[Geen artiestennaam] Sight of Water

gremlin23

Compleet gestoord!
Lid sinds
3 december 2004
Berichten
1.186
Hey guys,

Naar verzoek heb ik toch maar dit liedje online gezet.
Het is inmiddels al een vrij oud project. Ik zocht iemand op synthforum die 2 gitaarsolo's voor mij wilde inspelen, daar waar de gitaarsamples te nep klonken.. Dit heeft Mole voor mij gedaan en hij heeft daarmee het nummer nieuw leven ingeblazen!!

[LET OP]: Het valt niet echt binnen de categorie trance/techno. Het heeft eerder wat weg van ... Ik heb geen idee.
Het is veel rustiger in ieder geval.
Sinds een jaar heb ik mijzelf als plicht gesteld dat ik elk nummer waar ik aan begon ook zou afmaken. Dus ik maak wel vaken een nummer dat niet 100% mijn favoriete stijl is...

!!!Ik ben benieuwd naar wat jullie ervan vinden.!!!


PS: Ik heb net doormiddel van audiograbber mijn wav naar mp3 omgezet. Ik weet niet hoe goed de kwaliteit van deze compressie is..

Hier kun je het bestand downloaden en beluisteren:
http://gremlin23.casia.org/ifheringa_Sight_of_Water_128kbit.mp3

LINK DOET HET NU :)
 
Laatst gewijzigd:
Thanks Etaoin!!! :)

De originele link doet het nu ook;)

Ik ben benieuwd naar jullie reacties..
 
Laatst gewijzigd:
Ah, ik mag dit wel. Ik zou alleen (hehe daar komt -ie....) de drums aan het begin wat anders doen.: andere/geen galm (zeker niet op de bass) en wat hoog eruit. Misschien een enkele keer de akkoordenreeks iets veranderen, maar dat is natuurlijk een kwestie van smaak. Succes !
 
tjeee.. die overdrive gitaar klinkt echt goed net als die string sounds vindt het echt lekker.. echt goed gedaan naar mijn mening!

Er zit wel een vreselijk contrast in je track.. ik vind je intro namelijk echt niet goed.. kwou je track bijna uitzetten bij 1:40.. totdat bij 1:50 die gitaar kwam.. je kickdrum en snare loopt bij de 40 seconden zelfs scheef... klinkt niet goed.. dan wat bij 1:30 komt... nee !!!

Al met al een goede track met heel veel perspectief maar erg jammer van de "rest".

Misschien wat opvulling hier en daar alhoewel dat wel de hele sfeer van de track verandert en niet teveel spelen met de drums en een stevigere bassline... Slechts een mening, succes!


oh btw techno trance wil ik dit echt niet noemen 8D.
 
Thanks for the comments:D

Ik ben het met veel punten eens.
De 20 seconden intro zou er gewoon uit kunnen worden geknipt. Voegt weinig toe.
Bij het maken van een nummer vergeet je soms wat nu echt van belang is en wat niet, vooral als je iets al meer dan 20 keer hebt gehoord..
Het basic drumlijntje is op de volgende manier ontstaan. Ik was een beetje op mijn drumcomputer aan het pielen. Vervolgens op wat andere gear en opeens trok het drumlijntje dat ik net (zonder er echt bewust over na te denken) had gemaakt mijn aandacht. Ik wist niet of he nu wel of niet 'out of sync' was. Dat vond ik grappig en heb daarna al het andere daaromheen gebouwd..
De hele compositie had ik voor bijna 95% procent af in een kleine middag. Mule heeft vervolgens (2/3 maanden later) mijn 'nep gitaarsolo' vervangen met zijn gitaartalent! :)
Maar inderdaad: iets te weinig variatie in het rythme. Hier ben ik zeer bewust van. Dat gebeurt als je een nummer te snel in elkaar zet.
Ik wilde een keer zien hoeveel ik kon bereiken als ik een nummer in een dag afmaakte (alleen de compositie) in plaats van 1 week of langer bezig te zijn ... :)

Stevy,

Met 'alleen interesse in techno/trance' bedoelde ik eigenlijk het tegenovergestelde.
Ik heb overigens wel ergens een oud trancenummertje liggen mhhh..
 
Back
Top