• Welkom terug op het vernieuwde Synthforum!
  Lukt het inloggen niet meer? Voer dan een wachtwoord reset uit via Wachtwoord vergeten.
  Krijg je geen e-mail van Synthforum als je je wachtwoord probeert te resetten (bij hotmail, live of outlook accounts)?
  Lees dan deze mededeling!

Orkapot Live - zaterdag 12 april a.s.

Ravon

Stamgast
Lid sinds
28 november 2002
Berichten
324
Locatie
Eindhoven
Orkapot... maar dan zonder DJ’s. Degenen die de vorige twee edities van Orkapot LIVE niet hebben mogen meemaken zullen hier in eerste instantie hun vraagtekens bij zetten. Maar wees gerust, want op 12 april 2008 zullen vier stampende LIVE-acts weer bewijzen dat je helemaal geen smeulend vinyl, krassende naalden en opgepitchte draaitafels nodig hebt om de grote zaal van Dynamo in Eindhoven op zn kop te zetten. Dit is Orkapot in haar puurste vorm... LIVE!

Wat gebeurt er als deze vier spraakmakende LIVE-acts tracks ten gehore brengen die ze niet eerder voor het grote publiek durfden te spelen? Spelend met de muziek zoals zij dat leuk vinden, gravend naar de oeroude wortels van de Techno-scene om hier de inspiratie te vinden voor vernieuwende geluiden. Bij Orkapot LIVE kan het, want hier komt het publiek voor die lekkere, ongedwongen undergroundsfeer. En voor de muziek natuurlijk! En wat dat betreft worden ze tijdens Orkapot LIVE in de watten gelegd, want elke minuut van de avond is hier een avontuur op zich; een muzikale ontdekkingsreis, alleen voor echte Techno-heads.

Nou vooruit, voor degenen die de sprong naar een complete LIVE-avond nog niet helemaal aandurven, zal Lamot (Zodiak Commune, Adapter) de dansvloer alvast een beetje voorverwarmen met wat analoge bliepjes en pruttelende beats, zoals je dat van hem mag verwachten. Of beter gezegd, verwacht liever niks en laat je verrassen door Lamot, die altijd weer garant staat voor een setje gloeiende, rode oortjes aan je hoofd.

Ook Static-G laat je oren niet ongemoeid. Na jaren van experimenteren met verschillende stijlen dance-muziek, is deze Helmondse producer weer helemaal terug bij de muziek waar zijn hart bij ligt; Techno. De echte underground fanatics kennen hem natuurlijk al van de eerste Tekno Editie van Orkapot, Zodiak Commune en Anticlub, maar op 12 april zal Orkapot er weer aan moeten geloven met een stampende Techno-set vol harde, droge beats, lompe bassen en freaky melodieën.

Rick Angel (Zodiak Commune) heeft al sinds mensenheugenis - als resident-DJ bij Zodiak Commune - ontelbare oren verwent met de lekkerste Acid, Acidtechno en Techno plaatjes, maar op Orkapot LIVE gooit hij het een keer over een andere boeg. Voor de eerste keer zal hij hier namelijk LIVE met de knoppen spelen. Na DJ-sets op Awakenings en met een optreden op Ground Zero in het vooruitzicht, zal hij tijdens Orkapot zijn eigen kenmerkende sound vertalen in een LIVE-set die hij met genoegen in je party-geheugen zal drillen.

Luister en huiver ook als de spectaculaire LIVE-act Dynamo (Audio Assault) de zaal plat speelt met hun dynamische percussie, pompende basslines en diepe melodielijnen. Marco Rane en Paul Boex zijn beiden al jaren actief achter de draaitafels, maar besloten twee jaar geleden hun krachten de bundelen tot de geluidbron genaamd Dynamo, waarbij ze met liefde hun laptops op de pijnbank leggen en hun midicontrollers folteren. De rest is geschiedenis; laat deze heren je tijdens Orkapot de les lezen.

Solid Decay (Zodiak Commune, Common Good) timmert de laatste tijd stevig aan de weg met optredens op Awakenings en de feesten van Zodiak Commune, Anticlub en Dommelvallei. Hun track “Legalize” staat zelfs op de nieuwe mix-CD “Fabric 39” van Techno-pionier Robert Hood. Tijdens hun eigen LIVE-editie van Orkapot zullen Ralph Plompen en Dirk Kanters dan ook weer samen met de bezoekers op en neer deinen op hun energieke, bijna hypnotiserende Techno-grooves en uiteraard weer veel nieuwe geluiden van dit enthousiaste duo.

Dus als jij toe bent aan een beetje muzikale verruiming, kom dan op 12 april naar Orkapot LIVE voor de ultieme live ervaring!
 

Attachments

 • Orkapot2008 yellow.jpg
  Orkapot2008 yellow.jpg
  68,2 KB · Bekeken: 19
Top