mpc2000xl boot-probleem

Hazes

Vind ik leuk
Lid sinds
19 december 2002
Berichten
6.361
Locatie
Arnhem
ik heb vorige week een mpc2000xl SE gekocht (zo'n oranje, met het oog het wk). Hartstikke leuk om weer een zo'n mpc te hebben, maar... Ik probeerde eergisteren een sysex dump uit te voeren vanuit mijn machinedrum naar de mpc. De dump bleef ergens halverwege hangen, dwz de md stuurde wel de pakketjes door, maar de mpc reageerde niet meer en bleef dat doen. Na een tijdje gewacht te hebben heb ik 'm maar uitgezet. Niks aan de hand zou je denken. Nu echter, wil de mpc niet meer booten! De melding op het scherm is: "insert mpc2000xl disk" en het lijkt alsof hij op de floppy het os zoekt. Ik weet 't ff niet meer. Wie heeft suggesties?
 
De XL boot normaal vanaf het flash ram oid. Misschien is hij die data kwijt en kan hij dus geen OS vinden om te booten. Hij boot wel gewoona ls je het OS inlaad via flop of zip? Zo ja kun je volgens mij het OS kopieeren naar je flash gedeelte. Succes.
 
Probeer het OS op flop te krijgen/maken en
probeer even van flop te booten.
Laat even weten wat-ie doet......
 
hier heeft de vooruitgang toegeslagen. Alle pc's inclusief die van huisgenoten missen een floppydrive. :) anders had ik dat natuurlijk al lang gedaan. Zal morgen eens ff kijken op de uni naar een pc met flop en het resultaat hier posten.

groeten!
 
hardware reset

hardware reset

volgens mij kan je hem helemaal resetten en haalt hij ergens de eerste versie uit een rom ofzo.
moet je maar ff in de handleiding lezen hoe dat moet.

Je moet dan wel weer alle updates erop zetten maar hij doet het tenminste weer.
 
mijn handleiding rept niet over een factory reset....
 
ok vandaag twee disks gemaakt. een met 1.14 en een met 1.20. Nu boot de mpc wel weer gewoon van de flop. Ik heb vervolgens het os naar het os-flashgeheugen gebrand en dat zag er goed uit. Vervolgens start de mpc verdorie nog steeds alleen maar vanaf de floppy op en niet vanuit de flash! Wie heeft er nog opties/ ideeen? Ik word er een beetje chagrijnig van. (beetje maar hoor ;) )
 
krijg nou nix :confused: doe ik hetzelfde met de 1.20 disk, gaat het wel goed! Snap er niets van maar het werkt toch weer. :okdan: Heb ik weer goede zin :)
 
hoewel ik het prima vind zo, is het toch raar. hij bootte zowel van 1.14 als van 1.20, maar alleen 1.20 schreef hij goed weg naar flash. Ik vind het vreemd :confused: Maar goed. Nu nog even de cardreader installeren en we kunnen gaan :walker: :okdan:
 
Back
Top