hoeveel MACHINEDRUM zit er in een MONOMACHINE ??

G

Guest

Guest
een tijdje terug was ik bij iemand die vertelde dat hij zijn machinedrum wegdeed, omdat die toch ook in de monomachine zat, in een wat beperkte uitgave.

ik vind de machinedrum erg goed, heb m al een paar keer gehad, maar steeds weer weggedaan omdat ik veel ervan niet gebruikte. misschien is de 'machinedrum in de mono machine' genoeg voor mij?

wie heeft de mono en kan iets vertellen over hoeveel van de machinedrum ik daarin kan terugvinden?!

(ik zag nl dat er nu ook een paar mono's te koop worden aangeboden.)
 
Origineel geplaatst door divi
of wacht een paar dagen, dan heb ik ook 'n mono :P

dat soort informatie vind ik vaak veel waardevoller dan info op de site of uit de manual.
ik ben benieuwd.
 
Er zit helemaal geen machinedrum in een monomachine. De monomachine heeft de DigiPro machine aan boord. Een wavetable based machine waar ook de beatbox inzit, een soort afgeleide van de E12 machine die je ook in de machinedrum vind.

Heeft verder totaal niks met de machinedrum te maken. Er wordt geen drumsynthese toegepast zoals in de drummachine.
 
Ze hebben ook allebei een schermpje en druk en draaiknoppies! 8o)
 
Origineel geplaatst door Acidfever
van de E12 machine die je ook in de machinedrum vind.

de E12 is wel mijn favoriet uit de MD, maar ik begrijp dat het dus flauwekul is. zoals het werd gezegd kreeg ik het idee dat 1 spoor een drumsynth was zonder veel edit en effect mogelijkheden, maar niet dus.
jammer, maar ook wel logisch.
 
Origineel geplaatst door Leo
de E12 is wel mijn favoriet uit de MD, maar ik begrijp dat het dus flauwekul is. zoals het werd gezegd kreeg ik het idee dat 1 spoor een drumsynth was zonder veel edit en effect mogelijkheden, maar niet dus.
jammer, maar ook wel logisch.

Als de E12 je favoriet is kun je beter de machinedrum samplecd kopen denk ik. De E12 machine bestaat volledig uit samples.
 
Heb zelf ook een mono gehad, en ik vond het een leuke bak, alleen erg beperkt met 6 tracks mono! kwam er vaak net twee te kort aangezien effecten ook een track kost!! dat vond ik echt minder.. de beatbox is leuk maar een leuke beat kost je dus ook wel twee tracks en zijn volgens mij gebasseerd op een emu sp1200 beetje 8bit sound ofzo..

Verder wel echt geweldig voor live spelen..als ik ooit geld over heb koop ik er weer 1..:)
 
Ik vind de drums op de mono niet om aan te horen... maar gelukkig zijn daar andere apparaten voor uitgevonden. btw, vergeet niet dat de mono ook nog een 6kanaals midisequencer aan boord heeft.
 
ja vind ik ook een beetje SP1200 klinken. Je kan maffe dingen doen met de retriggers en de filters, en je altijd een FX track puur voor de drums gebruiken.
Leo als je voor de mono gaat... ga dan voor de keys versie.
Die laat je het volledige potentieel zien.
De mono krijg echt iets van een MPC met die keys er aan. record & play > loop > nieuwe track > enz. heel relax
 
Origineel geplaatst door divi
sample cd? kan je daar ook de shit uit tweaken...? :erm:

Net zoveel als uit de E12 machines........
 
De links werken niet.

Hier
nog 1 poging. Anders even zoeken op monomachine en dan de thread liedjes met alleen de monomachine. Vooral het tweede liedje is een goed voorbeeld van hoe de drums kunnen klinken.
 
Back
Top