Ruis bij recorden met electr. piano

Wilfredske

Ingeburgerd
Lid sinds
29 december 2005
Berichten
25
Locatie
Ede/Kampen
Dag

Ik weet weinig tot niets van geluidstechniek, misschien kunnen jullie me helpen. Ik neem met mijn (redelijke nieuwe) pc het geluid van mijn yamaha S90 stagepiano op en edit het in Samplitude V8. Ik heb dit onlangs op een andere pc gedaan, daar ging het goed, maar op mijn eigen pc blijf ik ruis houden; of meer een constant zacht gesuis zo gauw ik afspeel wat ik net hebt ingespeeld. Kabel werkt dus goed... Ik kan in het progr. wel wat rommelen met hoge tonen verlagen enzo, maar dat komt de algemene geluidskwaliteit niet ten goede. Hopelijk weten jullie meer! Zo lang dit zo blijft, is muziekbewerken weinig aan, het klinkt niet met die rotruis. HELP?

Mvg,
Wilfred

(wilfredske@hotmail.com)
 
...P.s.: ik kan wel zoeken hoe het in Samplitude werkt (volgens mij zoals ik hierboven beschreef), maar het opmerkelijke vind ik dat er bij de ene pc geen ruis was, en nu wel; de kabel is dus goed, en beide pc's zijn evengoed (ook de geluidskaarten). Het lijkt me dan dat het misschien met een instelling van mijn pc te maken heeft...?
 
Cool. Er staat idd een tv binnen 2 meter van mn pc, zoals iemand suggereerde, maakt dat wat uit? Maar die staat uit...Ik vermoed dat het iets anders is..
 
Geluidskaart onboard realtek high definition audio, kan dat :confused: ?

PC: HP Pavilion pentium 4 CPU 2.93GHz, 1.00GB

Ik heb niet het idee dat het uit de synth komt, ik heb nl meerdere nrs gemaakt waar ik totaal geen last had (op een andere pc met dus andere kaart).

Als je mn weblog checkt, http://tsjobbe.web-log.nl/ (oeps dit gaat niet goed), dna hoor je daar een liedje wat met de andere pc is opgenomen (met alleen mn synth btw), daar hoort mijn lekenoor geen enkele ruis... Dus ja, de kaart? Zou toch goed moeten zijn zou je zeggen..
 
Verwacht niet al te veel kwaliteit van een onboard geluidskaart. Ze worden wel steeds beter, maar het blijft toch 'cheap' t.o.v. de wat betere losse geluidskaarten. Het kabeltje kan ook nog een probleem zijn, ik denk dat je een tulp naar mini-jack kabeltje gebruikt?

Verder kan de manier van opnemen ook verschil uitmaken. Hoe ga je om met het volume van je piano en het opnameniveau van je geluidskaart? Als je piano zacht staat, en je het opnameniveau hoog hebt staan, dan neem je relatief veel ruis op.
Beste manier van werken: stel het volume van je piano in rond de 80% (of zelfs bijna helemaal voluit), en regel hier vervolgens het opnameniveau van je geluidskaart op af (als je een peak-meter hebt in de software, dan mag deze best wel uitslaan tot een beetje in het rood).
 
2 tulp mannetje (met grote jacks opzet) naar 1 mini jack ja.
kabeltje werkte als gezegd prima bij een andere pc. vaag...
 
@Dr Ripsaw: ook dat helpt in mijn geval niet...
@Rocksteady: zoveel vindt ik niet over ruis icm piano's... had al wel degelijk gezocht hoor :engel: .

Ik check het forum morgen weer, moet er morgen ff frisjes uitzien dus we glijden onder de klamme lappen. Alvast bedankt iig en ik hoop er het beste op.
 
waarschijnlijk is je geluidskaart inderdaad het probleem, die realteks zijn allesbehalve fantastisch (en zeker wat opnemen betreft).
vertrouw niet teveel op de "high definition" in de naam, die is er gewoon om het wat beter te laten klinken (de naam, niet de geluidskaart).
ik heb hier zelf ook een pc met een realtek high definition kaartje, dus ik weet waarover ik het heb...

ik denk dat je best gewoon een nieuwe geluidskaart koopt ... als je niet te veel snufjes nodig hebt is dat niet eens zo duur.
de zoekfunctie helpt je waarschijnlijk al een eind op weg bij het kiezen van een kaart die ideaal is voor wat je ermee wil doen :)
 
Back
Top