• Welkom terug op het vernieuwde Synthforum!
    Lukt het inloggen niet meer? Voer dan een wachtwoord reset uit via Wachtwoord vergeten.
    Krijg je geen e-mail van Synthforum als je je wachtwoord probeert te resetten (bij hotmail, live of outlook accounts)?
    Lees dan deze mededeling!

Rekon Audio: VST editors voor Virus, Pulse en PolyLite

De Pulse- en PolyLite editor zij wellicht reeds bekend bij jullie, maar er gaat er een uitgebracht worden voor de Access Virus!! release date is nog niet bekend

(zie onderaan dit artikel) :)

VST Pulse Editor™


Klik op het plaatje voor een grotere screenshot.

Total Control Where You Need it Most... in the Host!
The reKon™ VST Pulse Editor is a realtime MIDI synth editor that allows you full control of every parameter of the sound on the Waldorf Pulse™ and Pulse Plus™ synthesizers. Now you can utilize your Pulse to its full potential and build lasting and meaningful patches that will bring new life to your Pulse, and more importantly, your music. All this and more in a matter of minutes via a slick and friendly user-interface that actually adds features to your Pulse, such as the ability to name your patches in a way that makes them understandable. You also maintain all your patches on the PC itself without the hassle of manual dumps. All parameters are fully automatable and you can even use your favorite VST host, giving you the ability to visually program the Pulse to your music via the host sequencer. This ability to model your synth patches in realtime, inside your main music production environment is part of what makes the reKon™ VST Pulse Editor unique when compared to other hardware synth editors.

Lees meer


VST PolyLite Editor™


Klik op het plaatje voor een grotere screenshot.

Total Control Where You Need it Most...in the Host!
The reKon™ VST PolyLite Editor is a realtime MIDI synth editor that allows you full control of every parameter of the sound on the MFB-PolyLite synthesizer. Now you can utilize your PolyLite to its full potential and build lasting and meaningful patches that will bring new life to your PolyLite, and more importantly, your music. All this and more in a matter of minutes via a slick and friendly user-interface that actually adds features to your PolyLite, such as the ability to name your patches in a way that makes them understandable. You also maintain all your patches on the PC itself without the hassle of manual dumps. All parameters are fully automatable and you can even use your favorite VST host, giving you the ability to visually program the PolyLite to your music via the host sequencer. This ability to model your synth patches in realtime, inside your main music production environment is part of what makes the reKon™ VST PolyLite Editor unique when compared to other hardware synth editors.

Lees meer


VST Virus Editor™ [Coming Soon!]

PRD_Virus.jpg

Geen grote screenie bij deze kunnen vinden.

Total Control Where You Need it Most...in the Host!
The reKon™ VST Virus Editor is a realtime MIDI synth editor that allows you full control of every parameter of the sound on the Access Virus ™ A, B and C series synthesizers. Now you can utilize your Virus to its full potential and build lasting and meaningful patches that will bring new life to your Virus, and more importantly, your music. You also maintain all your patches on the PC itself without the hassle of manual dumps. All parameters are fully automatable and you can even use your favorite VST host, giving you the ability to visually program the Virus to your music via the host sequencer. This ability to model your synth patches in realtime, inside your main music production environment is part of what makes the reKon™ VST Virus Editor unique when compared to other hardware synth editors.

Lees meer
 

Deimos

Underground Dweller
Lid sinds
24 augustus 2004
Berichten
350
Locatie
Amsterdam
Die update is inmiddels uit en werkt als een tierelier. Kost 30 dollar. Das geen geld voor zoveel moois. Er staat overigens op de site dat updates "na de komma" (dus van 1.2 naar 1.3) niets kosten voor mensen die hem in het verleden hebben gekocht. Van 1.0 naar 2.0 gaat wel geld kosten, als die ooit komt natuurlijk.
 

Deimos

Underground Dweller
Lid sinds
24 augustus 2004
Berichten
350
Locatie
Amsterdam
weer update... v1.4

weer update... v1.4

Er is inmiddels weer een update uit (die mensen die hem gekocht hebben al zouden moeten hebben).
In deze update wordt o.a. het probleem opgelost waardoor je geen CC dump naar de editor kon sturen.
 

mc_kwok

Proffessjonel Zeezoogdier
Lid sinds
8 juni 2004
Berichten
3.125
Locatie
Katwijk
30 dollar al. Ik had de eerste versie gekocht. Volgens mij was die 15 of 20 dollar. 't Zou me eerlijk gezegd verbaasd hebben als ik voor een minor update nog had moeten bijbetalen...

1.4 heb ik nog niet uitgeprobeerd. Gauw doen dus :)
 

Frank H

Trance around the world
Lid sinds
7 december 2005
Berichten
311
Locatie
Groningen
Cool, lijkt me een erg handig tooltje.

Alleen jammer dat hij Virus C editor heet terwijl hij met zowel de A,B,C en Classic werkt. Aangezien ik een Virus B heb zou ik ook liever een Virus B skin hebben, maar misschien komt dat nog.
 

mc_kwok

Proffessjonel Zeezoogdier
Lid sinds
8 juni 2004
Berichten
3.125
Locatie
Katwijk
Het toffe is dat de plugs, in ieder geval de Pulse plug, niet meer werken in cubase 4. Dit komt door de nieuwe VST3 implementatie. Natuurlijk krijgt Steinberg van de ontwikkelaar de schuld dat dit zo is, toch hoop ik wel dat ze er bij Rekon voor gaan zorgen dat er een update komt.

Eigenaars van Cubase 4 even opletten :)
 

michiel blanken

----DMM----
Lid sinds
2 februari 2004
Berichten
248
Locatie
houten
En er is er weer één uit!!!
Nu voor de Clavia Nordlead/rack 1 (voor versie 2 van de nordlead komt er binnenkort één)
 

Attachments

  • ss_vstnordeditor.jpg
    ss_vstnordeditor.jpg
    31,1 KB · Bekeken: 19

michiel blanken

----DMM----
Lid sinds
2 februari 2004
Berichten
248
Locatie
houten
De editor voor de Nordlead/rack 2 is ook uit.
Op de site is ook te lezen dat de editor voor de Nordlead/rack 3 er ook aan komt.
 

BunGee

Ingeburgerd
Lid sinds
15 Maart 2003
Berichten
83
Weet iemand misschien of die vst Pulse editor ook met Logic8 werkt (mbv. de vst-au adaptor)?
 

OddIction

Ouwe rot
Lid sinds
20 juli 2004
Berichten
1.496
Locatie
Geleen
Die virus editor is absolute rommel! ik heb binnen 4 uur na aankoop al om een refund gevraagd en dit gedurende 14 dagen iedere dag tig keer... zolang tot ik m'n centjes terug had.

Het ding werkt voor geen meter, veel crashes en bagger traag.... werkt sounddiver zelfs nog beter.

Ik edit mijn C nu via een xml device dat bij Cubase 4 zat
 
Lid sinds
6 juni 2003
Berichten
2.498
Locatie
Oosterhout
Het toffe is dat de plugs, in ieder geval de Pulse plug, niet meer werken in cubase 4. Dit komt door de nieuwe VST3 implementatie. Natuurlijk krijgt Steinberg van de ontwikkelaar de schuld dat dit zo is, toch hoop ik wel dat ze er bij Rekon voor gaan zorgen dat er een update komt.

Eigenaars van Cubase 4 even opletten :)


Ik heb de reKon Virus editor en deze werkt wel met cubase 4.13.
(niet helemaal vlekkeloos overigens):

zo heb ik het ingesteld (van het cubase forum):

----------------------------------
1.Open your 'VST Instruments' panel and then select the 'reKonT VST Series
Editor' VST
2.Create a 'MIDI' track. Select this MIDI track.
3.On the I/O properties panel for this MIDI track, assign the MIDI input to
the 'VST Series Editor'. Assign the MIDI output to go to the MIDI port (and
channel) that your hardware synth is on.
4.Create another 'MIDI track'. Select this track.
5.On the I/O properties panel for this MIDI track, assign the MIDI input to
your MIDI keyboard. Assign the MIDI output to go to the MIDI port (and
channel) that your hardware synth is on.
6.Activate the little yellow 'speaker' icons for both MIDI tracks (this
allows them to be played even if the track is not selected).

now it will work fine!
there's some other strange thing though, when you save a project with the
editor as vsti, the editor sends some midi data wich causes the virus to
stop playing (the virus wont play any sound!) BUT when you load the project
again and select the right sound on the virus, everything works fine.
----------------------------------
 
Top