opnemen met playorder track cubase SX3

bobb

Nieuwkomer
Lid sinds
28 oktober 2005
Berichten
10
Locatie
geldrop
Beste leden ,
wie heeft er wat ervaring met "play-oder track" bij cubase SX3?
Ik heb een aantal midi partijtjes die elk in beplaalde volgorde en een bepaald aantal keren afgespeeld moeten worden.
Dit lukt goed met play order track ,alleen heb ik het probleem dat ik dan gelijktijdig geen audio file kan recorden.
De recording track is tijd gerelateerd en stopt dus meteen na het eerste midi stukje.
Hoe kan ik nu een audio track recorden gedurende het afspelen van het de volledige "play order midi track"

Ik wil dus een gitaar stuk inspelen terwijl ik een midi bas partij mbv.play order track afspeel.

Wiie heeft er advies?

groetjes
bob
 
gewoon timelinear voor elk partje gitaar inspelen (playorder mode uit) en als je klaar bent met recorden playorder weer aanzetten. als dat niet je ding is, raad ik je aan om ableton live 5 eens uit te proberen. De playorder mode in Cubase SX3 is eigenlijk maar een beetje een paardenmiddel. Ik gebruik het nooit. Het is veel makkelijker om gewoon de diverse parts een paarkeer goed te copy-pasten en gewoon de hele tijd time-linear te werken. Pas helemaal op het eind (en alleen als ik er het nu van inzie) gebruik ik wel eens Play Order mode om een "radio edit (3:30)" te maken van een van oorsprong lange productie (clubmix a 6:30).

Eigenlijk voor wat jij schetst is Ableton Live eigenlijk veel meer geschikt.

Groet,
Joost.
 
bedankt voor de reactie,maar toch lukt het niet.
linaer mode of time linear maakt geen verschil: bv. midi partA wordt 3 keer gespeeld.Alleen tijdens de eerste keer
wordt er opgenomen op de audio track dan springt de tijdcursor terug zodat de recording stopt.??en wat opgenomen is wordt dan weergegeven. Ik heb zowel de order track als de audio track op het "klokje gezet" ...geen verschil?
Anders probeer ik het inderdaad met copy en paist. Order track leek me zo handig ,dan hoef ik niet al die losse midi filtjes naadloos aan elkaar te plakken. sommige midi stukje moet 10 keer herhaald worden andere weer 4 keer etc etc.
Of is hier een ander handigheidje voor ? Ik werk nog maar pas met cubase.

Live ableton heb ik geprobeerd... leuk programma ,maar ik vind de geluidskwaliteit niet zo best meer nadat je de maat gecorrigeerd hebt.


groet
bob
 
Dat nootje/klokje heeft met Linear Time Base te maken en zorgt ervoor dat audio opnames op het exacte tijdstip worden afgespeeld. Het tegenovergestelde van Linear Time Base is Musical Time Base. Als je het tempo aanpast dan wijzigt de positie volgens de nieuwe tempo. Overigens heeft de Linear Time Base die ik nu noem NIETS te maken met LTB in Midex8 interfaces, maar daar gaat dit topic niet over. Ik schrijf dit puur voor als iemand deze post leest en denkt "oh, Linear Time Base, dat heeft met Midex8 te maken" -- niet dus.

Wat ik bedoelde met "Linear Time" is: niet de playorder mode gebruiken. Playorder ALLEEN GEBRUIKEN als je al een finished product hebt om bijvoorbeeld andere volgordes te proberen (re-arranging) of om kortere/alternatieve versies te maken (e.g. radio edits). Met Linear Time bedoelde ik: gewoon chronologisch werken zoals je normaal moet doen in Cubase. Je laat de Song Ponter Line dus niet verspringen, want dat zorgt er dus (blijkbaar) voor dat je recordings automatisch stoppen.

Het naadloos laten aansluiten van midi-balkjes in de Arrange View zou supereenvoudig moeten gaan. De editor gebruikt standaard een soort van "snap to grid", die tevens is in te stellen op bar, beat, groove, quantize, grid of combinaties daarvan. Ook kun je instellen dat hij zowel op begin als eindposities kan 'snappen'.

Bovendien is met de muis het repeaten van midi-balkjes supermakkelijk. ALT ingedrukt houden, met je muispointer naar rechtsonder van het midi-balkje gaan, klikken en naar rechts slepen. Als je loslaat tekent hij hetzelfde midiblokje met inhoud voor zover je de muis hebt gesleept. Alternatief is: selecteer een midibalkje, doe CTRL+K (of was het SHIFT+K) en geef in het venstertje aan hoeveel kopieen je wilt van het geselecteerde balkje.

Als je nog maar net werkt met Cubase raad ik je aan om eerst het programma beter te leren kennen. Sla een keer het Getting Started boekje open en ontdek de basis beginselen. Zoek ook in de manual op hoe Play Order mode werkt en waar het voor dient. Pas wanneer je snapt wat de gedachtengang is, kun je gaan nadenken over hoe je het kunt toepassen in je eigen workflow.

Over Ableton Live: Geluidskwaliteit is niet meer zo best als je de maat corrigeert? Bedoel je daarmee de 'signature' van de track (4/4, 3/4, 6/8) of bedoel je de BPM? Indien het dat laatste is: zet dan de BPM goed VOORDAT je opneemt. Als je na een opname de BPM gaat veranderen wordt alles getimestretched en dat kan soms tot signaal degradatie zorgen.

Groet,
J.
 
Ben het wel eens met Jostiii dat je manier van werken niet ideaal is. Maar nu het toch zover is zou je denk ik het beste op de "flatten play order" knop kunnen drukken in je play order editor window. Dan krijg je een extra .cpr file van je project die dan loopt zoals je play order eerder deed, maar dan dus wel time linear. Kan je dus probleemloos je gitaar er in een take overheen recorden.
 
ok. bedankt voor al de tips!
Ik kan weer vooruit. Plakken en knippen gaat inderdaad vrij makkelijk en Flattening werkt goed om al de midi delen weer achter elkaar te plakken zodat ik gewoon kan recorden over de volle lengte van de track. prima!

wat betreft Ableton: teveel time stretch is inderdaad de oorzaak van de verminderde geluidskwaliteit.

groetjes,
bob
 
Back
Top