Adaptec usb xchange

paulifra

Stamgast
Lid sinds
8 Maart 2004
Berichten
146
Locatie
Hulshorst
Naar aanleiding van een advertentie hier op marktplaats voor een adaptec usb xchange.


De adaptec usb xchange werkt uitsluitend voor o.a. ouderwetse scsi scanners die gebruik maken van de traditionele twain interface.


Sluit men een scsi sampler bijvoorbeeld een emu sampler met dit apparaat aan, dan is op het moment dat de pc scsi bus de sampler herkent, de master boot record van de sampler corrupt gemaakt, en ben je alles kwijt.

De pc ziet wel wat aan de scsi bus hangt begrijpt de driver, maar de sampler begrijpt de driver niet.

Hopenlijk heb je een backup, zo niet dan heeft ditaantrekkelijke lijkende ding alles van je vernietigd.


De adaptec usb xchange heeft een driver die wel voorziet in intelligentie d.m.v. de driver aan de pc zijde.

De O.S. aan de sampler kant hebben helemaal niet intelligentie aan boord om een driver te herkennen, wel de traditioenele scsi bus
 
Paar puntjes:

Dit MBR-overschrijven verhaal geldt ook voor gewone scsi-interfaces. Dat heeft niks met de USBXChange te maken. Dat is gewoon hoe Windows (en dan met name XP) omgaat met harddisks. Er is niks mis met de USBXChange in situaties waar een gewone scsi-interface het ook doet. Dat betekent dus dat als je sampler FAT of FAT32 gebruikt, dat je het dan NIET via scsi moet doen. Onafhankelijk van of je de USBXChange gebruikt of niet.

Windows schrijft alleen op MBR's van bekende schijven (dus niet op harddisks in Akai-formaat bijvoorbeeld). Dat is ook de reden dat afgeraden wordt om bijv. een Akai S5000 (die FAT32 gebruikt) via SCSI te besturen, maar dat het bij de oudere S-serie vrij standaard is om het via scsi te doen.

En als je een oude Akai sampler hebt zonder harddisk en alleen met MESA wilt rommelen gaat het natuurlijk al helemaal niet op.
 
Wat is slechts meld uit ervaring is : dat indien d.m.v. een adaptec usb xchange en sampler ( als bijvoorbeeld een emu met scsi harddisk ) wordt aan gesloten op een pc met bijvoorbeeld windows xp : De master boot record corrupt wordt gemaakt en de harddisk van de sampler Niet !!!!!!!!!!!! meer werkt. Kortom alles ben je kwijt.

Deze publikatie heeft slechts tot doel aan te geven dat de advertentie gepubliceerd op marktplaats suggereerd dat alles wel werkt.

Conclusie : een eventuele bezitter van een emu sampler die deze xchange koopt zal al zijn basis materiaal op de harddisk vernietigen, en indien hij geen backup heeft , veel schade zal hebben.

Slechts het doel van mijn bericht is voorkomen van veel ellende bij een potentieele koper.


Uit ervaring kan ik ook zeggen dat traditionele scsi scanners grote kans van slagen hebben om dmv dit apparaat aan een pc te worden aangesloten.
 
als bijvoorbeeld een emu met scsi harddisk ) wordt aan gesloten op een pc met bijvoorbeeld windows xp

Dat is ook precies het voorbeeld waarin het inderdaad niet werkt. Maar dit werkt ook niet betrouwenbaar met een gewone scsi-kaart. Ook daar zal XP namelijk het MBR proberen te updaten zodra hij een bekende schijf ziet. Da's XP-eigen. Die scsi-verbindingen werken dan ook het beste onder een oudere Windows versie zoals 98SE of ME.

Deze publikatie heeft slechts tot doel aan te geven dat de advertentie gepubliceerd op marktplaats suggereerd dat alles wel werkt.

Om even eerlijk te zijn tegenover de aanbieder: die beweert alleen maar dat het werkt op een Akai S3000XL. En die Akai heeft inderdaad geen Windows-filesystem op z'n disk, dus daar ontstaat dit probleem helemaal niet.
 
Ik wil me helemaal niet gaan verdedigen hier, maar ik heb duidelijk genoemd dat ik geen ervaring heb met de werking omdat ik het nooit geprobeerd heb om samples over te zetten naar de sampler.
Aangesloten op de computer staat ie netjes als scsi device in de lijst, de sampler ook.

De koper is volledig op de hoogte van dit verhaal en is technisch skilled, dus maak je geen zorgen.

Paulifra/frans: Dat je mij een mailtje stuurt met honderd uitroeptekens vond ik al zo zo... maar zet er dan ook ff een linkje naar je verhaal hiero in.. wel zo correct.

Maargoed... :maffia: ik ga hier weer verder met mn maffia praktijken en onwetenden een loer draaien... vink mooi :maffia:
 
Hee PzHKL,

Wat leuk dat je me een loer draait...oude Don Corleone :)

Ja, Ik ben technisch skilled (never trust a programmer with a screwdriver :duivels: )...

Idd, In m`n Studio PC met SATA en SCSI moet ik het niet in m`n hoofd halen bij het booten van XP m`n SCSI HDD aan te zetten, windows boot dan niet door. Echter als ik hem uit zet , PC opstart en later handmatig m`n ESI4000 de SCSI HDD mount is er geen probleem. Dit heeft volgens mij oa. te maken met het feit dat XP een SATA controller behandelt als zijnde een SCSI controller. Dat er dingen gewist zouden worden van m`n HDD heb ik nog nix van gemerkt, ook niet als ik de SCSI HDD aanzet bij het booten van het OS....

Als je MBR kapoetie gaat, heb je die zelf (nou ja Windows, maar dat kan je zelf regelen ;)) op de verkeerde schijf gezet.

Thuis wil ik graag m`n ESI2000 aan m`n laptop koppelen, heb nu een "oud" PC systeem daarvoor en wil wel eens spelen met die USB-Interface. Sorry paulifra, als ik je verhaal lees heb ik het gevoel halve waarheden te lezen (weet nu niet of dit komt door je schrijfstijl of dat het toch meer een klok/klepel situatie is....). Maar goed, voordat ik in hetzelfde gedrag verval.....

Ik hoop dit weekend er aan toe te komen om wat testjes te doen met het ding en zal het "testrapport" hier wel ff posten....

Even iets anders, PzHKL biedt iets aan dit in technisch goede staat is,met een link naar de site van de fabrikant. Als ik zelf de moeite niet zou nemen om de specs te bekijken ben ik toch in gebreke, PzHKL niet IMHO.
Als PzHKL iets zou willen verkopen dat technisch defect is, maar hij zegt dat het in prima staat is....ja haal dan de pek en veren maar :D

PzHKL...xiejuh morruguh :koffie: :okdan:
 
ligt het nou aan mij of ben ik de enigste die dit heel erg raar vindt?

je hebt zelf een probleem met scsi omdat je zelf niet goed oplet, en vervolgens ga je naar aanleiding van een advertentie hier op synthforum die advertentie zwart maken

beetje lullig voor die verkoper niet ?


ik vindt dit echt een geval zelf niet opgelet en genaait voelen en daarom maar een ander naaien die een soort gelijk ding aabiedt


die interface werkt in elk geval prima op akai samplers de s5/6000 zou ik niet weten want die heb ik nooit gehad
 
Origineel geplaatst door anoniempje
ligt het nou aan mij of ben ik de enigste die dit heel erg raar vindt?

je hebt zelf een probleem met scsi omdat je zelf niet goed oplet, en vervolgens ga je naar aanleiding van een advertentie hier op synthforum die advertentie zwart maken

beetje lullig voor die verkoper niet ?


ik vindt dit echt een geval zelf niet opgelet en genaait voelen en daarom maar een ander naaien die een soort gelijk ding aabiedt


die interface werkt in elk geval prima op akai samplers de s5/6000 zou ik niet weten want die heb ik nooit gehad

Nee...je bent niet de enige die dat raar vindt, ik heb het geprobeerd enigzins diplomatiek te verpakken :D
 
Origineel geplaatst door M0n0L0g1C
PzHKL...xiejuh morruguh :koffie: :okdan:

Totte morregen eh! :maffia:

Mocht je er echt niets mee kunnen aanvangen dan breng je m gewoon terug, no problemo.

:dubbel: :mega:
 
Deze meneer is paranoia en koopt alleen 2de hands samplers van het merk EMU
die met witte handschoentjes zijn behandeld :r

Ga doosjes vouwen man
 

Attachments

  • afbeelding 5.jpg
    afbeelding 5.jpg
    29,2 KB · Bekeken: 65
Koffie was lekker. Gezelschap :okdan: , mooie synths :)

Laptop met Adaptec USB X-change middels converter, gender changer, kabel aan ESI2000 gehangen. Het werkt (nog) niet. ASPI driver ook geinstalleerd.

Het zou kunnen dat het niet werkt omdat het een beetje houtje touwtje aan elkaar is geknoopt. Op de site van adaptec stond volgens mij aangegeven dat de "bandwidth" van "USB" SCSI minder was. Wellicht is het signaal niet sterk genoeg na de converters.
In de studio heb ik een handiger SCSI kabel, zal ik ophalen. Maar eerst eten 8~ :{

Wordt vervolgd.....
 
....ja ben nu pas klaar met eten :D

Helaas had ik niet de juiste kabel (dacht van wel) kan het dus niet teseten met de ESI2000 en/of ESI4000....
 
Back
Top