welke sampler?

SubZ

Stamgast
Lid sinds
24 november 2004
Berichten
261
Ik wil een sampler aanschaffen maar kan er niet goed uitkomen.

Wat ik wil:

Drumsounds, voices via de sampler laten lopen, bij voorkeur met effecten er in. (sequencer niet nodig)
Pre is ook een harddisk of mogelijkheid om de samples via mijn pc aan te voeren.
uiteraard voldoende sample geheugen en minimaal 16bit.

Waar ik aan zat te denken:

Yamaha A3000
Korg electribe S MKII (lees overal dat dit gericht is op drums?!?)
Roland S760

Kan iemand me uit de brand helpen of zijn er andere opties?
 

Otlen

Lid
Lid sinds
14 februari 2006
Berichten
6.592
Locatie
The cosmos
Ik heb zelf een Yamaha A3000 te koop staan, incl. expansion Board, SCSI Harddisk en dito CDRom speler. Die electribes zijn volgens mij sample/grooveboxen met x0x achtige sequencer.
 

Furious5

ENOUGH ALREADY!
Lid sinds
19 december 2002
Berichten
4.538
Locatie
Primark City
Let bij het kopen ook op andere praktische zaken als:
-gebruiksgemak. Kan je snel werken op de sampler, bv met namen ingeven (wat je vaak zal moeten doen)
-kan je met je sampler makkelijk samples uitwisselen met je PC of Mac? Editten op je computer gaat vaak sneller en dat is dus wel zo makkelijk...
-interface. Werkt de interface snel? Kan je makkelijk en snel samples editten?
-scsi snelheid. Laadt de sampler snel je data? Kijk maar eens hoe snel hij bv een totale setup laadt. Yamaha is bv ongelovelijk traag, Emu is snel.
-outputs: heb je individuele outputs nodig?

kortom.. kijk ook of je makkelijk en snel met de sampler kan werken.. het aantal features is niet alles weet je...
 

Luxman

Ancient Member Sr.
Lid sinds
23 Maart 2004
Berichten
3.499
Locatie
Omgeving nowhere
Ik zou kiezen voor:

- ASR10 --> erg makkelijk in de bediening.
- A5000
- Z4
- E5000 ultra / e6400 ultra --> ook erg makkelijk in de bediening.

Ik zou die S760 niet nemen. De DA-converters zijn minder dan die van de S750/S770. Roland heeft dit erkend door zelfs een apart kastje te bouwen met betere DA-converters die men op de S760 kan aansluiten.

De S750/S770 heeft dezelfde filters als de JD800. Dit is algemeen bekend bij de kenners.
 

SubZ

Stamgast
Lid sinds
24 november 2004
Berichten
261
zijn allemaal pracht samplers maar dat haal ik niet qua budget.
Vandaar de modellen die ik aangaf.

S760 valt af na het lezen van de replies.
A3000 heb ik op het oog, mag dan wel trager zijn maar op zich heeft deze alles wat ik nodig heb.

Electribe zie ik toch meer als een drumsequencer/sampler, niet echt mijn ding.

Alvast bedankt voor de feedback! :okdan:

Ben wel nieuwsgierig geworden naar een EMU ESI-4000 turbo.

Ik ken deze alleen niet echt goed
 

Furious5

ENOUGH ALREADY!
Lid sinds
19 december 2002
Berichten
4.538
Locatie
Primark City
Ik zelf gebruik een esi-4000 turbo en vind het een super sampler...
Ik heb zelf hiervoor een A3000 en daarna een A4000 gehad..

Mijn persoonlijk mening:

A3000
+ veeeeel features oa resampling en 3 fx processors
- fragiele bediening door de draai/push knoppen
- scsi erg traag. Laadtijd duurt echt minutenlang


EMU ESI-4000 Turbo
+ veel filters
+ snelle solide bediening (pagina nummers in de menu's, numeric keypad)
- maar 2 fx
- laad geen aiff/wav

De EMU is mn absolute favoriet..
 
Laatst gewijzigd:

r.5

Vers lid geweest
Lid sinds
8 mei 2003
Berichten
3.347
Locatie
Thuis
Welk budget?
 

r.5

Vers lid geweest
Lid sinds
8 mei 2003
Berichten
3.347
Locatie
Thuis
Met een beetje geluk: Akai S3000XL of Emu ESI-4000
 

Vizion

Rock Solid
Lid sinds
7 mei 2002
Berichten
2.327
Locatie
zero-two-two-niner
ESI

ESI

Als je voor een ESI gaat, zoek dan ook op ESI-2000 en ESI-32.
Zijn in principe dezelfde samplers, de ESI-32 is de oudste tot max 32 MB geheugen
en is 32-stemmig. De 2000 en 4000 gaan tot 128 Mb en hebben 64 stemmen.

Probeer er wel eentje te vinden met het Turbo-board erin;

The Turbo Expansion kit offers the greatest bang for the buck.
You get two on-board effect processors with reverb, delay, chorus and distortion.
Up to 8 outputs are made available.

Op Marktplaats staat nu trouwens een complete 4000 binnen jouw budget te koop,
zoek op advertentienummer 5882565913

Toffe sampler, harddisk heb je er zo voor gevonden! :okdan:
 

SubZ

Stamgast
Lid sinds
24 november 2004
Berichten
261
maakt het nog uit wat voor een schijf ik koop?

ik heb een s3000xl gehad, was geen lekkertje met compatibiliteit :stupid
 

r.5

Vers lid geweest
Lid sinds
8 mei 2003
Berichten
3.347
Locatie
Thuis
Geen idee. Mijn E5000 met EOS4.7 pakte een gewone IDE schijf die ik hier nog liggen had zonder enig probleem.
 

SubZ

Stamgast
Lid sinds
24 november 2004
Berichten
261
welke va de 2 heeft de beste effecten vraag ik me nog af, via google kom ik de meest uiteenlopende meningen tegen.
Effecten zouden een wat rubberen sound geven en niet natuurlijk klinken

let wel dit is niet mijn mening uiteraard maar wat ik kan vinden op het net.
 

SubZ

Stamgast
Lid sinds
24 november 2004
Berichten
261
ben d'r uit, ik ga voor de A3000.

Heb diverse mensen gemaild op mp maar geen reactie op EMU advertenties helaas.
Daarnaast zakken de prijzen van de A3000 nogal ivm het grote aanbod op dit moment.

iedereen bedankt voor de input!:okdan:
 

RZB

Ingeburgerd
Lid sinds
2 november 2006
Berichten
95
Locatie
HHW
Hoi, ik zit met het zelfde probleem ik wil een sampler kopen maar weet echt niet welke. Mijn budget is rond de €300. Ik zoek een sampler die zeg maar hetzelfde kan als een mpc (op het gebied van samplen(vooral het ''choppen'' van de samples wat ik op filmpjes op internet gezien heb lijkt me geweldig). Alleen dan zonder sequencer en toetsen. Zou iemand mij kunnen helpen. Alvast bedankt.
 

Furious5

ENOUGH ALREADY!
Lid sinds
19 december 2002
Berichten
4.538
Locatie
Primark City
Zo, ik zie in de marktplaats sectie dat je je A3000 alweer de deur uit doet na een week ofzo..

Wat is de reden? Brakke knoppen, onhandig O.S. of trage scsi?


Origineel geplaatst door SubZ
ben d'r uit, ik ga voor de A3000.

Heb diverse mensen gemaild op mp maar geen reactie op EMU advertenties helaas.
Daarnaast zakken de prijzen van de A3000 nogal ivm het grote aanbod op dit moment.

iedereen bedankt voor de input!:okdan:
 

Otlen

Lid
Lid sinds
14 februari 2006
Berichten
6.592
Locatie
The cosmos
Origineel geplaatst door Furious5
Zo, ik zie in de marktplaats sectie dat je je A3000 alweer de deur uit doet na een week ofzo..

Wat is de reden? Brakke knoppen, onhandig O.S. of trage scsi?

Volgens mij had ie er 2, eentje met OSv1 en een met OSv2. Die eerste doet ie nu weg.
 

mikemix

push the button!
Lid sinds
6 augustus 2002
Berichten
5.662
Locatie
Easthouse ©
Emu zijn sowieso niet zo kieskeurig wat drives aangaat.
Van mijn E6400utra was de floppy-drive stuk, daar gaat dus gewoon een huis/tuin/keuken PC
floppydrive in.
Had hier ook een IDE drive liggen die die meteen "zag" toen deze intern werd geplaatst.
Bij Akai ligt dit allemaal wat moeilijker, alleen al de "speciale" TEAC floppy-drives die die alleen lust
en alleen interne SCSI drives, IDE bestaat niet voor Akai intern.
 

SubZ

Stamgast
Lid sinds
24 november 2004
Berichten
261
Heb er 2 inderdaad, deze is een V1

Heb ik nog uitgebreid met een harddisk en memory.

Beetje overdone, vandaar de verkoop

De V2 is voorzien van alle opties dus die hou ik.

Trage SCSI wist ik al, OS heb ik geen problemen mee, knoppen werken allemaal ok alleen de eerste wil soms verspringen als je snel draait. Valt dus wel mee.
 

Furious5

ENOUGH ALREADY!
Lid sinds
19 december 2002
Berichten
4.538
Locatie
Primark City
Zoals je waarschijnlijk wel weet kan met die matrix knoppen rechts de functie over nemen van die 1e draaiknop... zo kan je hem een beetje ontzien :-)
 
Top