vr 13 / REDSOUND @ WORM:Mecha/orga + Brown vs Brown (nl)

B88

Ingeburgerd
Lid sinds
18 oktober 2006
Berichten
27
Locatie
Rotterdam
- 3 dagen gedurfde muziek
aanvang 19:30 / € 5

In het weekend van 13, 14 en 15 maart 2009 zal de 1e editie van Redsound Rotterdam, de nieuwe muziekbiënnale van Rotterdam, plaatsvinden. De stad wordt omgetoverd tot een muziekstad waar met lef en originaliteit het publiek zal worden geconfronteerd met klanken die letterlijk en figuurlijk grenzen verkennen en verleggen. Op onverwachte en verwachte plekken zoekt het Redsound festival de confrontatie tussen nieuwe klanken en spannende locaties in Rotterdam.

Mecha/Orga is Yiorgis Sakellariou. Hij begon zijn muzikale queste met klassieke gitaar en de Oud, maar schakelde al snel over naar computers. Zijn Mecha/Orga staat voor rijkelijk gelaagde elektronische drones waarin zowel harmonie als chaos een evenwichtige rol spelen. 'Ingetogen' en 'sereen' zijn de kernwoorden. Het gaat Sakellariou om het contrast en de balans tussen de menselijke geest en de wetten van de machines. Hij is een belangrijke spil in de hedendaagse experimentele muziekscene in Griekenland, als lid van het Centre Of Contemporary Music Research en the Hellenic Electroacoustic Composers Association. Daarnaast runt hij zijn eigen cd-r label Echo Music en schrijft artikelen over muziek.

aanvang 22.00/ € 5
Brown vs Brown zijn Dirk Bruinsma, Viljam Nybacka, Gerri Jaeger en Jeroen Kimman. Tijdens hun samenkomst in Amsterdam in 2004 waren zij voor het grootste deel nog onbekend met elkaar. Ongeacht hun verschil in muzikale achtergrond, werd de chemie die de band leden onderling hadden snel duidelijk. Een haat/liefde verhouding tot jazz, een grillige alt-rock houding en de oprechte behoefte tot het creëren van nieuwe muziek die coherent en persoonlijk was, werd de gemeenschappelijke deler. Hieruit ontstond de 'Brown-sound', een geluid dat simpele genre omschrijvingen ontvlucht. “A highly energetic & inventive music, which is tight but dirty, complex but loose, where amputated rhythms collide with spring-loaded melodies and surprise awaits around every corner. It's one of those tornado-shaped fresh breezes that pop up once in a while...” Brown vs Brown is een collectief waarin elk lid composities aandraagt, en er kwalitatief veel tijd besteed wordt aan het verfijnen van de arrangementen en het verdiepen van het geluid.

WORM.combitickets:
vr 13 / € 6
za 14 / € 8
zo 15 / niet beschikbaar
vr 13 + za 14 + zo 15 / € 15

WORM.combitickets geven je toegang to alle optredens en films in de WORM.venue tijdens het REDSOUND festival. Voor info over het gehele festival: www.redsoundrotterdam.nl

WORM
Achterhaven 148
Rotterdam

READ MORE: http://agenda.wormweb.nl/agenda.php?id=2545
 
Back
Top