-SSL E channel

Protools TDM prijs zal rond de 1600$ liggen, VST prijs nog niet bekend (wat lager waarschijnlijk)

Leuk :D
 

Attachments

  • sslpage15bk.jpg
    sslpage15bk.jpg
    61,7 KB · Bekeken: 111
ik heb thuis zelf geen opnamestudio, dus bij opname werk ik met de convertors van de studio waar ik ga opnemen, wat meestal pro tools convertoren zijn, (niet iedereen heeft prism of apogee, zelfs de minderheid van de grote).

Ik mix dus thuis gewoon in the box en werk met een simpele DA (m audio) voor stereo weergave uit de nuendo. (die in de toekomst wel zal ge-upgrade worden naar een goede 2 kanaals DA)

de duende box lijkt me ook zeer interessant (zal zeer goed klinken, ben ik vrij zeker van), maar aangezien ik nu al die Waves ssl bundle heb ga ik daar toch nog even mee wachten, heb deze echt nog niet nodig.... (komt ook maar eind 2006 voor PC uit). Ik koop liever de uad neve 1073 EQ die toch weer een andere klank zal geven dan die SSL 4000 EQ.

ivm die bundle interessant voor gewone soundcard en gangbare samplerate: gewoon kopen die handel, het is gewoon een zeer goed klinkende bundle, zelfs al heb je geen super convertoren, het blijft een goede plugin, beter dan de meeste EQ plugins, en master bus compressor heeft niet echt competitie vind ik (maar smaken verschillen).
Ik werk zelf op 44.1 op mijn huidig project, vooral omdat ik dan veel minder DSP gebruik en dus meer mogelijkheden heb...
Indien ik naar 96K zou overstappen ga ik veel minder opties hebben dan nu, dus voor grote projecten werk ik nog in 44.1 .

daarbij, 96K is mss wel beter, maar je kan ook in 96K een slechte mix maken, het hangt toch allemaal het meeste af van je kwaliteiten als mixer/engineer en niet van een samplerate van 44.1khz of 96khz

dus geef mij maar 44.1 tot als ik weer een paar 1000 euro's te veel heb :)
 
okee...dank u...

zal van de week de demo eens checken...
 
heb nu een weekje deze ssl bundle in huis, en moet toch zeggen dat ik vrij teleur gesteld was..

Het equalizen op mn simpele yamaha mixer klinkt toch nog steeds beter dan deze plugs.. vooral t laag op mn mengert klinkt toch nog steeds stukken beter als wanneer ik de LF knop op de waves ssl eq open draai..

verder vergeleken andere EQ plugs wel ok

het verschil tussen digitaal en analoog blijft iig goed hoorbaar bij deze plugs
 
Ik heb thuis een SSL6000 (een 4000 met surround mogelijkheden en 2 stereo bussen).
Ik heb brown en orange EQs.
De Waves SSL is simulatie van de blacks maar soit, ik had op mijn vorige SSL blacks en ken ze dus.

De Waves SSL bundle, pros:
- In de bassen gaat ie harder en dieper dan de echte SSL
- De bus compressor is de beste die ik al gehoord heb op TDM.
- De mids en de highs zijn lekker agressief zoals de echte SSL

Cons:
- Stereo scheiding is niet zo goed als de echte SSL
- De buscompressos is merkelijk hoorbaar niet even goed dan de echte SSL buscompressor.
- De mids en highs van de echte SSL geven toch nog net iets meer bite.

Conclusie: De Waves is zeer goed, overtreft op enkele punten de echte SSL maar overall is hij niet evengoed maar toch nog zeer zeer goed als alternatief.

Hou er rekening mee dat het uiteindelijke geluid van de Waves SSL kan verkloot worden door slechte analoog-digitaal converters!! Iets lager dan een Prismsound, apogee, Benchmark zal veel om zeep helpen. Als je met een RME kaartje zit of gelijkaardigs moet je er niet van dromen dat je sound enigzinds vergelijkbaar zal zijn.

Ter info, ik gebruik thuis prismsound converters en dat is momenteel het beste wat er op de planeet wordt gemaakt dus de test is redelijk eerlijk gebeurd...

Als je de poen hebt moet je zeker eens SSL DUENDE proberen. Klinkt nog vetter dan Waves.

PS: Wie eens op een echte SSL wil komen mixen kan me steeds een mailke sturen :-))
Lawrence_o@pandora.be

Groetjes
Lorenzo.
 
Origineel geplaatst door ReSoNaNcE
heb nu een weekje deze ssl bundle in huis, en moet toch zeggen dat ik vrij teleur gesteld was..

Het equalizen op mn simpele yamaha mixer klinkt toch nog steeds beter dan deze plugs.. vooral t laag op mn mengert klinkt toch nog steeds stukken beter als wanneer ik de LF knop op de waves ssl eq open draai..

verder vergeleken andere EQ plugs wel ok

het verschil tussen digitaal en analoog blijft iig goed hoorbaar bij deze plugs

Hoi,

Ik ben er zeker van dat dit puur komt doordat je niet echt PRO ADDA converters hebt tussen je DAW.
Ik had hetzelfde probleem ooit. Probeer echt maar eens een Prismsound en je zal wel anders praten! Digitaal is beter dan analoog enkel indien je de beste omzetting kan genieten. Anders heb je last van jitter waardoor alles dull en smal begint te klinken.

Greets
 
hehe, de lawrence van op gearlsutz

prism sound convertors= 9000 euro voor 8 AD DA convertor. Waarschijnlijk zijn ze zeer goed, maar ik denk voor
99% van de mensen op dit forum compleet out of range. (zoals ook bij mij)

voor mij zal een lynx aurora wel voldoen, indien ik daar al de poen voor kan bijéén rapen. (ik geef mss toch nog liever geld uit aan een Chandler germanium preamp, of zo een pacafica pre amp).

btw, kan je eens een dergelijke review doen van die Duende zoals je hiernet deed met de Waves bundle.
Ok deze komen meer van de SSL 9000 reeks, maar vertel maar gewoon eens je bevindingen, voornamelijk de Bus compressor.(Heb wel net een Alan Smart C2 aangeschaft, die waarschijnlijk wel voldoende is)
 
Iep De Maarten en anderen,

Wel de Prism kost ondertussen "slechts" 8.000 euro meer :-)

Nu als de modulariteit en upgrade mogelijkheden niet echt een must zijn voor jou, dan denk ik dat een Lavry misschien de volgende mogelijke stap down is.

Maar ik zei dit maar opdat voor iedereen duidelijk zou zijn dat je perfect kan mixen in the box mits goeie converters.
Nu moet het duidelijk zijn dat wie geen gitaren en drums e.d. opnemt, een 8 kanaals high quality converter niet nodig is!!

Wie bvb enkel soft synths gebruikt en samples heeft een Benchmark DAC of een Prism ADA-2 nodig.
Wie dan zang wil opnemen zou ik de Focusrite ISA430 aanraden, 2dehands welliswaar omdat deze een high quality converter ingebouwd hebben zodat je digitaal van de Mic Pre naar je converter kan gaan zodat er enkel een pass)through plaats vind en geen extra conversie.

Toch, voor hen die opnemen, een goeie converter betekent letterlijk ALLES. Sinds ik die prisms heb klinkt elke plug-in gewoon 10 keer beter en vooral accurater. Het is zoals bijziend zijn en racen met een Ferrari. Wanneer je die scherpere lenzen uiteindelijk krijgt zal je zoveel beter rijden omdat je eindelijk de baan beter ziet. Zo is dat met een goeie converter ook. Je hoort alles veel beter, hebt meer stereo breedte en alles klinkt dieper met als resultaat dat je sneller en beter mixt.

Over Duende, ik heb er geen maar een kemaraad heeft hem. Ik zal hem eens gaan uittesten maar heb al horen zeggen dat ie toch nog een pak beter klinkt dan de waves SSL...


Greets
 
Origineel geplaatst door lawrence_o


Over Duende, ik heb er geen maar een kemaraad heeft hem. Ik zal hem eens gaan uittesten maar heb al horen zeggen dat ie toch nog een pak beter klinkt dan de waves SSL...

Is dat niet appels met peren vergelijken ? De Duende is toch een digitale SSL in een compacte behuizing,terwijl Waves SSL imitaties zijn van analoge SSL's ?

En dat van die AD/DA's : ik denk niet dat veel mensen hier het geld hebben voor zulke dure AD/DA's en ik denk ook niet dat Waves spullen maakt voor die categorie mensen die het geld hebben voor zulke dure converters....

Ik heb trouwens de Waves SSL bundel nog steeds niet getest,doe toch te veel OTB....
 
In zekere zin is Dunede met Waves SSL vergelijken inderdaad appels met peren vergelijken, enfin, eerder rodere apels met groenere appels.

De Waves SSl blijft uiteindelijn een digitale simulatie van een analoge EQ. Dit precies doen is uiterst moeilijk.
De duende zou inderdaad een C200 EQ zijn maar er zouden ook simulaties van de 9000 inzitten. De 9000 heeft zowel de E als G EQ.

Toch, de diepte word normaal gezien niet door een EQ maar door een goeie converter gemaakt, of anders gesteld, een slechte converter zal je diepte aantasten.

W.b. dat de meeste mensen geen super dure converters kunnen betalen kan best wezen. Mijn punt was eigenlijk aan het adres van een aantal mensen die kloegen dat de Waves SSL toch niet zo denderend was, om te zeggen, veroordeel niet de Wave bundle, veroordeel je converter. Want ze zijn echt goed!

En als je echt supergoeie producten wil mixen maar niet de centen kan spenderen aansuper-dure converters, dan kan je echt maar beter mixtijd huren in een goeie studio, de mijne bvb :duivels:

SSL en Prism, Eventide H8000FW e.d. wat wil je nog meer? :geslaagd:
 
Back
Top