[EOS] 64 channel midi card

Slipperman

Rooibosje iemand?
Lid sinds
19 april 2002
Berichten
5.336
Locatie
thuis
Ik heb al geruime tijd een Emu 6400 sampler met EOS 3.01 erop. Als ik hem opstart zie ik dat er een 64 channel midi card in zit. Echter ik schroef hem open en zie weinig bijzonders (waar moet ik hem aan herkennen?) en is het niet zo dat die 64 channel card ook extra midi inputs en outputs geeft?

Kortom is er wat mis? Zowieso, ik zie maar 16 kanalen (al kan ik in de sequencer geloof ik wel 64 tracks aanmaken maar dan nog 16 kanalen)

Op het net kan ik eigenlijk niets over deze kaart vinden. De site van emu rept er ook niets over, en de manual is al voor de laatste EOS versie (en daar staat ook niets over zo'n kaart in)
 
'k Heb zelf ook een E6400 Classic met zo'n extra MIDI-kaart. Ik heb hem nog niet opengehad (en als je ziet hoe ie opgesteld staat, zal dat ook niet vlug gebeuren). Maar je kan wel herkennen of de kaart erin zit door de 2 MIDI IN's en 2 MIDI OUT's. De 2de MIDI IN zit aan de achterkant iets meer naar boven dan de 'originele' MIDI terminals.

Ik hoop dat je er iets mee bent :okdan:

Succes

:doei:
 
dan klopt er dus inderdaad niets want ik heb enkel de standaard midi in, out en tru. Erg vervelend dus want heb het idee dat er dan ook wat mis is aangezien hij hem wel telkens laat zien als "geinstalleerd"

Irritant want er zijn situaties dat ik hem idd met 3 inputs wil voeden maar me patchbay kan maar 1 merge van 2 inputs maken... (extra merge box dus)
 
Hoi Danny en Slipperman,

Ik heb destijds de E6400 gekocht met de extra MIDI kaart er al in. Dan heb je dus 2 x 16 = 32 MIDI kanalen. Wat Slipperman bedoelt is het aantal voices dat de sampler heeft. Dat zijn er inderdaad 64 op een 6400. Het slaat even kort door de bocht op het aantal geluiden (samples) dat de sampler tegelijk kan weergeven. Als je bijvoorbeeld acht verschillende instrumenten wilt nabootsen met gelayerde samples (bijvoorbeeld 6) dan kun je die ieder op verschillende MIDI kanalen aansturen (in dit geval 8). Als je flink in je toesten harkt of je sequencer het werk laat doen ben je zo met 6x8=48 voices/channels bezig. Het is wat verwarrende terminologie door over channels te spreken, het wordt nog erger als je samplers van verschillende merken hebt
 
Dag Luigi,

Wat raar om de polyfonie uit te drukken in MIDI channels (wat eigenlijk natuurlijk wel waar is). Maar toch raar. Ik weet wel dat er een uitbreidingskaart is om naar 128 stemmen polyfonie uit te breiden, maar die is zo zeldzaam dat het makkelijker is om een EIV met 128 stemmen proberen te scoren.

@Slipperman: succes met de sampler :okdan:

:doei:
 
aha ! Dan kan het toch helemaal kloppen... Maar het is toch zo dat de 6400 gewoon 128 stemmen heeft en dat de E64 64 stemmen heeft?

[EDIT] heb het al op emulator archive gevonden. Idd gewoon 64 stemmen standaard ! [/EDIT]
 
Origineel geplaatst door Slipperman
aha ! Dan kan het toch helemaal kloppen... Maar het is toch zo dat de 6400 gewoon 128 stemmen heeft en dat de E64 64 stemmen heeft?

[EDIT] heb het al op emulator archive gevonden. Idd gewoon 64 stemmen standaard ! [/EDIT]

Inderdaad, dat klopt. Een E64 heeft 64 stemmen en daarmee gedaan. Een E6400 heeft er standaard 64, maar was met een aparte kaart uitbreidbaar tot 128 stemmen. Je zou min of meer kunnen stellen dat de E64 te vergelijken is met de latere E5000 ULTRA (qua uitbreidbaarheid -of het gebrek eraan), terwijl de E6400 kan uitgebreid worden tot een full blown EIVXT.

Persoonlijk moet ik ook bekennen dat de strategie inzake modellen bij EMU ook niet altijd even duidelijk was, hoor ;) .

Nah ja ... ze klinken allemaal evengoed, dat wel.

Welke geluidsbibliotheek heb je eigenlijk? Heb je soms ervaring met Symphony fo Voices? Ik ben van plan om die deze maand nog te bestellen.

Groeten :doei:
 
Origineel geplaatst door Danny


Welke geluidsbibliotheek heb je eigenlijk? Heb je soms ervaring met Symphony fo Voices? Ik ben van plan om die deze maand nog te bestellen.

Groeten :doei:

Een Custom Made Tony Banks library bestaande uit:

Full Emulator 2 library
Yamaha DX7 sounds
NED Synclavier voices
Mellotron tapes
40 mb Yamaha CP80
30 mb Hohner Pianet
128 MB Arp pro soloist
Arp quadra samples
We can't dance samples
Invisible Touch samples
Roland TR808
Roland CR78
Linn Linndrum
Emu SP1200
Simmons SDS5 en 7
Moog Taurus
Prophet 5 sounds
JD800 sounds


Verder nog een hoop andere drumkits (van het net af geplukt), wat etnische dingetjes (emulator 3 cd vol 5 geloof ik), de strings van de emu proteus library (kan je met proteus x zo naar EOS omzetten) etc.

Symphony of voices heb ik nog niet gehoord/getest. Heb geen idee hoe het klinkt maar tijdje terug stond in de SOS er een review over en die was wel goed.

Wat ik nog zoek zijn etnische voices. Heb wel een audio sample cdtje daarvan maar heeft meer ambience sounds dan vocals...
 
Back
Top