Doe ik iets fout of..

Bob1991

Ouwe rot
Lid sinds
13 november 2004
Berichten
670
Locatie
Haarlem
Hey..

Op de een of andere manier krijg ik geen goede trance leads of supersaws uit mn Novation KS-Rack of dus de V-Station.
Een andere jongen die ik ken die maakt met de v-station echt hele mooie geluiden.. En hij zegt dat het maar 1 enkele osc is :confused: en zonder unison en externe effecten. Als ik echter hetzelfde doe, krijg ik een heel blikkerig geluid.. Helaas had hij me alleen uitgelegd hoe ik dat 1ste geluid maakt.. De rest is 'geheim'..

Doe ik iets totaal fout, of wordt ik gewoon 'genaaid'?

Dit krijgt hij eruit:
http://www.gtaparadise.nl/muziek/vstation.mp3. Het gaat om de 2 patches bij 0,45 sec en bij 1.00 minuut.

En ik krijg geen betere trance geluiden dan dit: (En dit zijn dus 3 oscs + 2x unison)
http://www.gtaparadise.nl/muziek/ks6.mp3

Als hier andere mensen met een KS rondlopen die de patch willen bekijken/hebben kan je de sysex file downloaden..

MODS: Verplaats maar naar Klank / geluid / theorie forum
 

Attachments

  • b-tersaw.syx
    270 bytes · Bekeken: 28
Gebruik de pulse width modulatie met een adsr env voor het eerste geluid (misschien met lfo over pitch). Voor het tweede geluid klinkt het alsof er een lfo over de osc heen zit (een redelijk snelle). De andere geluiden klinken alsof er meer osc zijn gebruikt.

Ik zou je als advies kunnen geven om eerst gewoon met 1 osc te werken. Probeer per instelling van het de osc (dus pwm in combo met saw/pulse of een lfo over een van deze twee golv vormen). Een vet geluid komt namelijk niet altijd uit het zoveel mogelijk opstapelen van saws en deze detunen. Er is niet voor niets de term "Minder is meer" of zo iets ;)
 
Die 1ste snapte ik inderdaad.

Maar ik ga me maar eens bezighouden om wat leuks te maken met een enkele osc..
 
Die thread heb ik al vaak doorgelezen..

Maar die vergelijking is idd extreem slecht.. V-Station kan wel beter dan dat. Maar ik kan in allerlei plugins (Vanguard, 3x osc in FL met effecten, Superwave P8) goede leads maken, maar op de KS minder..
 
Ik heb een X-station, maar die is gebaseerd op de KS, dus ik denk dat er weinig verschil is. In mijn handleiding staat een goeie beschrijving van hoe je een '
double saw 'thick' detuned sound kunt maken. Bij mij werkt het aardig. Ik tik het even voor je in:


"Use only osciillator 1 as the source waveform. For this oscillator select the sawtooth waveform using the waveform knob. Select POSITION using the PWM SELECT button.

Rotate the PWM knob fully clockwise. As the control is rotated, a double sawtooth wave is generated. At this fully clockwise position the pitch will appear to double. Return the PWM knob to the 12 o'clock position.

Select LFO using the PWM SELECT button. Slowly rotate the PWM knob. Notice that there will be some movement in the sound.

Press the LFO button to select LFO 2. Select a sawtooth LFO wave using the WAVEFORM button in the LFO's section. Rotate the SPEED knob in this section and notice how the speed of the movement will change. Experiment with the above controls until the desired sound is achieved.'

Als je dit gedaan hebt, kun je 'm nog vetter maken met een of twee oscilatoren erbij.
 
Daar heb ik inderdaad ook veel mee gekloot.. Maakt het geluid opzich wel mooier, maar helaas vaak ook weer te 'ranzig'.. Vooral in de lage tonen hoor je dan het pitch verschil duidelijk.
 
Back
Top