[Korg] OASYS anyone?

Vanochtend op een OASYS mogen spelen. Wat een ding zeg!! Het is een heel compleet workstation, echt een studio-bak, vind ik.
Ermee de buhne op wordt lastig, gezien de omvang van het apparaat. Ook het omhoogstekende scherm draagt niet bij tot veilig en betrouwbaar vervoer.

Enorm goed geluid (strings, pads, orgels, e-piano etc...), viel me op. Alles helder en sprankelend. Alleen die piano..... :r weer echt KORG! :(
KARMA volop aanwezig, evenals een drawbar orgel met leslie-emulatie.
Veel USB aansluitingen, optionele adat.

Heel compleet ding, dat wel......... maar die prijs :( :( :(
 
Oays ervaring

Oays ervaring

De korg Oasys is een fenomenale machine. Het beluisteren van welke soort demo via bijvoorbeeld internet heeft totaal geen zin. Het werkelijk geluid van de korg oasys is boven alle kwaliteit die je tot nu toe gehoord hebt.

Reden voor aanschaf voor mij was een open platform met kwaliteit van het hoogste niveau. De machine is niet alleen gebouwd als een tank, hij heeft ook het bijbehorende gewicht. Ik heb tot nu toe meerdere contacten gehad met verkopers voordat ik een eigen exemplaar kocht, maar de meest voordehand liggende reden is dat het apparaat voor de professional veel te zwaar is om mee te nemen. ( zeker het 88 model ).Dat is ook waar sommige kopers zich in vergist hebben.


De struktuur van het software systeem ( linux ) wat tevens de bediening van de oasys is , is zo uitgebreid en complex met verscheidene menu's op zoveel vlakken, om nog maar niet te spreken over het aantal te wijzigen parameters dat dit alleen al kan afschrikken op termijn.

Maak je een keuze voor dit apparaat dan zal de learning curve lang zijn. Het apparaat is voorzien van features waar je nog nooit van gehoord hebt, of zou denken dat het mogelijk is.

De doelgroep van de machine zijn in principe professionele studio's, film industrie en sound-designers.


Het apparaat heeft standaard geluiden onboard die je zo onder een film kan zetten, zonder er iets aan te doen.


Voor wat betreft de piano geluiden die kan je pas beluisteren als je de oasys en een speciale modus opstart. In deze situatie wordt een aantal onboard geluiden niet geladen, waardoor er 500 mb geheugen vrij komt om de pianio samples te laden.

Deze week is echter een nieuwe versie OS vrijgegeven die er voor zorgt dat dit niet meer nodig is.


Een ieder die dus al eens achter een oasys heeft gezeten, kan geen beeld geven van de piano, als het apparaat in standaard modus is opgestart. Dat is namenlijk de modus zonder !!! de professionele piano geluiden

Wat met de Karma implementatie mogelijk is in dit apparaat overtreft elke verwachting.

Mijn ervaring is dat veel dealers er eigenlijk niets van af weten, behalve aan zetten, en misschien ook niet zo gek gezien zijn complexiteit.

De pads bijvoorbeeld kan je toewijzen aan maximaal 8 noten tegelijkertijd , ofwel twee flinke accoorden van twee handen stop je onder een pad en dat dan 8 keer. De pad laat je klinken terwijl je gewoon doorspeeld. Dus heb je vingers tekort, bij de oasys geen probleem.

Stel bijvoorbeeld een klassiek gitaar geluid of een harp geluid. De professionals gebruiken dan twee handen tegelijkertijd. Niet nodig karma in de oasys maakt wel de loop of arpeggio en dat dan in 8 keuze;s gerelateerd aan 8 verschillende knoppen voor je.

Kan je het geluid hiervan niet snel genoeg spelen als een gitaar of harp geen punt een speciale modus zorgt ervoor dat je aan de linkerzijde het akkoord pakt en ingedrukt houdt er gebeurd dan nog niets, het spelen ervan wordt getransponeerd naar de rechterzijde van het toetsenbord. Indien je dan achter elkaar een willekeurige toets indrukt op de getransponeerder rechterzijde , dan start automatisch de eerste noot van het akkoord wat je links ingedrukt hebt.

Druk je rechts dezelfde noot nogmaals in dan wordt de tweede noot van de lnkerzijde afgespeeld en vervolgens de derde noot als je dezelfde toets nogmaals indrukt.

Het akkoord links wordt dus verplaatst naar rechts en ook naar een toets maakt niet uit welke, en afhankelijk van het aantal aanslagen rechts wandel je de noten van het akkoord links af.

Naast dit alles wordt automatisch de karma arpeggio van de eerste , respectievelijk tweede en derde noot ook nog eens gespeeld en dat alles door een vinger rechts op een willekeurige toets..

Door alles te herleiden naar een toets rechts kan je dus veel sneller die toets achter elkaar indrukken waardoor je een snelheid bereikt die normaal niet mogelijk is.

Je kunt je dan voorstellen dat als je deze methode gebruikt en met twee vingers rechts heel snel speelt ( wisselt tussen twee naast elkaar liggende toetsen ), je eigenlijk de noten van het linker akkoord afspeelt maar wel ook tevens voorzien van de arpeggio. Elke andere noot links heeft zijn eigen bijbehorende arpeggio, dus je je een veelheid van slagen

Neem maar van mij aan : dat als je dit eenmaal gehoord hebt, en je niets ziet, je dan niet weet dat je niet !!! een echte harp of akoestische gitaar hoort spelen van een of andere virtuoos.

Het zijn ook juist dit soort bijzondere funkties die inzicht vereisen in de werking van de machine en zal ook voor meerdere te complex of niet haalbaar zijn

Een ding is zeker, heb je zo'n ding en heb je veel ervaring met computer programma's dan is het systeem veel toegankelijker, heb je sneller inzicht in de struktuur en zal je sneller een deel ervan gaan beheersen.

Bij het laden of saven naar of van harddisk bijvoorbeeld krijg je al direct met directorie struktuur te maken.

Dit is juist in tegenstelling tot de professioanls die voor de kost moeten optreden, en niet uren aan de pc zitten, en dat zijn juist degene die hem weer wegdoen.


Indien je een zaak zou vinden die iemand in dienst heeft die er veel van af weet, en je zou een uur een demonstratie krijgen en !! je kan het betalen dan ben je verkocht, zo imponeren de mogelijkheden en de kwaliteit van het geluid.

Koop hem dus niet want doe je het wel, dan doe je de rest van je apparatuur weg, want dat is dan geen gehoor meer, zelf aan je audio installatie ga je twijfelen.

Voor wat betreft de genoemde prijzen voor de apparaten, ga niet uit van de publikatie's. Voor aankoop schreef ik drie grote dealers aan, en de verschillen in aanbiedingen bedroegen dik 700 euro.


Mogelijk heeft iemand iets aan dit bericht.
 
Re: Oays ervaring

Re: Oays ervaring

Bedankt voor je uitgebreide verhaal! Ik geloof inderdaad wel dat het een fenomenale machine is, waar je alle kanten mee uitkunt. Ook geloof ik wel dat het een apparaat is waar je absoluut tijd in moet investeren, maar dat dit zeker beloond wordt.

Alleen dit:

Origineel geplaatst door paulifra
Koop hem dus niet want doe je het wel, dan doe je de rest van je apparatuur weg, want dat is dan geen gehoor meer, zelf aan je audio installatie ga je twijfelen.

.......daar heb ik zo wel mijn gezonde twijfels over. Hoe mooi die bak ook is, ik vraag me werkelijk af of hij alle (goede) dedicated apparatuur in de schaduw zet. Maar dat is uiteraard slechts mijn mening, zonder de Oasys ooit gehoord te hebben.
 
Korg Oasys

Korg Oasys

Wat ik nog vergeten had te vermelden is , dat als je interesse hebt in het apparaat , ofwel het geluid wil beoordelen, je er goed aan doet de beste koptelefoon mee te nemen die je hebt of kan lenen , want de dynamiek van de machine is zo groot, dat het alleen dan tot zijn recht komt.

Wat ik nog wel gehouden heb is een emu sampler, een korg tr rack en een powerpulsar in een pc.. Apparatuur zoals yamaha rm1x, yamaha ex5, roland xv-3080 en soort gelijk materiaal is zo ongeloofelijk afwijkend van kwaliteit dat dit eruit ging.

Voor geinteresseeerde zijn er op het karma lab forum een aantal movies waarin de oasys wordt gedemonstreerd, alhoewel je niets aan de kwaliteit van het geluid hebt, zie je iets van de mogelijkheden.

http://www.russomusic.com/keyboards.html

http://www.karma-lab.com/vp/dl/

http://www.midnightsunent.com/Awakening2006.mov ( korg oasys music 4 meg. )

Herkomst : Mike Conway

BENSON SHOOTS: This scene uses the whole setup, but the OASYS leads the way with "Ski Song," which is the basis for 3 of the movie's songs. I figured it has been a while since we've heard some serious Wave Sequencing in a movie.

http://www.midnightsunent.com/Bensonshoots.mov


LARA ESCAPES: Multiple boards.

http://www.midnightsunent.com/Laraescapes.mov


OPS SHOOT MARINE: OASYS only.

http://www.midnightsunent.com/Opsshootmarine.mov


NO IDEA AT ALL: OASYS only.

http://www.midnightsunent.com/Noideaatall.mov


LARA ZAPPED: OASYS only.

http://www.midnightsunent.com/Larazapped.mov


LAST CHARGE: OASYS only

http://www.midnightsunent.com/Lastcharge.mov




HALF OP: Multiple boards.

http://www.midnightsunent.com/Halfop.mov


BREAKOUT: Multiple boards. Listen for Wave Sequencing and Thick synth pads, from the OASYS.

http://www.midnightsunent.com/Breakout.mov
 
Hmmm. Ik vraag me nu toch wel af welke magische trukendoos er dan nog meer in zit in zo'n Oasys. Ales we het hebben over sample playback (rompler): grotere ROM-sample library en een Karma engine kunnen imho niet voldoende zijn om al je andere gear in de schaduw te zetten durf ik zomaar zonder naar de Oasys te hebben geluisterd te zeggen.

Maar goed, er zijn nog wel meer redenen om al je gear buiten de deur te zetten voor de Oasys... om je eerste afbetaling te kunnen doen bijvoorbeeld :D.
 
Gelukkig eerste waardeloze reactie van kwok is binnen.


Ik heb het apparaat nog nooit gehoord , maar ik heb wel een mening.

En zoals ik bij kas zit , zo zal het bij een ander ook wel zijn.

Probeer een inhoudelijke bijdrage te leveren man.
 
Ik heb er van de week heel even mee mogen spelen.
Te kort om een echte mening te hebben, maar lang genoeg voor een eerste indruk.
De geluiden die ik gehoord heb klonken, zonder uitzondering, heel goed. Misschien niet allemaal 'vernieuwend', maar wel bruikbaar en solide.
Het scherm vind ik heel duidelijk en ook de bediening ging redelijk intuitief.

Nogmaals, ik heb tekort te kunnen spelen om een echt oordeel te kunnen geven, maar al met al maakte dit apparaat een zeer positieve indruk op mij.

Voor wat het waard is


groet

Tom
 
Origineel geplaatst door paulifra
Gelukkig eerste waardeloze reactie van kwok is binnen.


Ik heb het apparaat nog nooit gehoord , maar ik heb wel een mening.

En zoals ik bij kas zit , zo zal het bij een ander ook wel zijn.

Probeer een inhoudelijke bijdrage te leveren man.

Sorry hoor maar ik ging even op je review af. Heb natuurlijk wel de videos gezien, maar dat is niet voldoende. Ik ben slechts benieuwd naar het extraatje dat de Oasys op geluidskwaliteit biedt bovenop de rom library en de karma engine als we het over het rompler gedeelte hebben. Dat is een inhoudelijke vraag naar mijn bescheiden mening.:eureka:

Ik ben wel benieuwd bijvoorbeeld of de Karma engine sterk verbeterd is (heb zelf een Korg Karma).

PS. een mening hoeft niet per se tot stand te komen in de winkel!
 
Origineel geplaatst door paulifra
En zoals ik bij kas zit , zo zal het bij een ander ook wel zijn.

Ik denk dat geen 7000 euro hebben wel vrij breed geaccepteerd zal worden als "net teveel om zo even uit te geven". :D

Maar los daarvan heb ik de Oasys nog nooit gehoord of gezien behalve op plaatjes, maar ben tóch bij voorbaat al sceptisch over die ongelofelijke dynamiek, onvoorstelbare features en gitaar- en harpsamples die niet van echt te onderscheiden zijn. En ik ben vooral erg nieuwsgierig naar de kwaliteit van de VA-synth en orgelemulatie. Ik ben namelijk nooit zó kapot geweest van de Tritons, vind de MS2000 niet de beste VA ooit, hoewel de CX3 wel erg goed klinkt. Dus ik vraag me af of Korg dat zo heeft weten te fixen dat ook ik oneindig onder de indruk ben. Redenerend vanuit de continuïteit binnen de vooruitgang binnen een merk (ofwel: de redelijke lineaire ontwikkeling van de romplers bij Korg) verwacht ik van niet. Volgens mij is dat geen onredelijke veronderstelling (alhoewel wel een vooroordeel natuurlijk).

Maar het is mooi om te zien dat Paulifra absoluut geen spijt heeft van de aankoop. :okdan:
 
Re: Korg Oasys

Re: Korg Oasys


Wat ik nog wel gehouden heb is een emu sampler, een korg tr rack en een powerpulsar in een pc.. Apparatuur zoals yamaha rm1x, yamaha ex5, roland xv-3080 en soort gelijk materiaal is zo ongeloofelijk afwijkend van kwaliteit dat dit eruit ging.
[u [/B]


Tis ook maar net wat je reverentie kader is toch? :duivels: Maare, lijkt me wel een leuke bak hoor :okdan: Zelf hou ik wel van het alles in 1 ontwerp. En ik kan me voorstellen dat muziekanten het wel lekker vinden zo'n compleet systeem waardoor ze niet hoeven na te denken over de samenstelling van al hun gear, maar gewoon lekker kunnen werken!

Ik ga weer meteen moeilijk denken, wat kan ik anders nog voor 7000,- samenstellen......
 
Laatst gewijzigd:
Aanvullende Informatie Korg Oasys

Aanvullende Informatie Korg Oasys

Uittreksel uit een publicatie van arend de groot ( nederland ) voor het karma labs forum geschreven :


The first weeks I was overwhelmed, almost living on a cloud. There where so many choices to make and sounds to explore, that I became restless and even a few days “lost”. Learning new things is not always nice and easy. But I am making progress….i am digging and finding what I am looking for. For example, its easy to make dramatic edits in real time. Go to the control surface and click on tone adjustments, here you can do all the major edits. Tweak the knobs and sliders and buttons, or assign new functions to the knobs and sliders. Afterwards you can save the sounds. This is only one of the big improvements over the karma board where you can not save your real time edits.
Well and then karma….8 scenes in program mode and 40 scenes accessible in combination and sequencer mode…together with the 8 pads you can make a lot of music, again tweaking in real time. Almost always four buttons standardized to switch on and off one ore more of the four modules. You can access the 32 GE parameters easy from the touch screen and assign them to the switches and sliders. All the tabs are easy accessible. On my computer based system for example I was struggling with the mouse and the lack of making music, being more a technician. I also had problems with the streaming of midi and audio together.

But how are the sounds? First of all Its impossible to ‘know’ them all in such a short time. So I share the sounds I explored and I will tell the ones I like the most.

Drums:
finally really good sounding acoustic drums. Lots, and I mean lots of karma GE’s standardized. So its easy to switch from one GE to another without loosing control over the result. With the karma keyboard I had the manual next to me to find out which GE’s matched with the drum program. In the oasys its written down for you on the touch screen. And lots of different drums GE’s can handle a single drum program.

Piano:
The standard oasys piano A00 is beautiful. The exs1 piano E00 is even better, because you can simulate the sustain resonance. The 500 mb piano is very detailed and the best I’ve ever played. I am sure you can edit them further. One little comment. I think its to bad that the colour of the sounds of all three pianos are alike. Maybe strange to tell but I would have liked the karma piano sound as a 150 mb piano…but I understand after all the criticism that korg didn’t do this…

Electric Piano:
Yes Yes Yes, a magnificent fender rhoads, more then one, try A016. Personally the Wurlitzer is a bit misleading to me. The presets as wooden wurly B080 and D080 sounded dull to me, I was disappointed because I liked the wurly in the karmaboard better. But….play the preset ‘reed piano’ A080 and then you’ve got the real wurly. Use the drive parameter and a little more reverb, and off you go.

Woodwinds:
In the m1 there was a decent tenor sax, I missed them in the karma/triton line. Well, the saxes are back again and way better, more detailed. Time to play solo’s again. Horns, brass, clarinet hobo, all very well done. I only think the trumpet is a bit disappointed, but maybe some edits will help.

Guitars:
Red a lot complains about the guitars. I totally disagree. The guitars are the best I’ve ever heard on a synthesizer, both acoustic and electric. Thank you Stephen kay for composing the beautiful guitar GE’s. If you demo an oasys in the music store try out prog B002 and move only slider 6 a little bit and you know what I mean…….and with the new tutorial setting up manual advance en direct index you can play the guitars very realistic.

Strings:
Always a class of its own. I used to have a 01/W. And I loved the analog string pad A27…I always thought the karma/triton analog string sounded a bit thinner. Well those thoughts are over. Very deep, warm. Thick analog strings. As well from the HD sample playback as from the AL1. And you can tweak them really easy.
Finally some good classic strings as well, nice violins and cello.

Bass:
Listen to the acoustic bass, the best I have ever heard.

Leads:
Lots of them, excellent. Make them sound your own.

Pads Motion synth/FX and vocals:
Deep, evolving and ever changing sounds, they are my favorites. Here is where the oasys shines. Vocals are very realistic.

CX3:
You want some organs?? Editing them and use the sliders as drawbars? No problem. Never heard organs like this. Real nice rotary. I use them in combination mode.

AL1:
This is a very deep synth. The presets are exciting but that’s only the surface. Tweaking the parameters from the control surface is easy, but making some deep edits will take me some time. It’s a pretty complicated synth. But can you imagine, you can play a beautiful church organ F011 just as easy as a screaming synth F010 Stradivarius Sync. The step sequencer is still a little mysterious for me, but I still got some time to learn.

Wavesequencing:
This was new to me and I love it. You have a lot of user place where you can save your own. There is lots of rom samples to use. I even used it with my samples. A really cool effect in combination with the karma.

Sampling:
Not made my own samples yet, but it was easy to load akai samples and put them in my own programs.

Sequencing:
Mainly the same engine as the karma but a lot more user friendly. A a lot of sysex to record. So, for example, you can change the effects at the place you want. Sounds cool. With so many karma scenes and settings its easy to make a lot of different combinations recording in real time.
I have to explore the hard disk recording.

Effects:
Lots of them and a realy good quality. 12 inserts is a joy for using them in combination and sequencer mode. Just some weeks ago I recognized an old feature from my good old 01/W. The waveshaper, 024! And I missed that one in my karma keyboard, but it is back again.

Karma:
This where I am experimenting the most. Finally access to all those parameters without the exhausting menus. It is still very complex but I am more inspired to create my own personal GE’s. All the possibilities are fantastic and if you like the burgundy keyboard you will love karma 2. It’s way ahead of what I was used to.

Overall I am glad that there are lots of acoustic sounds, in programs as in combi’s as well. Now I can play really different styles, not mainly dance and teckno stuff, but jazz, rock, ballads, blues as well.
It takes time to learn all the possibilities of the instrument but i started editing programs and combis right ahead. But as I said, it is an instrument to play. A real heavy weighted instrument, no plastic feel. I have to make music as I put it on. I will put a list of my favorites combis for the moment
 
Ik wacht gewoon op de volgende generatie Tritons : krijg je al die mooie Oasys-technieken en sounds, althans een groot deel ervan, voor 1/3 van de Oasys-prijs. Geduld is een goede zaak....:z
 
Ja ik denk dat zowat driekwart van de wereld wacht op apparaten met OASYS technieken erin................ voor een sterk gereduceerde prijs :okdan: :mega:


Maarja tussen de bouw van de Triton en Triton LE zat ook eh 3 jaar....... (als ik goed geteld heb)









dus de OASYS LE zou dan in uh 2008 in de winkels liggen :engel: :dubbel:
 
Een maand lang voor een projectje op de OASYS gespeeld.
Geluid is super, besturing ook. Maar 't is echt een studio (of 'overdreven-thuisgebruik') apparaat. Live is die erg onhandig.

Nu ga ik even iets gevaarlijks zeggen....

Als je toch veel geld wilt uitgeven voor een apparaat dat live qua geluid het zelfde niveau heeft (nog beter piano geluid) koop dan een Kurzweil K2600XS, scheelt je zo'n 3000 euro.

Dat scherm op de OASYS is gewoon gevaarlijk, of zoals een developer van nokia ooit zei over de 'klepjes telefoons': "Bewegende onderdelen zijn er om kapot te gaan".

Ik denk ook dat de eerste problemen bij de OASYS voornamelijk met het scherm te maken zullen hebben.
 
@paulifra, intressante uitleg. bedankt ;)

de oasys is wel intressant voor iemand zoals ik, die nog niet veel gear heeft. Alles in 1 mooie unit, meer moet je niet hebben.
Enkel de pricetag is wat hoog maw moet nog flink sparen als ik hem zou kopen.
 
Hierbij mijn eerste bijdrage op het synthforum dat ik pas tegen kwam. De Oasys bijdrage viel me op. Wat ik er van vind heb je kunnen lezen. Nu zou je kunnen zeggen dat je een apparaat natuurlijk niet gaat afkraken dat zoveel geld gekost heeft.....maar ik kan niet anders zeggen dan dat het echt een verschrikkelijk mooi instrument is. Ik heb de 88 versie. Ik ben het wel eens dat dit niet echt voor podiumgebruik is, behalve als je een paar roadies meeneemt. Ik gebruik het echt thuis. Prijsverschillen zijn groot, ik heb um in Belgie gekocht bij music electronics voor iets meer dan 6700 euro. Veel geld dat geef ik toe, maar wat kost een goeie piano/vleugel? Of een auto. Kijk voor dat laatste heb ik veel minder over.....

Ik heb altijd korg instrumenten gebruikt, T3, 01/Wfd en als laatste de karma tezamen met een roland 2080. Ik was met name gegrepen door de karma techniek, al vond ik de toepassing door het kleine scherm wat spartaans. In de Oasys is die karma techniek niet alleen sterk door ontwikkeld, tevens heel toegankelijk door de user interface. Dat geldt dus ook voor de vele andere toepassingen. Het enorme touchscreen is waanzinnig.

Het is geen instrument, voor mij althans dat je meteen helemaal kan doorgronden, er zijn zoveel mogelijkheden. De presets zijn mooi, van zeer goeie kwaliteit, maar geluiden alleen zeggen mij lang niet alles. Het gaat mij er om hoe je ze tot leven krijgt. Hoe zijn ze te editen. Hier blinkt de Oasys in uit. Er zijn zoveel controllers en modulatie mogelijkheden, allemaal zelf toe te wijzen. In cominatiemode kun je nu 16 timbres toewijzen die je allemaal realtime kunt editen zonder het orginele programa aan te tasten. Echt heel mooi. Het zit allemaal zo goed in elkaar, waardoor je je echt kunt richten op het gebruik ipv teveel afgeleid te worden door de techniek. Ik leer nog steeds nieuwe dingen.

Verder spreekt het hele idee van een goed hardware instrument middels software kunnen updaten mij aan.
Natuurlijk klinkt er overal kritiek en je moet ook vooral kijken naar een oplossing die bij jou past, maar om tot een goed oordeel te komen denk ik dat je er intensief van gebruik moet hebben gemaakt (alleen bij twijfel, want ik was verkocht door de specs en wat ik op internet zag en hoorde, blind gekocht).

Verder is het een instrument waar je qua muzieksoorten alle kanten mee op kunt, afhankelijk van je creativiteit. Tezamen met een geweldige romplayer, 3 virtuele modeling instrumenten en een enorme hoeveelheid sample ram, wavesequencing, en karma kan ik nog tijden voort. Ondersteuning op de genoemde sites door paulifra is heel goed.

Mooi forum trouwens ;)
 
Ik vind het mooi om al die dingen zo te lezen, maar ik denk dat de OASYS tipisch een nieuwe generatie synth/studio/workstation is die zo complex,ruim is dat het niet meer leuk is.... er zijn grenzen en ik denk dat dit heel erg tegen die grens aan is, als ie er al niet opzit.

Ik denk dat ie simpel weg niet te doorgronden is...

en 7000 euro's das een 15000 gulden :bekdicht:

wanneer ik; usher, snoop dogg zou heten, of een Chigago bulls speler was zou ik zo'n ding voor de gein wel kopen ( beetje fietsen en je kunt nog een 19 % btw terug krijgen )

Ik ga nu naar een sterke basis toe en wil daar eigelijk niet meer van afwijken....

Ik denk dat je maar 4 echte synths nodig hebt en dat zijn;

2 Alrounders en 2 grote VA's.... en een midiklavier

een mooi lijstje zou zijn;

Motif ES rack
Fantom XR

Access virus TI
Nordrack 3

daarna kun je nog voor kleinere grapjes gaan...

Maar ik ga zekers een keer die OASYS beluistreren !
 
Origineel geplaatst door jaccis

wanneer ik; usher, snoop dogg zou heten, of een Chigago bulls speler was zou ik zo'n ding voor de gein wel kopen ( beetje fietsen en je kunt nog een 19 % btw terug krijgen )

!

en het lullige is dat die gasten er waarschijnlijk maar 1 presetje voor gebruiken en verder niet..

:r

nee, dan gun ik dit apparaatje liever aan wat jonge sound designers, filmmuziekmakers etc.. daar issie denk ik ook voor bedoelt..
 
Origineel geplaatst door nomore
nee, dan gun ik dit apparaatje liever aan wat jonge sound designers, filmmuziekmakers etc.. daar issie denk ik ook voor bedoelt..

Daar lijkt hij mij perfect geschikt voor..filmmuziek. Voor alle andere genres ook maar gek genoeg gebruikt men romplers niet in de dance/trance genres, dat is tot op heden het domein van de va's en analog's. Maar er komt een tijd dat dat gaat veranderen ;)
 
Wat ik ff niet snap is dat Korg met die nieuwe synthese die in deze Oasys zit nog geen spinoff synths heeft gemaakt.
Roland met z'n Juno B en Yamaha met hun MO6/8 hebben dat wel en Korg heeft daar nog niet echt een antwoord op gehad. (hoeft ook niet van mij, maar daar zit wel een groot deel van de markt)
 
Back
Top