Martin Agterberg - Synshine

Status
Please reply by conversation.

Marcel D

weer in Venlo
Lid sinds
30 april 2002
Berichten
745
Locatie
'n bijna gerenoveerde woning
De titel zegt het al:

Ik ben dus op zoek naar de LP Synshine van Martin Agterberg, uitgekomen in 1984.

Er staan , voor zover ik het me nog kan herinneren, 10 zeer afwisselende nummers op en op de achterkant van de hoes staat een foto waarop je Martin ziet achter zijn (voornamelijk) Korg synths, Polysix, Mono/Poly, Trident, MS20, etc.

Wie heeft nog een exemplaar liggen en is bereid dit aan mij te verkopen?
 
Martin Agterberg hoort wat mij betreft zeker in het rijtje thuis van synthesizer grootheden! Het verbaast me overigens dat er binnen dit forum zo weinig over de man gesproken wordt. Martin is een man van prachtige sounds en geweldige harmonie waar je nog een hoop van kan leren :halleluja

Martin heeft een studio in Rotterdam en maakt overwegend tv commercials (niet te vergelijken dus...). Ik bezit beide LP's waarvan Synshine de tweede is; de eerste LP heeft overigens de meeste indruk op me gemaakt.

Ik heb onlangs contact met Martin gezocht i.v.m. een muziekopdracht. Ik heb hem toen ook gevraagd of z'n oude werk ooit op CD was uitgekomen. Er bleek alleen een 'best-of' versie te zijn waar hij er overigens geen één meer van had =(. Erg verrassend dat hij me later een handgemaakte kopie toestuurde *D.

Je zal begrijpen dat ik de LP's niet verkoop... Ik hoop dat je ze inmiddels in je bezit hebt en ik roep hierbij gelijk andere synth-freaks op het materiaal van Martin Agterberg uit die periode te beluisteren! ALs er veel interesse is zouden we Martin zelfs kunnen vragen om een extra release...
 
Wat gaaf zeg! Ik heb Flyer sinds 1981 (Martin demonstreerde de Korg Polysix op de Firato) helemaal grijsgedraaid!! De Flyer LP was destijds te koop op de Firato. Helaas is mijn exemplaar door het grijsdraaien behoorlijk beschadigd. Ik had ook gehoopt op een cd, maar helaas. Ik zal ook eens proberen contact te zoeken met Martin. Misschien maakt hij me blij!
 
Ondertussen heb ik Martin's "Best of" CD van forumlid Phocos overgenomen en hoewel sommige sounds een ietwat gedateerd aandoen, kan je er gewoon niet omheen dat er compositorische juweeltjes op deze CD staan. Ik geniet er dan ook iedere keer van als ik ernaar luister :) Kan_niet_beter!!!
 
Origineel geplaatst door Lacrosse
Wat gaaf zeg! Ik heb Flyer sinds 1981 (Martin demonstreerde de Korg Polysix op de Firato) helemaal grijsgedraaid!! De Flyer LP was destijds te koop op de Firato. Helaas is mijn exemplaar door het grijsdraaien behoorlijk beschadigd. Ik had ook gehoopt op een cd, maar helaas. Ik zal ook eens proberen contact te zoeken met Martin. Misschien maakt hij me blij!

En hij heeft de Polysix nog steeds!
 
Met foto!
 

Attachments

  • matin agterberg.jpg
    matin agterberg.jpg
    26,9 KB · Bekeken: 32
Een plaat die voldoet aan jouw omschrijving (Nederlands, foto van een man met alleen maar Korg spul om de achterkant) hebben ze bij een platenwinkel in Den Haag, vlak bij Hollands Spoor (niet des duivels oorkussen maar eentje verder bij een brug)...ook vele andere obscure synth LP's. Ik had hem geluisterd maar vond het een beetje kazig op het eerste gehoor(beetje duffe preset-synthgeluidenfestival ala Nova:D). Hij kost iets van 10 euro volgens mij.
 
Origineel geplaatst door smackos
Ik had hem geluisterd maar vond het een beetje kazig op het eerste gehoor(beetje duffe preset-synthgeluidenfestival ala Nova:D). Hij kost iets van 10 euro volgens mij.

Beluister tenminste "Flyer", die is een stuk organischer dan Synshine!
Flyer-front.jpg
 
Hier is -ie te bestellen!

Hier is -ie te bestellen!

De LP is te bestellen bij http://www.fonos.nl

Ik heb hem zojuist besteld, goede herinneringen aan deze plaat.
Ik kwam ook bij toeval op dit forum terecht toen ik ineens de naam van deze artiest weer herinnerde: marting agterberg, met een 'g'! Dit is echt heel leuk vind ik.
 
Nuja de LP...mp3' CD ofzoiets ;)

Ik eis nog steeds een Q&A met deze man...dat heeft tenminste ECHT iets met synthesizers te maken ipv die suffe presetTVeikel van een Tjeerd Oosterhuis :D
 
De centrale discotheek in Rotterdam (een platen en cd bibliotheek) heeft twee LP's en een cd te leen.
Cd LP's flyer en synshine en een cd met de titel ballerina. Er is dus wel degelijk iets op cd verschenen.

Je kunt het archief van de centrale discotheek online doorzoeken via deze link: www.muziekweb.nl

Iedereen die dus eens wat van Martin Agterberg wil horen kan daar het nodige lenen en het thuis beluisteren/kopieren.
 
Ballerina is een compilatie van tracks van beide LP's. Mooi omdat je een aantal tracks nu in CD kwaliteit hebt. Maar dan mis je nog een hoop juweeltjes waarvoor je dan toch weer de LP's moet raadplegen.

Hier staat de LP Flyer te koop...

:kroon:
 
Origineel geplaatst door smackos
Ik eis nog steeds een Q&A met deze man...

Regel het maar! :okdan:
 
Status
Please reply by conversation.
Back
Top