Invasion des Barbares @ Stubnitz 12/10/2007

Headroom11

Ingeburgerd
Lid sinds
8 januari 2004
Berichten
46
Locatie
Amsterdam
12 - 10 - 2007
Invasion Des Barbares (Part II)



With:
Cane AKA Funckarma LIVE (Marguerita records/DUB/Clone etcetera)
Fre2k (Zbomb/Eat Concrete)
Parttime Warrior (Bass Culture)
Dubpirates (Vaaghuyzen)
Dubcreator & Lyrical Benjie LIVE (King Shiloh)
Intifada Soundsystem (Uptight)
$jammie the Money (Nobody Beats The Drum)
Kristallo LIVE (Headroom)
Stijn AKA Tamahata(Proces Kabaal)
Coenraet (Lekkahband)
Tjarda (Lekkahband)
Dirty D.is.ko (Headroom)
Sandeman (Headroom/3voor12)
Sitting DJ's (Victive & Bison Kid/Cannes/Headroom)
Martijn Comes (Headroom)

EXTRA! EXTRA! Jacked Potato's LIVE (Sirkus Recordings)

Visuals:
MIX TV
Videotroopers & Friends


Headroom en Lekkahband presenteren: Invasion Des Barbares II
Een acid-electro-jungle-booty mashup op de Stubnitz

Op vrijdag 12 oktober gaat Amsterdam de boot in als Headroom en Lekkahband de Stubnitz annexeren voor een acid-dub-electro-jungle-booty mashup van ongekende proporties. In drie ruimtes staan in totaal zestien live acts en dj's op het bomvolle programma. Met live on stage: Cane (a.k.a. Funckarma), Dubcreator & Lyrical Benji, Jacked Potato's en Kristallo en dj sets van onder meer $jammie the Money, Parttimewarrior, Intifada Soundsystem, Dubpirates en Fre2k.

Headroom werkt sinds 2001 in de Amsterdamse underground aan de verspreiding van het rauwe electrovirus, maar is niet blind voor nieuwe ontwikkelingen op dance gebied. Lekkahband opereert vanuit Haarlem op de altijd diepe, maar opwindende baslijn tussen dub, reggae en jungle. Na twee jaar keren beide partijen terug op het karaktervolle Motorship Stubnitz, dat zijn anker opnieuw heeft gelegd aan de pier op het NDSM terrein.

Invasion Des Barbares presenteert vol trots een live optreden van Cane. De broers Don en Roel Funcken zijn natuurlijk vooral bekend van hun geweldige experimentele werk als Funckarma en Quench, maar sinds enkele jaren ook succesvol met hun acid alter ego. Als Cane bracht het duo platen uit op Warp-sublabel Arcola, Angelmaker en Marguerita Records. Vorig jaar nog te zien op het Awakenings Festival, deze zomer stonden ze met een vies krakende en dansbare set in de X-Ray op Lowlands.

DubCreator's rough riddims worden gedraaid door de grootste soundsystems ter wereld. DC maakte naam in de roots scene via samenwerkingen met Russ Disciple & Jonah Dan, Steve Vibronics, remixes voor Zion Train en natuurlijk King Shiloh, Europa's grootste en zwaarste reggae soundystem. Speciaal voor Invasion Des Barbares neemt DubCreator vaste King Shiloh MC Lyrical Benjie mee naar de Stubnitz. Pas op voor deze strictly exclusive hardcore dub, live & in full effect!

Jacked Potato's is het nieuwe project van Elected, de dj en producer die Jagga Bite Soundsystem rockte en een tijdje met Relax op pad was. Daarna nog even de rockstarfunk van Track Addicts en nu runt hij samen met dj Code het label Sirkus Recordings. Jacked Potato's is de eerste release; een serie 7 inch singles met remixes, covers en reworks door Elected zelf. Live staat hij op de planken met dj Helena, Pete King en Burdell.

$jammie The Money won met Nobody Beats The Drum een paar jaar geleden de Grote Prijs van Nederland, maar de meeste partyfreaks kennen hem natuurlijk als Sjam van Boemklatsch. Met zijn nieuwe alter ego richt de Utrechter zich op het stevigere electrowerk, met natuurlijk de nodige hiphop invloeden. Binnenkort verschijnt zijn eerste single op het kersverse Amsterdamse Specialbox label, waarvan op de Stubnitz natuurlijk een voorproefje.

Kristallo brengt een mix van hip-notiserende heartbeeps. Een golf van melodieuze klanken en glinsterende ritmes, die kenmerkend zijn voor de sound van deze Amsterdammer. Waan je in het spectrum van John Carpenter en andere filmische klanken, tot italo-disco. Kristallo maakt gebruik van een live-setup met synthesizers en drummachines.

De liefde voor de onregelmatige beats van oldskool jungle gaat diep bij Parttime Warrior. Deze vinyljunkie (sinds 1995) draait zijn platen in clubs, op de radio en, tot ergernis van zijn buurman, ook thuis. Op zoek naar de crossovers tussen dancehall, jungle, ragga en dub verslijt hij naalden in Bitterzoet, Patronaat, Atlantis en natuurlijk op Radio Bassculture.

Maar er is nog veel meer, en dat alles voor maar 10 lousy euro's! Intifada Soundsystem injecteert electro, Baltimore club en ghettotech in het Amsterdamse nachtleven. Samen met dj Arnold host hij de Uptight avonden in Club8, maar tijdens Invasion Des Barbares II draait Intifada Soundsystem samen met Headroom resident-dj Sandeman een set vol op hol geslagen bamboo bangers. FRE2K, a.k.a. de freak met de dubbele E, brengt al vijftien jaar zijn liefde voor analoge acid, electro en tekno over op de gevoelige plaat. Begin jaren negentig was hij medeoprichter van het Z-Bomb collectief en sindsdien is geen dansvloer na een set van deze dj/producer meer hetzelfde geweest. FRE2K gaat speciaal voor Invasion Des Barbares een back to back gevecht aan met Headroom's eigen stoere knuffelbeer Dirty D.IS.KO. Ook Martijn Comes, mede-oprichter van Headroom NL is van de partij op de Stubnitz. In zijn eigen produkties en dj-sets onderzoekt hij de de vreemde rand van platenland aan de hand van electro, pop, folk, noise, post-rock en hiphop.

Natuurlijk ontbreekt ook Lekkahband Soundcrew niet. Coenraet draait al vele jaren de vetste drum and bass, Tjarda staat garant voor de meest doorrookte rootsreggae, conscious dancehall en obscure dub. Sitting DJ's a.k.a. Victive en Headroom resident Bison Kid worden na knallende sets op Wooferland speciaal voor de Stubnitz opnieuw per privéjet overgevlogen uit Cannes. Waarom? Omdat dit dynamische duo als geen ander alle lekkere plekjes weet te vinden met hun eclectische mix, van Kiss tot French Kiss. Verder op het bomvolle programma: Gezellig techno onderonsje met Stijn(Tamahata) van de Proces Kabaal crew en Dubpirates, een dj duo uit de Amsterdamse underground dat dancehall en old school jungle mixt met eigen producties. Regelmatig te zien en horen in het Patronaat in Haarlem en op de dikste illegale feesten van het land. En nu dus op de Stubnitz tijdens Invasion Des Barbares. Mis het niet!

12-10-2007
22:30-05:00
Kom vroeg en krijg een gratis CD!
10,- entrance (NO PRESALE)

www.headroom.nl
www.stubnitz.com
www.lekkahband.net

invasionbarbares3a.jpg
 
Back
Top