Mijn levensverhaal

Äänivälli

Ingeburgerd
Lid sinds
21 juni 2017
Berichten
28
Locatie
Het hoge noorden
Hey!

In een vorig leven was ik gitarist, maar stiekem vond ik de effectenbakjes en versterkers veel interessanter dan de gitaar. Toen ontdekte ik reason, waarin ik verder kon experimenteren met geluid zonder dat ik voor elk effect een nier hoefde te verkopen.

Sindsdien ben ik een aantal keren gewisseld van daw (ableton, bitwig en renoise) en heb ik het een en ander in elkaar gezet op de pc, maar ik blijf het een te traag medium vinden om inspiratie naar muziek te vertalen.

Om deze reden maak ik de sprong naar hardware. Initieel vooral om een basis te leggen voor nummers die ik verder in software uit kan werken, maar ik hoop op een gegeven moment computerloos te werken.

Ik heb een volca sample en een raspberry pi die sunvox draait (ik ben enigszins handig met software en soldeerijzers). Mijn GAS is als nooit te voren dus ik vrees dat de verzameling snel uitgebreid wordt.
 
Gitarist? En analoge hardware / synths? En niet bang voor de soldeerbout, software en ik neem aan zelfbouw/reparatie? En "moeite" om het "gat" tussen de inspiratie en de opgedane (gitaar) vaardigheden en de electronische hardware/software te overbruggen?

Dan is een Roland G700 (=analoge 6-voice polyfone JX3P) met G707 (=gitaar controller) misschien wat voor je ;-)
http://www.vintagesynth.com/roland/gr700.php

Of misschien een MIDI gitaar controller...
http://www.pinchplant.com/tag/midi-guitars
 
Zo'n controller komt zeker op mijn veel te lange lijst van toekomstige aankopen.

Mijn volgende project wordt denk ik een pure data effectenbak. Ik vind de organelle van critter & guitari heel interessant maar veel te duur dus ik ga kijken of ik op een raspberry pi hetzelfde kan verwerkelijken.
 
Over alternatieve controllers gesproken.

Wat denk je van een concept als de Linnstrument van Roger Linn (vader van de gesamplede drums: de Linn Drum).
Nog duurder en waarschijnlijk helemaal niet na te bouwen. Maar misschien een deel van de concepten wel.

http://www.rogerlinndesign.com/linnstrument.html
 
Ja Linnstrument heb ik inderdaad wel eens naar gekeken, maar ligt helaas ver buiten mijn budget. Het probleem van zoiets zelf bouwen is dat druksensoren naar mijn weten erg prijzig en moeilijk om mee te werken zijn. Roli heeft tegenwoordig een 'goedkope' kleine versie van hun seaboard, welke enigszins vergelijkbaar is, dus wellicht dat ik die ooit aanschaf.

Allereerst ga ik denk ik voor een Le Strum (https://www.tindie.com/products/hotchk155/le-strum-midi-strummed-chord-controller-kit/). Het lijkt me een leuk apparaatje om ideeën mee op te doen. Bovendien is het beschikbaar als zelfbouwkitje dus heb ik er meteen een knutselprojectje mee.
 
Welkom!! Dus je gaat uiteindelijk met een omweg toch maar weer je nieren in de verkoop zetten zo te lezen 8o)
 
Welkom: lijkt op het verhaal van Jarre (minus de PC/software in de 60's):
gitarist die steeds meer experimenteerde met de technische kant van geluid
en daarna de synth-hardware opzoekt . . .


dustbins.jpg
 
Back
Top