Afmixen in Ableton

Mr Mau

my studio
Lid sinds
29 januari 2005
Berichten
166
Locatie
Belgium
Hallo,

Tracks maak ik via reason in ableton.
Op het einde, toen mijn track klaar was, klonk dat wel ok vind ik.
Toen ik vergeleek met een vriend zijn track (die wel al veel verder staat dan mij) trekt het gewoon weg op niets.
Afmixen is de boodschap zeggen ze mij zo vaak..
maar ik mix alles af en denk van.. ok de bassline komt er goed door, de kick, de hats enzovoort en toch klinkt het niet goed...

zijn er bepaalde tips die mij kunnen vooruit helpen..
Veel Eq'en lees ik hier en daar ook maar welke frequenties dan precies bij welke sounds.. zijn er daar geen goeie boeken ofzo over? artikels enzovoort?

tnx in advance

grtz

Mau
 
Er staat een artikel over afmixen in Ableton in de sound on sound van deze maand.
 
voorlopig werk ik nog met mijn HD210 (Sennheiser) maar in de loop van de week of de week er op moeten mijn monitors arriveren. De Tapco's S5 van Mackie.
Met compressen en Eq'n kan je alles helder maken enzovoort maar wat ik niet begrijp.. alles klonk helder. Toen ik vergeleek met iemand anders klonk het toch wel stukken beter dan de mijne.

Mastering zorgt idd voor de vinylsound van de platen van vandaag maar met Afmixen mag je daar normaal gezien niet zo heel ver van stranden met je sound..

Dat artikel bij sound on sound.. dat is betalen zeker? of heb ik dat slecht begrepen.

Om een ideetje te geven van een track
http://www.mrmau.be/tracks/MrMau-InstrumentalFool.mp3
deze is wel uitsluiten instrumentaal maar om een idee te geven wat goed klinkt in mijn headphone en op mijn geluidsinstallatie... ver van goed denk ik :(
 
Als je nou eens niet op dat masteren concentreert maar gewoon die eindmix. Zowieso is jullie hele beeld van mastering gruwlijk overdreven want het is niet iets wat een slechte mix goed maakt. Garbage in, garbage out.

En monitoren lijkt me wel een must. Je kan duidelijk horen dat dit wel klinkt op een headset maar op monitoren een beetje rommelig overkomt.
Zowieso heb je hier weinig contrasten dus zal het afmixen heel precies komen kijken.

En als je geen zin heb om die SOS te kopen loop je gewoon de winkel in en lees je dat artikel ter plekke ff door. Als het je zinnig lijkt kan je alsnog nog kopen.
Want vergeet niet dat investeren in kennis gruwlijk veel meer waard is dan die ene SOS.
 
gespecialiseerde shop gezocht in België waar ze die verkopen..
sry.. maar ik had me wss slecht uitgedrukt.. ik dacht dat die SOS online stond en dat je onmiddelijk een jaarabonnement moest nemen.. zoals alles, eerst even testen en dan pas kopen.

idd de eindmix is het belangrijkste.. daarom zit ik soms met bepaalde zaken waarover ik struikel.
Ik lees hier en daar over bepaalde frequenties die elkaar niet mogen overlappen.. maar als ik werk met een EQ4 in ableton heb ik daar precies geen zicht op.. de range is te klein of niet verfijnd genoeg en welke frequenties zijn represent voor welke tonen? ik snap het wel wat er moet gebeuren (niets mag in de weg van de ander staan) maar welke ranges moet je daarvoor best aanspreken..

bijvoorbeeld, kicks.. die kan je opkrikken en meer punch geven maar de ene punch is de andere niet hé.. of je krijgt een doffer geluid, of een meer squeecking geluid.. noem maar op.. en alles ligt zo dicht bij elkaar om het te verbrotten.

ik koop die sos tuurlijk wel.. maar waar?
 
@ Gemni: wat mij bijvoorbeeld opviel van uw track is de kick die onmiddelijk wegvalt bij de eerst volgende samples die erin komen.. onderliggende synth die er ook niet echt uitkomt.

dat bedoel ik dus.. enkele tips om beter af te mixen, hoe kan je bijvoorbeeld die onderliggende synth meer laten doorklinken en niet laten overheersen.. erover of eronder ligt te dicht bij elkaar

btw, nice track! leuke sounds!
 
Origineel geplaatst door Gemni
waar is dat linkje dan Basic?

Onderaan de berichten in de blauwe vakjes het www vakje.

De track "Message 1" is toevallig helemaal met Ableton gemaakt.

Er staan ook wat oudere tacks op die met een sampler en een Behringer tafeltje gemaakt zijn.
 
Origineel geplaatst door Mr Mau
ik koop die sos tuurlijk wel.. maar waar?

in de krantenwinkel? :)

en voor de rest:
eq4 kan je idd veel mee doen. je kan kijken waar je mee bezig bent, maar vergeet niet ook te luisteren.
mixen is niet makkelijk en vergt veel oefening en ervaring.
 
Er zijn in imho geen standaard eq instellingen . Ga zo te werk , eerst alleen kick aan .. zet dan je bassline erbij .. als dit dicht bijelkaar zit en de kick veranderd kwa druk of geluid moet je een keuze maken . Kijk b.v. op een graphic eq op welke freq de kick zit en waar de baslline. Belangrijkste freq voor een kick is 50 hz .. als je bassline deze freq ook heeft moet je die weg halen .Of je kick hoger pitchen zodat bassline zo kan blijven . Of de bassline hoger maken als de 50 hz kick etc. Wil je in het midden gebied ook meerdere lagen zou je b.v. ook 1 laag met een dikke galm kunnen neerzetten en de andere vrij droog zodat je diepte verschillen krijgt .Gewoon goed luisteren naar muziek die je goed vind .
 
Back
Top