Klein leed in de studio...

- een resetknop die zo ver uitsteekt op de pc dat je hem makkelijk met een bierglas indrukt als je die neerzet na een slok..

- een vriendin die heel de tijd van alles te melden heeft vanaf de benedenverdieping wat natuurlijk onverstaanbaar is, dus moet je je muziek uitzetten en vragen wat ze nou eigenlijk bedoelt om er achter te komen dat het nog steeds onverstaanbaar is en eigenlijk ook helemaal niet belangrijk..

- Een versterker die beneden een bepaalde input steeds op 1 kanaal geen geluid geeft waardoor ik het volume ff ophoog moet gooien om er weer geluid uit te krijgen om vervolgens direct weer benaderd te worden door de roepende van de benedenverdieping, de op dat moment wel verstaanbare dame, ook wel mijn vriendin, en dat het geluid zachter moet, wat ik zelf ook wel kon bedenken..

- Het gebrek aan of de aanwezigheid van superpolm, superpolm is fijn om relax te worden en inspriatie te krijgen, maar eigenlijk word je er vreselijk suf van en wens je dat die polm snel op is zodat je echt wat kan doen, maar als het zover is dan toch eerst ff langs de coffeeshop gaan voor wat inspiratie..
smoking.gif
 
Origineel geplaatst door Hanz
Ja joh... wil ook niet zeggen dat *alles* me vandaag is overkomen ;) (thank god no!)

@ René: Haha, aan jouw avatar te zien komt de frustratie die ik probeer te schetsen jou ook niet helemaal onbekend voor...
Vooraf alles uitdenken en klaarleggen... je zou er van schrikken hoe georganisseerd ik te werk ga.
Hoe komt het dan dat uiteindelijk mijn patchkast er tòch uitziet alsof er een bom is ontploft? :D

Korte driftjes? Ik heb ook veel van die grappen meegemaakt. Bv een hele track opgenomen en dan kom je tot de ontdekking dat de meeste kabels (die ik recentelijk vernieuwd had) verkeerd om zitten zodat er van die leuke fase-verschuivingen in zitten. Kan ik weer opnieuw beginnen.

- bij mij heeft het klitten van snoeren, heel wat snoeren doen overlijden. MIDI-kabels waarvan je de pluggen kapot trekt etc. etc.

- een persoonlijk leed voor mij is het werken in de studio van de maand april-september wanneer het warm is. Ventilatoren helpen dan niet meer. En die apparaten kunnen er nog tegen ook.

- een ander leed was SCSI --> maar dat is nu weg. Ik zal er nooit mee om kunnen gaan.
 
1] Wegrennen van je gearhok, omdat je iets moet pakken/open moet doen, en er te laat achterkomen dat je je koptelefoon nog op hebt.. :(

2] Jammen en 't gaat heeerlijk, TOTDAT je besluit om de [record] knop in te drukken.....



Hanz:
#1: Dat de orientatie van MIDI poorten niet is vastgelegd..

Heel herkenbaar en onbegrijpelijk dat er geen standaard in is..

Adaptors: laat maar... :stupid

chilistein:
dat je om 4:00 uur 's nachts eindelijk de vibe te pakken hebt
en dat je het 's ochtends terug hoort en denkt .......=(

Owwyeah.. :(
 
Crashende hd's, lang lang geleden...eveneens vroeger met FT2 die crashed en dan niet die backup.xm maken.

serial/gameport midi interface kaduk

Als studio stunt 24bands in 24 uur opnemen met bijna altijd dezelfde backline en dan springen snachts bij de marshall amp jcm en vox de zekering uit de eindtrap...geen reserve...snachts en nog 10 bands te gaan...

Gear wat een bepaalde fabrieks fout heeft maar niet direkt aanwezig is ( drumstation v1 psu, wtf was daar ineens mee aan de hand?! )
 
1 # Dat net je nieuwe superdikke pc in elkaar zit en dat @#$%#%&#%^hoere ding niet werk

2 # Na een maraton installeren blijkt dat windows xp pro 64 toch niet helemaal een top keuze is=(
 
je perongeluk het verkeerde auxsend knopje opendraai in een break .blijkt die op het zelfde kanaal te hangen
*PIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIEP:erm:
 
# 10: Dat m'n ADAT converter iedere keer bij het schakelen tussen 44.1 en 48 kHz en vice versa even op vol vermogen KGGGGK doet over m'n main OUTs.
Vooral lekker als je tijdens het klussen door even snel denkt een MP3'tje te beluisteren of een filmpje te kijken, waardoor de sample rate wordt omgeschakeld... :bekdicht:
 
Als je net hebt geluisterd hoe de opname was en vervolgens, zonder eerst om te pluggen, weer op [record] klikt..

Ook hier:
RockSteadyBeat®
*PIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIEP*
 
struikelen over midi kabels. of mic kables.. of line kabels.. arrg eigenlijk struikelen an sich is al kut
 
Origineel geplaatst door richard2000
Of dat je je PC uitdrukt zodat ie afsluit en dat je dan bedenkt dat je je creatie nog moet saven, dat probeer je toch nog snel terwijl je PC afsluit, en wat natuurlijk mislukt zodat je songfile helemaal corrupt raakt en helemaal niet meer opstart...


:dubbel: sorri.. da's ECHT zwaar k*t...
 
- een vriendin die heel de tijd van alles te melden heeft vanaf de benedenverdieping wat natuurlijk onverstaanbaar is, dus moet je je muziek uitzetten en vragen wat ze nou eigenlijk bedoelt om er achter te komen dat het nog steeds onverstaanbaar is en eigenlijk ook helemaal niet belangrijk..

Heeel herkenbaar... ik reageer al niet eens meer...
 
elke keer als je een nieuwe synth hebt de urge voelen je hele studio om te bouwen, en daar halverwege het uit de knoop halen van je cablespaghetti spijt van krijgen:bekdicht: 8D
 
- de buurman die in z'n onderbroek voor de deur komt klagen als je nummertje om 02:00 uur net ergens op begint te lijken

Heel herkenbaar, alleen was hij op m'n dakterras geklommen omdat ik de voordeur bel niet hoorde. Daar hij van hindoestaanse afkomst is kon ik het niet laten om in lachen uit te barsten, want ik zag alleen twee witte ogen en z'n tanden :)

Je afvragen waar die tik telkens vandaankomt. Blijkt dat je over de kabel van je gitaar rijdt met je burostoel die via je pod nog op een open kanaal staat.
 
of :
-Alles nu ECHT permanent aansluiten.
-pc en monitors los van de rest van de studio voeden zodat je als je alleen wilt internetten etc niet alles onnodig aanhebt.
-toch maar eens uitzoeken wat nu ECHT links en rechts is
 
Een dermate grote analoge tafel aanschaffen, zonder voldoende ruimte te hebben?! Elke keer dat ding verschuiven om nieuwe kabels aan of om te sluiten... :stupid
 
Alles correct op patch-panelen aansluiten?! Blijf ik lastig vinden...
 
04.00u in de nacht fatsoenlijk de koptelefoon op zodat de buren je niet horen en es ff lekker effecten in feedback lussen op volumestandje *gebouw/muren resonantie* en na het opnemen erachter komen dat de versterker er ook bij aan stond :D

Origineel geplaatst door Tactic
of :
-Alles nu ECHT permanent aansluiten.

Mooi ideaal maar op een gegeven moment moet je inzien dat dat toch nooit gaat gebeuren :D
 
Back
Top