turntables in mono

Status
Er kan niet meer gereageerd worden.

microphlexx

Affected user
Lid sinds
8 mei 2005
Berichten
641
Locatie
Gent,Kortrijk
Hier een vraagje voor de deejays onders ons.Weet iemand toevallig hoe je het probleem oplost dat je krijgt met in mijn geval technics sl 1200 turntables als er slecht contact komt door ouderdom tussen de cell en de arm.Dan word alles mono en wordt opgelost door de kop even vochtig te maken met speeksel zoals ik doe of met contactspry wordt het ook wel gedaan.Maar aangezien deze beide oplossingen niet goed zijn omdat je er roest door verkrijgt denk ik dat de arm eigenlijk moet worden vervangen wand met de cell zelf te vervangen is het niet opgelost.Iemand ervaringen hiermee????
 
de headshell eruit halen en de contactpuntjes even "gummen".
Eventueel de draadjes controleren, zitten ze er allemaal stevig op?

Dan moet het probleem wel opgelost zijn. Zulke problemen liggen vaak aan het element/headshell/naald, en niet zozeer aan de draaitafel/toonarm zelf.
 
Dat kan zijn maar niet in mijn geval zelfs als er splinternieuwe cellen op zitten is het probleem er steeds nog.Zou zon arm te vervangen zijn?
 
Ik neem aan dat je 2 draaitafels met naalden hebt? Zo ja, heb je de headshells dan al eens omgewisseld?
Is het probleem ook bij de andere tafel? Kabels goed aangesloten etc? naald goed stevig op het element gezet?

welke naalden/elementen heb je?
 
Ortofon Concorde elementen hebben een slechte naam wat dit betreft, de pinnetjes zijn verkeerd geplaatst of zoiets heb ik ooit eens gelezen. Je kunt dit oplossen door de contactjes van zowel het element als de contactjes in de arm zelf regelmatig (om de 3 maand denk ik, misschien om de 6 maand) schoon te gummen met een gum (je kunt een gummetje op de achterkant van een potlood gebruiken hiervoor).

Als je er de hele tijd aan gelikt hebt dan kan het al te laat zijn; ik heb eens gehoord van iemand die dat gedaan heeft en dat de contacten in de arm hierdoor geoxideerd of was het gecorrodeerd werden (ik denk eerder het eerste, wat in feite nog op te lossen moet zijn maar misschien wist die gast dat niet) en er nieuwe armen in z'n technics moesten.

Dit probleem komt overigens alleen bij Technics draaitafels voor, meende ik ook eens ergens gelezen te hebben.

Een nieuwe arm in de draaitafel zetten zou ik zeker niet zelf doen, er kan heel wat verkeerd gaan en zo'n nieuwe arm is toch niet echt een goedkope zaak.
 
Het probleem ligt bij de Ortofoon Concorde elementen. Deze pinnetjes zitten teveel naar binnen, waardoor slecht contact is met de pinnen in de toonarm. Dus iedere draaitafel kan hier last van hebben. Gummetje werkt in dit geval prima. Vraag me daarom af om welke naalden/elementen het bij de topic starter gaat.

trouwens: oxidatie = roesten, corrosie = aantasting van metalen.
Dus oxidatie is een vorm van corrosie :) maargoed, wie likt er nou aan z`n headshell... :P
 
Bericht door een moderator:
Dit is een onderwerp dat beter thuis is op een DJ forum dan op een synthforum.
 
Status
Er kan niet meer gereageerd worden.
Back
Top