Hoe klinkt jouw TafelDistortion??-thread

Alleen geen direct outs, dus je kan niet telkens doorlussen, maar met aux en rec outputs moet je toch ook wel een eind komen dacht ik (iig 3 kanalen achter elkaar).

Iemand hier ervaring mee?

Inderdaad met aux senden kom je een eind, maar nog makkelijker is routen naar subbussen en die individuele outs dan teruglussen naar een kanaal.
 
Wat is je budget ? Dan weet ik wel wat mixers die leuk klinken.

Voor onder de 100 euro kan je kijken naar behringers met mid sweep.
Bv een behringer mx2004:
- https://link.marktplaats.nl/m1597140401

Of behringer mx 2642
- https://link.marktplaats.nl/m1591651228
- https://link.marktplaats.nl/m1567511592
- https://link.marktplaats.nl/m1583853486

Ik ben zelf wat minder van de soundcraft klank als het op gain distortion aankomt, maar het werkt wel goed:
soundcraft E8:
https://link.marktplaats.nl/m1584657503

Soundcraft spirit live 24
https://link.marktplaats.nl/m1591992526 (KOOPJE !!! dubbele midsweep)
https://link.marktplaats.nl/m1587201759 (ook een koopje, dubbele midsweep)

Soundcraft spirit SX
https://link.marktplaats.nl/m1589799772

Goedkoopste mackie met mid sweep is 125 euro op dit moment, die zou ik kiezen boven alles wat hierboven staat voor specifiek gain distortion:
Mackie 1604 VLZ pro
https://link.marktplaats.nl/m1590906135

Een onverwachte optie is een fostex mixer, die klinken ook erg lekker en toch strak in het laag (en hebben 2x sweep per kanaal):
https://link.marktplaats.nl/m1577765775
Super, bedankt voor de suggesties! Ga ze eens even bekijken.

Ik lees trouwens over mackies altijd dat die VLZ versies en alles wat daarna kwam minder klinkt dan de “pre-VLZ” versies? Die 1604 is wel gewoon echt te groot trouwens..

Iemand trouwens ook ervaring met de Sherman Filterbanks? Vraag me af wat beter werkt om hardcore kicks te maken en 303’s doorheen te jagen. Sherman is wel mooi compact, maar ook stuk duurder
 
Ok ik zie dat alle andere opties ook zulke grote bakbeesten zijn.. Misschien moet ik anders toch eens kijken of ik zo'n ding kwijt kan verticaal in een rack oid... Maar mijn voorkeur heeft nog steeds een kleiner apparaat dat ik als desktop module in een kleine setup kwijt kan (ook wat meer portable is)
 
Nou, inmiddels heb ik de A&H Zed 10 binnen en heb er een 909 kick vanuit mijn TR-8S doorheen gejaagd en man! Wat heb ik in tijden niet zo'n plezier gehad in hardcore kicks maken! :D dikke aanrader! Vooral kanaal 3 + 4 hebben een gain boost optie, waarmee je direct dikke vette distortion krijgt :D

Heb ondertussen de Sherman Filterbank ook besteld, maar daar moet ik nog even op wachten.. Maar de ZED 10 bevalt me zo goed, dat ik me af vraag of de sherman filterbank niet overkill is nu..

Nog wel even een technisch vraagje:

Waar in het circuit distort ie nu eigenlijk precies: is dat aan de ingang van een kanaal, of juist aan de uitgang (bijv. in mijn geval Aux/FX output) of allebei? Zit nog even te kijken wat nu voor mij de beste routing is. Op moment heb ik enkel kanaal 3 en 4 in gebruik en gebruik ik de Aux van kanaal 3 om hem door te lussen naar kanaal 4 en de FX van kanaal 4 gebruik ik weer om hem door te sturen naar mijn audio interface kan ook main outs gebruiken, maar dat zal denk ik niet veel uit maken). Volgens mij is het niet mogelijk om nog meer kanalen te gebruiken zonder dat je ook feedback krijgt, maar als iemand nog een idee heeft hoor ik het graag?

Nog een vraag; ik hoor dat wanneer ik even stop en dan opnieuw start, hoor ik dat de eerste kick wat anders klinkt (minder overstuurd lijkt het wel en wat minder laag) dan de kicks die daarop volgen. Alsof het circuit zich telkens weer even moet "opwarmen" :p enig idee hoe dit kan en hoe ik dit kan voorkomen?
 
Laatst gewijzigd:
Trouwens dat "opwarmen" is niet altijd het geval, alleen bij bepaalde instellingen qua gain/eq etc. weet zo nog niet precies wanneer dit gebeurt..
 
Soundcraft Spirit FX8 + TR-909

Spirit_FX8.jpg


Kale 909 door Spirit met Mid-sweep

Dat klinkt best lekker.
 
Back
Top