Gehoorbeschadiging?

Waar ik droevig van word is het lezen van deze thread: iedereen is het er over eens dat er een serieus probleem bestaat, al zijn er verschillen in het aanwijzen van de verantwoordelijkheid. Wat me verbaast is dat niemand er werkelijk consequenties aan verbindt, behalve een aantal die niet meer durven uitgaan...
Ik voel dat de teneur slechts luidt: "So be it..."
Is er dan echt niets aan te doen?

Ik wist dat Bob Dylan loeier hard speelde, dus nam ik een prop watten mee naar Vredenburg, waar hij optrad. (Jaartje of 25 geleden?) Ik stak wat boven de rest van het publiek uit en stond een metertje of 6 van Uncle Bob af toen ik grote proppen witte watten in m'n oren deed. Hij keek verbaasd naar me en ik maakte een gebaar met beide handen tegen de oren. Bob draaide zich naar de zijkant, liet z'n gitaar even los en maakte het gebaar dat het volume lager moest. Hij glimlachte even toen ik de watten weer uit m'n oren haalde.

Communicatie, daar gaat het om!
Daar draait dit forum toch ook om? Of is het slechts bevestiging... :)

Wout


En het gaat om bewustzijn. Als een mens iets niet door heeft, dan kun je dit iemand bijna niet kwalijk nemen. Hooguit informeren.
 
lijkt me niet dat je daar veel last van hebt , en zo'n equalizer wil ik ook wel , die zo precies bepaalde herzen versterken kan zonder beinvloeding van het ernaast gelegen deel
 
maar wat horen jullei als je eeen dop in je oor hebt in een stille ruimte?
80% van de mensen hoort dan iets toch?
 
ik hoor dan idd een hele hoge ruis, maar die varieert naarmate ik mij erop ga concentreren.
Das net zoiets als figuurtjes proberen te zien als je je ogen dicht hebt, je ziet altijd wel iets (restant van wat er eerder te zien was).

Vanavond in Netwerk op Ned. 2 (en helaas gepresenteerd door de mijns inziens meest irritante presentator op radio en tv: Tijs van den Brink)

Week van het Oor

de netwerk uitzending is hier te zien: http://www.netwerk.tv/uitzending/2010-04-20/leven-met-een-constante-piep-je-oor
 
Laatst gewijzigd:
Hoorde net op het nieuws dat 10% van de jongeren tussen de 13 en 15 jaar al een permanenten gehoorbeschadeging hebben en al met een piep of ruis rondlopen, das best bizar veel...

Lijkt me ietswat overdreven dat 10% v/d jongeren met een piep rondloopt?
Dat er veel zijn geloof ik best..
Trouwens, met die dop is classic met een schelp. :P
 
Lijkt me ietswat overdreven dat 10% v/d jongeren met een piep rondloopt?
Dat er veel zijn geloof ik best..

Het is idd veel, ik heb het ook maar van het radionieuws.
Zag een tijdje geleden nog iets over op TV en daar hadden de meeste jongeren niet eens in de gaten dat het veel te hard stond en dat ze daar mee hun oren sloopte, dus aan de andere kant verbaast het aantal me niets.
 
Ik weet wel dat het gros van de bezoekers van Doornroosje geen doppen draagt. Dus tel uit je winst...
 
hmmm, wel weer een vorm van elektro therapie als ik het een beetje begrijp. Men heeft in het verleden ook experimenten gedaan met dergelijke technieken. werkte erg goed tegen depressie en psychose..

cuckoo%2Bnest.jpg


http://www.sciencedaily.com/releases/2011/01/110112132130.htm

http://en.wikipedia.org/wiki/Vagus_nerve_stimulation

http://en.wikipedia.org/wiki/Electroconvulsive_therapy


ik hoor wel *D hoe de therapie voor je uitpakt..
 
Komt een rat bij de dokter. "
Zegt dat beestje: "Ik heb een piep in m'n oor."
Zegt de dokter: "Alle ratten piepen! Daar ben je een rat voor. Dat je kan praten verbaast me al."
Vraagt die rat: "Kunt U er iets aan doen?"
Zegt die dokter: "Drink een glas rode wijn, iedere dag één. Dat je dan langer leeft bijkt ook een flut onderzoek te zijn..."

Zolang The Lancet nog niets heeft gepubliceerd zou ik het maar als een broodje aap zien: "De onderzoekers denken dat..."

Wout
 
Er zijn hier al enkele topics over, maar goed...

Met oordoppen is het moeilijk alsnog een gehoorbeschadiging te krijgen, maar niet alle oordoppen dempen voldoende, het is dus belangrijk om iets te kopen met specificaties van de dempingswaarden. Dopjes "tegen snurken" hebben hele andere eisen en kunnen toch geluid doorlaten op bepaalde frequenties, terwijl ze andere frequenties wel afdoende dempen, hierdoor kun je ongemerkt schade oplopen.
Ik heb zelf een set otoplastieken laten aanmeten (Comfoor zachte otoplastieken met ER-15 filter), deze doppen hebben een muzikale dempingskarakteristiek zodat ik alles nog wel goed kan horen, ze dempen gemiddeld 15dB. Nu kan ik me voorstellen dat sommige metalbands nog te hard draaien om met mijn doppen een veilig niveau te krijgen.

..

Dit klopt dus (vreemdgenoeg) niet. De 1e generatie Alpine SleepSoft oordoppen hadden een SNR van 19, dit is gelijk aan de huidige versie van de Party Plugs.

De SleepSoft + hadden een SNR van 22 en de versie van dit jaar (SleepSoft 2015) biedt zelfs SNR 25 bescherming! In deze zijn de snurkdoppen dus veiliger dan de uitgaansdoppen.

Meer info vind je hier: https://www.alpine.nl/gehoorbescherming/sleepsoft/
 
Back
Top