Enfant Terrible: twee nieuwe platen

GRUIS

Stamgast
Lid sinds
6 juni 2003
Berichten
336
Locatie
Gooiland, Nederland
Binnenkort zullen er twee nieuwe platen verschijnen op het Enfant Terrible label. Namelijk, After The Snow – Fracture LP (Enfant06) en ICK - La parade des sans illusions 7” (petit enfant 001)

Fracture is de debuut plaat van After The Snow. Deze Amerikaanse muzikant stond ook al op Enfant04: Electronic Renaissance met het nummer ‘Oktober’. Net zoals dat nummer heeft de muziek op Fracture iets weg van oude new wave en industrial muziek. Het refereert naar die muziek, maar uit de tijd dat die genres nog niet zo afgebakend en gedefinieërd waren zoals nu: een tijd dat deze stijl nog open stond voor een eigen interpretatie.

Fracture is geen lichte kost, maar doem zoals dat vroeger ook werd gemaakt. Op een geheel eigen en originele manier weet After The Snow de traditie van Joy Division en Death In June vorm te geven in een geluid dat bij deze tijd hoort. After The Snow sluit zich aan bij andere hedendaagse minimal electronics muzikanten zoals Echo West en November Növelet, die ook een donker industrieel geluid hebben.

After The Snow bewijst dat new wave nog springlevend is in haar authentieke vorm, maar dat dit niet betekend dat de muziek een exacte kopie hoeft te zijn het historische origineel.

ICK levert de eerste plaat in de nieuwe serie Petit Enfant, op het Enfant Terrible label. In deze serie zullen alleen 7 inch vinyl platen worden uitgebracht. Het artwork wordt gedaan door de jonge Nederlandse kunstenaar Edwin Stoutjesdijk, ook bekend als dj Kramp van de Hex feesten in Amsterdam (Enfant Terrible organisatie).

ICK is in industrial kringen al jaren een bekende naam met uitgaves op diverse kleine en grotere labels. Minder bekend is dat de muzikant ook al jaren een passie heeft voor minimal electronics en elektro. Op La parade des sans illusions staan vier rauwe minimal elektro tracks met verwijzingen naar industrial en punk muziek.

http://www.enfant-terrible.nl/enfant06

Release datum: december 2006
Cat. nr: Enfant06 en petit enfant 001
Format: LP (limited edition van 350 copies) en 7” (limted edition van 300 copies)
File under: minimal electronics / new wave / industrial
 
Back
Top