Music Minds / de CDPerserij.nl ONBETROUWBAAR

trigg

Brass Intelligence
Lid sinds
27 november 2002
Berichten
2.576
Locatie
Delft
Hallo allen,

Ik wil jullie via deze weg even waarschuwen voor het bedrijf Music Minds (deCDperserij.nl).
Via via heb ik met hen te maken gehad bij het vervaardigen van CD's en wat blijkt, ze proberen je op te lichten.

Ze doen moeilijk over het artwork, ondanks dat dit goed was aangeleverd. Er komen allemaal extra kosten bij die niet op hun website staan vermeld, ze proberen via ingewikkelde buma-stemra constructies je meer geld afhandig te maken, ze houden zich niet aan de afgesproken levertijden en vooral de communicatie met hen is uiterst vreemd en onduidelijk.

Gedurende het hele CD-creëer proces zijn de jongens van Music Minds maar met 1 ding bezig: hoe kunnen we hier zo veel mogelijk geld uit slepen. Ik ben niet de enige met negatieve ervaringen mbt Music Minds. Hier bijvoorbeeld een soortgelijk verhaal: http://www.tocado.com/news/black_paper_music_minds.html en http://www.musicfrom.nl/blogs/1400/Music+Minds+en+Buma~SL~Stemra~QM~!.html

Ik heb zelf wel goede ervaringen met bijvoorbeeld Escos of The Duplicator en zo zullen er vast nog een hoop betrouwbare winkels zijn, maar wees op je hoede voor deze jongens!
 
Musicminds

Musicminds

Heb ooit eens met Caspar van Sliedrecht te maken gehad en ik wil een ieder hier waarschuwen..
Geen zaken mee doen !
 
Hallo,

Kun je mij wat meer vertellen over De CD Perserij en Caspar.
Ben momenteel bezig met offertes en zou graag wat achtergrondinfo willen over dit bedrijf want ik vind ze enigszins opdringerig en vertrouw het daarom niet helemaal...

dankje
 
Als je de voorgaande posts leest begrijp ik eerlijkgezegd niet dat je er toch nog mee door wilt gaan. Waarom vraag je niet gewoon elders offertes aan?
 
Ik zie dat dit al een tijd geleden gepost is, maar voor de archivering en wellicht ter waarschuwing is het volgende hopelijk nog van belang.
In 2009 hebben wij ook een cd laten drukken bij de CDperserij, waarvan een aantal exemplaren als abonnementscadeau beschikbaar zouden zijn voor een Nederlands muziekblad. Drie maanden voor het verschijnen daarvan zijn we aan de slag gegaan ermee, maar een maand in het proces begon het gedonder met het artwork.

Ondanks dat het artwork door een professional in elkaar was gedraaid en wij alle risico's voor een eventuele misdruk op ons namen, stond Caspar erop dat we het als 'certified pdf' aanleverde. Dat was niet gebeurd, maar aan de telefoon stelde hij ons gerust; 'zij konden het wel even als zodanig opslaan'. Vervolgens is het naar de fabriek gestuurd - voor wie dat nog niet had begrepen (en dat hadden we nog niet op dat moment); de CDperserij is geen CD-perserij, maar een front office, met 2 mannetjes die een deal hebben gesloten met een fabriek in Tsjechië en een DTP bedrijf en vanuit hun kantoor delegeren.

Op wat gerommel met de opdruk van de cd na, die plotseling niet in dezelfde kleur bedrukt kon worden als het boekje, waarop er uiteindelijk voor een pantone kleur is gekozen die niet overeenstemde, verliep het proces redelijk snel.

Toen volgde een naheffing. En bedenk, 180 euro zou het artwork hebben gekost. De factuur gaf het volgende aan: Opstartkosten: 55€, DTP werkzaamheden / Correcties artwork: 85€, Certificering artwork: 55 € + BTW = 232,05 € - inderdaad, duurder dan het artwork zelf. We hebben niks te horen gekregen over dat het zoveel duurder zou worden en bij navraag over wat de "correcties artwork" inhielden werd er verwezen naar de DTP afdeling; dat een nadere specificatie van de kosten niet mogelijk was omdat het hier om een ander bedrijf ging. 'Wist ik überhaupt wel iets van DTP af?'

Omdat voor ons tijd begon te dringen, hebben we de naheffing betaald en enige tijd later konden we zowel CD als artwork komen ophalen. Bij ontvangst bleek echter het artwork veel te donker gedrukt te zijn. Het ontwerp was zwart/wit, maar in CMYK opgemaakt. Het artwork leek echter compleet in grijstinten gedrukt te zijn. En er was nota bene voor kleur betaald. Bij navraag, gaf Caspar eerst de schuld aan de monitor die we hadden gebruik voor het bekijken van de drukproef-PDF, maar na doordrukken gaf hij aan dat er contact opgenomen zou worden met de fabriek. Die ontkende vervolgens in alle toonaarden dat het in grijswaarden was gedrukt, maar ik had het boekje inmiddels laten onderzoeken en dit was wel degelijk het geval. Caspar vroeg me vervolgens een CDboekje op te sturen, want dan zouden ze er nog eens naar kijken. Na enkele dagen kreeg ik de reactie dat er naar was gekeken en dat ze hadden geconstateerd dat het wel degelijk in CMYK was gedrukt...
Toen was de maat vol en heb ik een aangetekende brief gestuurd met de eis dat ze zouden leveren wat was afgesproken en indien dat niet zo snel mogelijk zou geschieden, er juridische stappen zouden volgen. Een paar dagen later kreeg ik een telefoontje van Caspar dat er 'een foutje' was gemaakt bij de fabriek en dat het artwork momenteel opnieuw werd gedrukt en zo spoedig mogelijk werd opgestuurd. Meer dan een maand te laat voor onze afspraak met het muziekblad.

Een staartje was nog dat bij twee van de kartonnen containers de oortjes waren afgescheurd, waardoor de lading boekjes was gaan schuiven, los waren gekomen in de omvattende doos tijdens vervoer en dus een aantal de reis niet hadden overleefd.
 
Een Certified PDF is niet meer dan een PDF met een soort label eraan dat het "certified" maakt, mits de PDF aan bepaalde standaarden/kleurprofielen beantwoordt. Drukkers gebruiken het om zich in te kunnen dekken tegen schadeclaims. Iedereen kan tegenwoordig immers een PDF-je maken en dat is niet persé geschikt als drukbaar bestand. De "certified" drempel wordt blijkbaar ook misbruikt om mensen af te schrikken of een dure controle aan te smeren.

Ik lever al jaren PDF's aan voor drukwerk en heb de Certified PDF software nooit nodig gehad maar laatst kwam ik het ook tegen bij het aanleveren van een simpele z/w rouwadvertentie voor een dagblad. Na de nodige paniek bleek het bij doorzeuren toch niet nodig (maar wel een hoop tijd aan verprutst :frons:).

Wat er met je drukwerk is gebeurd wordt me niet helemaal duidelijk. Misschien bedoel je dat alleen het zwarte kanaal van het CMYK bestand is gebruikt (dus geel, magenta en cyaan wel aanwezig maar feitelijk leeg). Wat ook nog kan is dat de PDF is omgezet naar RGB en weer terug naar CMYK waardoor opeens wel alle kanalen gebruikt werden. Dan kan de dekking van de inkt inderdaad weleens veel te zwaar uitpakken zodat donkere partijen gaan dichtlopen etc.
 
Hallo,
hoe zit het met decdperserij.nl in 2016?

Iemand nog recente ervaringen gehad hierover? Zoals ik lees ga ik zeker niet 500x cd's bestellen bij hun nu...
 
Als alternatief, ik heb bijzonder goede ervaringen met www.cdfabriek.nl. Goede, vakkundige service, betrouwbaar, snelle levering, goede communicatie en duidelijke prijzen. Ik zou ze van harte aanbevelen.
Best mogelijk dat ze goed zijn, maar je weet zeker dat ze nog in de business zitten? Want dit pluk ik van hun website:
Opmaaksoftware:
  • QuarkXpress,
  • Adobe Photoshop,
  • Adobe Illustrator,
  • Macromedia Freehand
Datadragers:
  • SyQuest 44-88-200 Mb
  • MOD optical disk 230 Mb – 1.3 Gb
  • CD-ROM
  • Floppy (Label op drager plakken ter identificatie)

Dit is ronduit lachwekkend.

Zo te lezen is dit lijstje gemaakt voordat InDesign op de markt kwam want sindsdien is QuarkXpress nog maar een kleine speler. Ook Freehand bestaat al jaren niet meer, nadat Adobe het eerst van Macromedia was overgenomen. Al jarenlang worden alle drukwerkbestanden aangeleverd als pdf (dus niet als documentje van een applicatie).

Voor de genoemde "datadragers" geldt hetzelfde. Begin jaren '90 gebruikte ik ook SyQuest schijven van 44 en 88 Mb. :D MOD Optical disks bestaan ook al lang niet meer, ach en floppy's, ha ha ha! Verderop hebben ze het ook nog over zipschijven...

Syquest44MBcartridge.agr.jpg


Nee, tegenwoordig gaat aanleveren gewoon online. Gelukkig hebben ze "al" een website, al kan die wel wat aanpassingen gebruiken.
 
Toch heb ik, zoals ik al zei, bijzonder goede ervaringen met ze en zou ik ze, zoals ik ook al zei, van harte aanbevelen. Doe ermee wat je wilt.
 
Dat heb ik ook niet ontkend, maar die website komt (op z'n minst) niet erg up to date over. Overigens heb ik het over http://www.cdhoes.nl, maar deze bedrijven verwijzen naar elkaar en hebben ook de zelfde adresgegevens. De website van http://www.cdfabriek.nl oogt wat actueler.
 
cd fabriek is o.k.
Wij hebben daar onze cd single laten maken
Vriendelijke mensen - korte lijnen - geen gezeur
Absoluut Top !!
 
De site cdhoes.nl is niet van www.cdfabriek.nl
Ze staan wel gelinkt
Maar het domein staat niet op naam van cd fabriek
Ik denk een link uit het verleden
Groeten van de batmuts
Ik duik nu het water in
 
Twee keer besteld op decdperserij.nl, een keer in 2011 en een keer in 2015. Alles ging eigenlijk goed, al hadden ze de eerste keer zwarte ipv doorzichtige trays geleverd. Even gebeld en ze stuurden kosteloos 500 doorzichtige traytjes op (ze boden ook aan het zelf te doen, maar ik zat met een releaseparty en ik was student dus tijd zat). Laatste keer foutloos gegaan. Niet dat ik bovenstaande verhalen niet geloof, maar zelf (gelukkig!) niet zoiets meegemaakt.
 
CD perserij

CD perserij

Ik weet het, een hele late reactie. En ook heel lang geleden dat ik op dit forum kwam.

Ik heb al meer dan 25 jaar een cd duplicatie bedrijf. Doe dit nu alleen online. Ik heb bedrijven als decdperserij zien komen en de markt volledig zien verzieken. En zo zijn er wel meer van dat soort bedrijven helaas.

De negatieve verhalen kloppen. Zeker van het verleden. Heb toen vaak genoeg geprobeerd bands die mij om raad vroegen te helpen. Het ging altijd om het drukwerk wat nooit goed was maar gewoon wel klopte volgens onze drukkerij.

Het lijken wel garage bedrijven die cd productie bedrijven :-). Hoe ze nu zijn zou ik niet weten maar gezien de heavy manier van adverteren en de lage marges zal er toch wel iets van een addertje onder het gras zijn. Ik adverteer allang niet meer. Je bent zo 1000 euro of meer per maand kwijt. Ik betaalde op een gegeven moment ruim 2500 euro per maand voor Google advertenties.

Als je op zoekt bent naar een cd perserij kun je ook eens een kijkje nemen op mijn website. Als je vanuit het syntforum komt en je geeft dat aan bij het aanvragen van een offerte geef ik je ook nog een leuke korting.

Kijk dus voor cd persen op rabbitduplicators.nl
 
Ik heb recentelijk gelijkaardige ervaringen met de cd-perserij / Indieplant gehad, het ontwerp waarvoor ik goedkeuring gaf zag er super uit, uiteindelijk kwam op de afgedrukte versie van de cd hoes een aantal redelijk belangrijke kleuren niet overeen met de kleuren waar ik akkoord had voor gegeven. Alles via telefoon proberen te regelen maar alles werd terug naar mij gekaatst. (Zij zouden namelijk schermen van duizenden euro's hebben die perfect weergeven hoe de print eruit zou zien, dan vraag ik me af als ze weten dat de print er op ieder scherm anders uit kan zien waarom ze dat niet even laten weten en je aanbieden om een proefversie naar je op te sturen?)
Zelfs na het sturen van een aangetekend schrijven met alle argumenten, bewijsstukken en dergelijke word nog steeds volgehouden dat de fout bij mij ligt.
Wat ook vreemd is is dat ze eerst je de hele tijd mailtjes sturen en opbellen over "hoe ver ben je met je project" en "we kunnen niet wachten om voor jou aan de slag te gaan" maar als je ze contacteert i.v.m. een probleem en ze je zeggen dat ze je zullen terugbellen je uiteindelijk zelf tot drie maal toe contact moet opnemen en er van hen uit geen enkel initiatief meer komt (waarschijnlijk om de periode van 14 dagen tijd die je hebt om je klacht te melden via aangetekend schrijven te laten voorbij gaan). Behalve dan een nieuwe hoes printen met de nodige extra kosten...
Plus eerst heb je de hele tijd te doen met een zekere Jannes Kleerebezem die je heel geregeld opbelt of mails stuurt en "we gaan er samen iets moois van maken" roept, dan krijg je tijdens het ontwerpproces wat je uit handen geeft, maar alle foto's, tekeningen en ideeën achter je ontwerp zelf aangeeft, te maken met een zekere Sandra van der Heide en voor de aanlevering van je master met een zekere Leon.
Maar als je een klacht hebt krijg je ineens met een zekere Caspar van Sliedregt te maken, iemand die je nog nooit sprak, niet over je cd, niet over je ontwerp, over niets en die zou dan plots alles over je zaak moeten weten.
Als je ze opbelt met je probleem laten ze je vaak ook gewoon niet uitspreken maar beginnen gelijk met argumenten over cmyk waardes en andere technische uitleg en krijg je het uiteindelijk op de heupen en wordt je door hun gezeik ook wat brutaler gaan ze zeggen dat je niet open staat voor overleg...??????? als ik niet opensta voor overleg waarom zou ik ze dan bellen????

Goed, ik kan zo nog een tijd doorgaan over die kl##thommels maar veel goeds brengt dat ook niet. Uiteindelijk komt het erop neer dat ze zichzelf keihard indekken via hun algemene voorwaarden, niet op een klantvriendelijke manier met je omgaan en er alles aan zullen doen om hun handen in de onschuld te wassen (Ah, Ja, want zij hebben immers reeds 25 jaar ervaring, persen duizenden cd's per week voor nog veel meer klanten, hebben specialistische dtp afdeling met schermen en toestellen van duizenden euro's en hebben nog nooit een klacht zoals diegene die jij hebt gekregen...)

Zijn er mensen die me tips kunnen geven waar je met dit soort verhalen terecht kan? Alvast dank bij voorbaat.

VERTROUW INDIEPLANT / DE CD PERSERIJ NIET wat ze je ook mogen beloven!!!

Ik betwist ook niet dat er mensen zijn die goeie ervaringen met hen hebben en zoveel te beter voor hen maar als je achteraf een probleem hebt of er is iets niet naar wens, wees er dan maar zeker van dat je ofwel extra zal moeten betalen voor een oplossing of klantonvriendelijk zult behandelt worden.
 
Hier nog een verlate reactie, in dit geval over hun mastering. Iets dat je liever aan de specialist overlaat. Ik weet niet hoe ik het netjes opschrijf, maar als 'specialisme' is om alles (in ruimtelijke, deels akoestische en open muziek) zo plat als een dubbeltje te stampen met pompende compressoren en een blikkerig voorbips-geluid door keiharde multibandcompressie rond de 3kHz en klooien met je stereobeeld door allerhande stereo-spreaders erop te zetten, dan zijn het specialisten. Onbeschrijfelijk slecht. Ik begreep dat het inderdaad een front-office is en ze de dingen om het goedkoop te houden naar het Oostblok sturen om het te laten masteren. Dat hoor je.

Als ik in logic op de eindbuss een van de preset-masteringstripjes erop zet klinkt het nog beter dan dit.

Daarnaast: ze vragen of je een EXAMPLE bestand wilt sturen die je zelf gemasterd hebt en een kale versie. In één nummer zat in de EXAMPLE een fout, die niet in de kale versie zat. Toch kreeg ik dat ge'mastered' terug, mét fout. Kortom: mijn eigen toeters en bellen en dan die van Caspar van Sliedrecht of de hem vervangende Pool eroverheen.

Dat klinkt dan alsof je een vuilniszak met lege blikjes leggooit. Liefdeloos en zonder enige toewijding aan je muziek. Dat ze daar geld voor durven te vragen is een grof schandaal.
 
Back
Top