UC33e knop resolutie aanpassen

meesha74

Muzikant
Lid sinds
5 november 2004
Berichten
2.252
Locatie
Hilversum
Ik weet inmiddels dat het niet mogelijk is om in de UC33e de resolutie (oftewel de minimale en maximale waarde van een potmeter) te veranderen. Deze loopt altijd van 0 tot 127. In sommige gevallen is dat niet handig omdat de te besturen (soft)synth bepaalde functies kan hebben die alleen reageren op waarden van 0 tot 10. (bijvoorbeeld het instellen van de golfvorm van de oscillator in de Subtractor van Reason.) Gevolg is dat deze parameter alleen reageert op het eerste hele kleine stukje van de controller van de uc33. Dat maakt het nauwkeurig instellen van bepaalde parameters dus erg "overgevoelig" en dus onwerkbaar.(volgt u mij nog??)

Nu heb ik ook sinds kort MIDI-OX. (voornamelijk voor het maken van sys-ex dumps). Ik heb me er nog niet echt in verdiept maar het is erg uitgebreid. Zou ik hiermee de data van mijn uc33 kunnen omzetten / filteren zodat de waarden van 0 -127 worden omgezet naar bijv 1-10 ? En hoe zou ik dat dan moeten doen?

:okdan:
 
ja dat kan volgens mij met midiox

'data mapping' > controllernummerkiezen voor input voor amount 0-127 en voor output je gewenste bereik. dan de input via de mappping naar de output sturen en je databereik wordt gereduceerd voor die controller.
 
Back
Top