Korg MS2000 live oosters tripje

Nicolas 2000

It's a household name
Lid sinds
17 november 2005
Berichten
13.465
Locatie
Bij Herentals, België
Even een demonstratie van wat de korg MS2000 met zijn volgens sommige onverlaten als beperkt bestempelde viervoudige polyfonie en bitimbraliteit er nog allemaal live en standalone uit kan persen als je het een beetje leuk instelt. Het resultaat is een tripje van iets meer dan 5 minuten, waarbij de mod sequencer een drum/bastrack genereert en er daaroverheen geïmproviseerd wordt. De solo gaat in het begin wat stroef, maar ik kom los :).

Dit is dus 1 livetake waarbij enkel en alleen gebruik gemaakt wordt van één korg MS2000 (keyboardversie, de blauwe "A" versie hoewel dat niks uitmaakt tov de zwarte B bij custom patches), geen externe effecten, sequencers of andere apparaten, geen MIDI ditofdat, niks. De truc zit hem in het slim gebruiken van de mod sequencer, keyboard tracking en een hele hoop virtuele patchkabeltjes zodat je binnen de bitimbraliteit toch veel variatie krijgt. Het kan nog gevarieerder dan dit: in de solo bas én lead creëren bv, maar zo met enkel een lead werkte deze trip ook wel vond ik, met een lekkere drievoudige unison. Drievoudig polyfone lead kon dus ook nog als je wilt. Als je solo lead en bas wilt, moet je deze zo instellen dat door patches en filter met keyboard tracking lage noten behoorlijk anders dan hoge klinken. Doordat patches bij elkaar optellen kan je effecten van keyboard tracking ipv op 100% op 200 of meer % zetten, dus met zo'n steile keyboardtracking kan je inderdaad totaal verschillende bas en lead binnen hetzelfde timbre maken. Dezelfde truc is gebruikt in het sequencetimbre, waar 1 timbre zowel bv een kick, snare en hat kan maken afhankelijk van plaats op keyboard. Je kan als je wilt je lead ook nog sequencen naast de drumsequence, want de MS2000 heeft plaats voor een sequence per timbre. Handig als je bv meer richting trance zou willen gaan, maar eigenlijk is hij voor alles geschikt omdat je zoveel controle over de parameters hebt.

http://www.lobortis.com/n/9945795599

5MB 128kb MP3

de mp3 klinkt uiteraard ietsje minder dan de wav (hats iets doffer bv), maar geeft toch een goed idee.
 
leuk , dat flangertje is toch een typiesche korg sound , die zit ook in de wavesdtation:)
 
Hij zit inderdaad dik in de interne flanger :D. het hoeft immers niet altijd lekker clean te zijn om lekker te zijn he. :engel:
 
Back
Top