• Welkom terug op het vernieuwde Synthforum!
  Lukt het inloggen niet meer? Voer dan een wachtwoord reset uit via Wachtwoord vergeten.
  Krijg je geen e-mail van Synthforum als je je wachtwoord probeert te resetten (bij hotmail, live of outlook accounts)?
  Lees dan deze mededeling!

[RECENSIE] Keoda Studiomeubel

gremlin23

Compleet gestoord!
Lid sinds
3 december 2004
Berichten
1.186
Keoda is waarschijnlijk voor de meeste van jullie een onbekend merk.
Een paar maandjes geleden ben ik naar Polen verhuisd. In mijn studio wilde ik een goede studio meubel (afmeting +/- 2m bij 80 cm).
Belangrijkste 3 eisen waren:

- Goede kwaliteit van het gebruikte materiaal (dus hout voornamelijk;)).
- Ruimte voor apparaten (19 inch racks, mixer, controllers enz).
- Ergonomisch ontwerp.

Ik begon mijn zoektocht via het internet maar kon aanvankelijk bar weinig vinden.
Ten eerste zijn er weinig bedrijven te vinden die zulke meubels voor een goede prijs verkopen. Ten tweede, de meubels die ik aantrof waren oftewel van slechte kwaliteit oftewel niet ergonomisch ogend. Soms beiden.

Wat ik heb kunnen vinden:

Musicstorekoeln aanbod: De site is via mijn laptop tijdelijk niet bereikbaar, dus geen links. De meubels die zij maken ogen niet goed via de foto's en werden mij zelfs door een werknemer van Musicstorekoeln afgeraden. Vooral vanwege mijn lengte. Ik ben 1 meter 92 lang en zou dus met mijn benen moeilijk passen onder de uitschuifbare la waar de keyboard op zit. Aan zijn stem kon ik overigens concluderen dat hij los daarvan überhaupt niet enthousiast was over deze producten.
Quiklok ZL-600: Zag er aantrekkelijk uit hoewel een beetje duur. Is daarentegen nergens in Europa meer verkrijgbaar! 3 negatieve puntjes: Blijkbaar is het moeilijk in elkaar te zetten en zijn de tft schermen iets te ver dan gewenst "dankzij" de constructie. Ik had voorheen, in mijn vorige woning, een vergelijkbaar situatie waarbij ik altijd na enkele uren vermoeid werd van het kijken. Hierdoor viel deze optie af. Los daarvan heb je weinig plek voor je rack apparaten. Link: http://www.quiklok.com/catalog/?p=productsMore&iProduct=468&sName=Z-600.
StudioRTA producer Station: Lijkt mij niets. Oordeel zelf: http://www.thomann.de/de/studiorta_producer_station.htm.

Had de hoop bijna opgegeven nadat twee meubelmakers (dus niet op studiogebied) mij hadden medegedeeld dat ze niet aan mijn eisen konden voldoen...
........... Enter Keoda! (http://www.keoda.com/)

Via een vaag Pools forum kwam ik te weten dat er zich een bedrijf (wonder boven wonder!), gespecialiseerd op het gebied van studio meubels, in de buurt van Warschau bevond.
Eenmaal op de site begon ik te watertanden:

Een gigantische selectie met bovendien de mogelijkheid om meubels naar eigen fantasie te laten maken. Alles kan natuurlijk ook op maat ;)
Mijn oog viel op de Ecureuil (L) serie 2000. Dit is een computer gerenderde foto:http://www.keoda.com/pokaz.php?a=mobilier-technique&b=5-4-3. Mijn meubel heeft geen kastje rechts maar een extra rack ruimte en zowel links als rechts zitten er nu standaard op alle meubels extra ventilatie strips (functioneel en overigens esthetisch mooier).
Bij de aanschaf van een dergelijk meubel kun je uit 5 verschillende kleuren kiezen. Je kunt kiezen of de meubel uit een egale kleur bestaat of een combinatie van twee (zonder bijbetaling natuurlijk).
Als student zijnde, heb ik deze meubel mogen aanschaffen voor een iets zachter prijsje. Ik had heel veel geluk. Precies die week hadden ze tijd. Na 3 dagen kon ik de meubel al komen ophalen.
Ze hadden net een weekje vrij voordat ze de gehele studio's van " Canal+ te warschau " van nieuwe meubels zouden voorzien.
Toen ik de meubel kwam ophalen bij de werkruimte van het bedrijf was ik verbaasd hoe professioneel het er allemaal uitzag en hoe mooi mijn meubel was geworden. Deze lui leveren aan zowel Polen, Italië, Duitsland en vooral Frankrijk. De baas van het bedrijfje (een vroegere geluidsingenieur achter talloze hits die zijn studio moest verkopen in verband met de slaapkamer studio generatie..) was ook heel erg vriendelijk. Het lijkt heel erg goed te lopen!

Nu over de meubel:

Bij afhaal zag de meubel er super mooi uit. Bij aankomt thuis nog mooier! Kleuren zijn flitsend (heb voor lichtbeige-zwart combinatie gekozen) en het houd is stevig.
Uitschuifbare la voor keyboard maakt geen geluid en is er makkelijk uit te schuiven, alhoewel het een bijna 30 kg wegende kurzweil draagt! Voelt heel licht aan.
De hele constructie is sterk! Maakt geen wiebelend geluid (zoals over de musicstorekoeln variant wordt gesproken). Staat als een huis!
Alles is mooi symmetrisch en goed afgewerkt. Ook de randjes rondom het houd. Het voelt fijn om met je hand over deze meubel te vrijwen ;)
De beide racks aan de bovenkant van de tafel zijn licht gekanteld waardoor de apparaten beter te bedienen zijn en daartussen bevind zich een verstelbaar balkje waar mijn TFT's nu op staan. Je kunt deze er ook uit halen natuurlijk. Momenteel ziet mijn tafel er op de foto een beetje raar uit gezien mijn 2 schermen niet van identiek formaat zijn. Mijn geld besteed ik liever aan andere zaken dan dat deze helemaal symmetrisch zijn. Ze zijn overigens wel op een perfecte hoogte en afstand. Ik hoef bijvoorbeeld niet mijn ogen te "knijpen" om de fijnere details tijdens het editten van een automation lane te waarnemen.
Deze tafel is ook (op maat) hoger dan degene op de website waardoor mijn benen perfect onder de uitschuifbare la passen. Heb dagen zitten meten zodat ik er zeker van zou zijn dat ik met mijn benen er goed onder zou komen en dat de hoofdplaat niet te hoog aan zou voelen. Het kan dus wel. Heerlijk!
Ergonomie is dus top!
Het in en uit elkaar halen van de meubel is ook zeer professioneel geregeld. Toen ik de meubel kwam ophalen bij het bedrijf was het opgezet. Binnen een mum van tijd was het uit elkaar gehaald en thuis had ik het snel weer in elkaar gekregen. Deze meubel zal waarschijnlijke meerdere verhuizingen zonder moeite overleven!

Wat valt er nog te zeggen ??

Ik ben uiterst tevreden met mijn aanschaf. Maak al 3 maanden met veel plezier gebruik van deze "tafel" en raad iedereen aan die op zoek is naar een studio-meubel een kijkje te nemen op de website van keoda (www.keoda.com). Ze hebben een gigantische selectie (goedkoper, kleiner en duurder, groter). De informatie is jammer genoeg alleen niet in het engels. Een mailtje (naar Keoda) zullen ze wel begrijpen :)
 
Laatst gewijzigd:

gremlin23

Compleet gestoord!
Lid sinds
3 december 2004
Berichten
1.186
Twee mooie foto's:biertje:
 

Attachments

 • keoda 1.JPG
  keoda 1.JPG
  48,1 KB · Bekeken: 28
 • keoda 2.JPG
  keoda 2.JPG
  52,4 KB · Bekeken: 29

ATOR

Stamgast
Lid sinds
31 oktober 2006
Berichten
133
Locatie
Tilburg
Ziet er goed uit. Al zou ik voor hetzelfde geld toch liever een Sterling Modular desk nemen, ze leveren ook in europa.

Dit Keoda ontwerp vind ik wel helemaal te gek, je hele studio in een gangkast.

Ik heb ooit gedacht aan een Sterling Modular desk maar heb uiteindelijk voor 5% van de prijs zelf iets op maat gemaakt. Met wat platen MDF, een decoupeerzaag en een pot verf kom je een heel eind.
 

gremlin23

Compleet gestoord!
Lid sinds
3 december 2004
Berichten
1.186
Ziet er goed uit. Al zou ik voor hetzelfde geld toch liever een Sterling Modular desk nemen, ze leveren ook in europa.

Dit Keoda ontwerp vind ik wel helemaal te gek, je hele studio in een gangkast.

Ik heb ooit gedacht aan een Sterling Modular desk maar heb uiteindelijk voor 5% van de prijs zelf iets op maat gemaakt. Met wat platen MDF, een decoupeerzaag en een pot verf kom je een heel eind.

Mooie apparaten van sterling modular. Met de lage dollarkoers in acht genomen en geen importkosten (...) is de prijs inderdaad vergelijkbaar:)
 

xpanded stereo

Ouwe rot
Lid sinds
3 augustus 2003
Berichten
2.621
Locatie
Deventer
HAhaha die sterling shit is echt veel te duur. Wel mooi zo te zien maarja...dan ga je toch zelf lekker aan de slag...iig ik wel ;)
 

Zoidsity

更多的是更好
Lid sinds
22 januari 2003
Berichten
13.598
Locatie
在一種幻覺
HAhaha die sterling shit is echt veel te duur. Wel mooi zo te zien maarja...dan ga je toch zelf lekker aan de slag...iig ik wel ;)

juist, 'k maak 'm ook "zelf" en dan zoveel mogelijk naar m'n zin.

Wèl mooie desks zitten erbij bij Sterling!!
 

Keywizz

Stamgast
Lid sinds
29 oktober 2003
Berichten
190
Top