compacte synth ideaal voor live én studio?

faceman

Stamgast
Lid sinds
6 januari 2006
Berichten
264
Locatie
België
Hello,

Ik wil me graag een compacte synth (37 toetsen is al voldoende) aanschaffen met behoorlijk wat karakter waarvan de sounds sterk genoeg zijn om door de live-mix te snijden in een band.

Bedieningsgemak en handige real-time bediening zouden meegenomen zijn. Mag analoog zijn, maar evengoed digitaal. Ik wil graag een all-in-one aparaat, en ga liever niet met met midi-keyboards aan de slag, aangezien ik zo al genoeg te verslepen heb naar repetities.;) Het lijkt me ook boeiend om een apparaat te gebruiken met een beperkt aantal geluiden en die gaan uit te puren, maar zoals ik al zei, I'm open to anything.

Ik neem aan dat een Microkorg al zoiets in die richting is, maar daar lijken die minitoetsjes me maar niks... maar die vocoder is dan weer zo leuk... En een Alesis Micron, is dat wat?

Wie kan me leuke dingen aanraden? Much appreciated!
 
je geeft zelf al antwoord :) Microkorg heeft van die *&^$ toetsjes en de micron van Alesis is idd een mooie optie. Als het wat meer mag kosten en je hebt nog even geduld, dan kun je over een tijdje ook eens de Moog Little Phatty of de DSI Mono Evolver Keys checken. Een Clavia Modular G2 is misschien ook een optie, afhankelijk van je budget. Tweedehands zijn er nog veel meer mogelijkheden. Belangrijkste is om eerst eens te kijken wat je te besteden hebt.
 
Origineel geplaatst door FrankH
Er is niets mis met een Roland Juno 60 of 106.

Behalve dat die niet echt binnen de categorie "compact & licht" vallen.

De Micron heeft trouwens net als de Microkorg een prima vocoder aan boord. Je moet alleen je eigen microfoon inpluggen.
 
Wat zoek je eigenlijk: een monophone of meerstemmige synth? wil je er ook nog een (step) sequencer in?
 
Virus TI Polar?
 
Micro-x misschien.
Weliswaar geen VA en al zeker niet analoog, maar misschien toch het bekijken waard.


groet

Tom
 
Alesis ION
Acces Virus Polar

maar ook
ARP Oddysey
Moog Prodigy
SC Pro One
Yamaha CS20M

...

en ga zo maar door. Alleen wel effe beseffen dat meestal het gewicht toeneemt per ouderdom. Persoonlijk zou ik voor de Polar gaan, maar da's puur m'n eigen visie.

:doei:
 
Spectralis misschien (kun je via midi nog je keyboard aanhangen als je per sé toetsen nodig hebt).
 
Origineel geplaatst door fuse
Virus TI Polar?

Dacht ik ook meteen aan. Dat zou mijn keuze wel zijn.
(Hoewel dat kreng wel $%^## duur is!!)
 
Ok, guys alvast heel erg bedankt...
Hier heb ik wel even wat opzoekwerk aan ...

Ik zou sowieso iets tweedehands zoeken rond een budget van 300 EU - moet te doen zijn toch?
 
Novation X-Station 25 (of 49). Als je meer wilt, plug je je computer in met wat VST's.

PS. Als het door de live-mix in een band moet heenkomen, is m.i. een "digitale" synth meestal te lief. Ik zou dan sowieso voor een analoge (VCO/DCO/Virtual modelling) synth gaan. Liefst met oscilator sync mogelijkheden. En als er unison op zit, kun je alle stemmen onder één toets stapelen en echt vet knallen. Een fatsoenlijke delay kan je geluiden ook vetter laten klinken. En soms wil een compressor ook nog wel helpen.

PPS. Ik zit in een band, en er zijn maar weinig synth geluiden die niet door een gitarist of bassist weggespeeld worden.

PPPS. Qua synth-engine zijn de Novation K-Station en X-Station grotendeels hetzelfde. K-Station heeft volgens mij een vocoder, wat de X-Station niet heeft. K-Stations zijn tweedehands wel te vinden. X-Stations weinig. Een A-Station is overigens een K-Station zonder toetsen (eigenlijk is het andersom). Daar zou je dan een 37-toetsen MIDI controller bij kunnen kopen.

PPPPS. No more PS's.
 
Back
Top