Dilemma: mpc VS RS

Arv

Robot
Lid sinds
18 oktober 2001
Berichten
13.098
Locatie
Zuid Holland
Sorry voor nòg een thread over de MPC etc.....


Momenteel werk ik met de RS7000 om een live set in elkaar te douwen. Nu vind ik het nog steeds een fantastisch ding alleen de onhebbelijkheid van de hickup bij het omschakelen van song naar song vind ik wat vervelend. Ik weet dat er work arounds zijn, maar dan nog ben ik ban dat ik er in de zenuwen een zooitje van maak. Maw, ik zoek OF een tweede sequencer ernaast (tweede RS??) of een MPC die alles in zijn eentje gaat doen.

Wbt die MPC, ik ken ze wel een beetje in middels, aleen 1 ding kan ik nog niet volgen. Stel dat ik mooie midi patterns wil afspelen voor basslines en synths, is dit gemakkelijk in te spelen met een keyboard? Of kunnen allleen bepaalde mpc's dat. Ik ben door de vele MPC threads een beetje de kluts kwijt namelijk..
Ik zou dus best de RS willen wegdoen mits de MPC die ik kies de optie van ext midi inspelen heeft..

Kan iemand me even uit de brand helpen, dus: welke mpc kan ext midi keyboard info recorden voor basslines en synths?? 1000, 2000, 2500 3000?

R
 
Je bedoelt midi-noten opnemen? Dat kunnen ze allemaal, die midi-ins zitten er niet voor niets.
 
Origineel geplaatst door 100%
Je bedoelt midi-noten opnemen? Dat kunnen ze allemaal, die midi-ins zitten er niet voor niets.

yep in dat opzicht zijn het volwaardige sequencers ..

en volgens mij zijn songs achter elkaar plakken op allebei de machines een ramp .. maar ja ik ben al te lui om een program change te doen .. pak altijd een nieuw kanaal daarvoor .. :D
 
Origineel geplaatst door 100%
Je bedoelt midi-noten opnemen? Dat kunnen ze allemaal, die midi-ins zitten er niet voor niets.

Ah sorry, ik bedoelde eigenlijk: een interne sample in de MPC als gepitchde noten, en die bespelen met externe midi-keys en zo een deuntje inspelen... Er was toch iets dat niet kon ofzo?
 
dat gaat alleen met de 4000
switchen tussen sequences op de 4000 is wel dope
kun je dmv de pads doen
gewoon rammen op de pad die je hierna wilt horen (pad nummer geeft sequence nummer aan)
 
Switchen tussen de sequences kun je ook op een 2000XL doen; dit gaat ook via de pads. MIDI opnemen kunnen ze idd allemaal, gaat zeer eenvoudig van een synthesizer of keyboard, maar je moet natuurlijk wel op dat keyboard kunnen spelen...

Maar ik denk eerlijk gezegd dat je het beste twee sequencers voor live kunt hebben. De MPC heeft immers (zoals zoveel drumsamplers) de onhebbelijkheid dat hij niks kan doen als je iets aan het laden bent. Aangezien je al een RS hebt denk ik dat het beter is om er nog zo-een te halen, je moet je dan niet "omscholen" naar de MPC (niet dat een MPC moeilijk te bedienen is, verre van).

Je hebt dan immers ook het voordeel om een dj-mixer tussen je sequencers/samplers te schakelen (in het geval van een MPC en ook van een RS zeg maar) en songs te mixen zoals een dj dat doet. Met de crosssfader tussen beats blenden en zo...

Ik heb zelf nog maar één MPC en los dat momenteel op door 4 outs van de 8 extra outputs te gebruiken; in één sequence steek ik 8 songs (patteren-based). De twee linker kolommen pads bevatten sequence-tracks van song1, de twee rechter kolommen pads bevatten sequence-tracks van song2. Alle sounds van song1 zijn dan aan output 1&2 toegewezen (stereo), en alle sounds van song2 aan output 3&4. Als ik naar bankB ga dan is hier net hetzelfde; de sequence-tracks links (song3) komen uit output 1&2, song4 komt uit outputs 3&4.

Aldus kan ik mixen zoals een dj dat zou doen met maar één MPC ipv 2. Ideaal is het niet; eens je de eerste 8 songs heb gehad, moet je overschakelen naar de volgende sequence (de volgende 8 songs dus), en dat kun je dus niet mixen via de aangesloten dj-mixer. En als je moet herladen ben je helemaal de klos; de MPC kan niks doen als je iets aan het laden bent... Dan is het stil in de zaal. Een 2000XL kan ook maar maximum 256 sounds tegelijk in het geheugehn hebben, dus in een live situatie komt daar gauw een eind aan. Ik kan dit oplossen want ik heb net een Korg Kaoss pad gekocht; die een sample functie heeft. Die werkt (tegen mijn verwachtingen in) zeer goed en handig, dus die kan ervoor zorgen dat er geen stiltes in de zaal komen.

Ideaal zou zijn om 2 MPC's naast elkaar te hebben, maar dat kost natuurlijk wat...
 
Een Rs en MPC naast elkaar hebben lijkt mij juist wel ideaal. oke je kent de RS al....maar zover ik mensen spreek is de learning curve van een MPC helemaal niet zo hoog....en een nieuw apparaat is fun.

Verder breid je de mogelijkheden van je setup uit met een nieuw apparaat. Met nog eenzelfde bak heb je iets alleen dubbel.

De MPC klinkt kwa sampler ook heel anders dan de RS, dat is ook weer een punt dat toegevoegde waarde heeft over 2 RS'en. En je hebt pads en een andere sequencers.

nee ik zou het wel weten...is iets waar ik ook nog steeds over nadenk. MPC + RS7000 = denk ik zo'n beetje het sterkste sequencer team dat je kunt hebben.
 
Dus ik kan alleen op een 4000 een bass sample over C-2 tot C-4 oid spreiden? Das wel een gebrek. Ik ga echt geen 2000E uitgeven aan een 4000. Ben niet gek. Maar op een "goedkope" 2000 gaat dat dus niet? hmmmzzzz.. Ik wil ook basslines spelen op de MPC niet alleen drumpartijen...
 
Je kunt wel een bass uitspreiden met de funkie 16 levels... maar dan kun je ze alleen met de pads inspelen en niet via een extern keyboard... (mpc1000)
 
Je kunt een sample op een 2000XL wel chromatisch laten verdelen over de andere pads. Als je ze dan goed gaat schikken, kun je wel met een keyboard bvb een baslijn inspelen. Nadelen: tijdrovend (omdat je samples opnieuw moet schikken - kan zijn dat ik me hier echter vergis want ik heb die functie nog nooit gebruikt), en je gebruikt nogal veel van de 256 beschikbare sample plaatsen.
 
Volgens mij Arv, ga je echt niet blij worden van een MPC.

De sequencer van de rs is echt vele malen fijner en veel uitgebreider.

(en nou gaan alle mpc liefhebbers helemaal over de rooie..............niet doen........is maar een mening)
 
Een maal je je noten hebt onderverdeeld kan je dat saven niet ? Als .pgm? 't is al een tijdje gelden die mpc's.
Dus één keer een lastig werk je
 
Origineel geplaatst door Jena_mu6
Volgens mij Arv, ga je echt niet blij worden van een MPC.

De sequencer van de rs is echt vele malen fijner en veel uitgebreider.

(en nou gaan alle mpc liefhebbers helemaal over de rooie..............niet doen........is maar een mening)

:D

Ach ja dat wist ik al! hihi
Maar meer wat Acidfever ook al zegt, gewoon weer iets nieuws is ook leuk. Maar het moet wel werkbaar zijn. Misschien is een SU700 wel wat voor me.

R
 
Origineel geplaatst door mecanoiz
Een maal je je noten hebt onderverdeeld kan je dat saven niet ? Als .pgm? 't is al een tijdje gelden die mpc's.
Dus één keer een lastig werk je

Klopt, dan sla je alles op als een .PGM of gewoon als .APS (All Program File), dan slaat ie alle programs onder één bestand op.

't Is dus idd één keer een lastig werkje.
 
Da's interessant. Bevalt-ie een beetje? Geen problemen met samples importeren of ben je van plan alles via de analoge weg in de SU te trekken? En zo ja gaat dat een beetje vlotjes?

In ieder geval wens ik je veel plezier met je nieuwe aanwinst :mexico:
 
Ik heb er nog niet zo heel veel mee gedaan, maar het is al gelukt wat samples te importeren en wat mee te proberen.. En ik moet het zeggen: het werkt als een tiet. En het klinkt erg fijn. De SU legt zeker weten een bepaalde 'saus' over de samples. Ik vind het een fijne 'live' machine..

R
 
Back
Top