Madtracker v2.5 is uit!

virkaz

Ouwe rot
Lid sinds
24 juli 2002
Berichten
4.063
Yannick Delwiche publiceert MadTracker 2.5

Door een hybride te leveren van de tracker interface en geavanceerde technologieën zoals VST en ReWire, biedt MadTracker een onconventioneel, productief en intuïtief programma voor muziekcompositie dat zowel op zichzelf als binnen een bestaande studio-opstelling kan worden gebruikt.

NAMUR, België, 1 augustus 2005 – Yannick Delwiche heeft versie 2.5 van zijn programma voor muziekcompositie MadTracker gepubliceerd. In versie 2.5 combineert MadTracker de kracht en snelheid van de tracker interface met de geavanceerde mogelijkheden van VST plugins en ReWire ondersteuning. MadTracker is daarom bedoeld voor elk type en niveau muziekcomponist.

De tracker van de 21e eeuw
MadTracker is gebaseerd op het gevestigde tracker concept. In tegenstelling tot de traditionele piano roll en zijn horizontale tijdstructuur, biedt de tracker interface een verticale structuur voor de compositie van muziek. Arrangementen kunnen zowel real-time als stapsgewijs gemaakt worden, waarbij voor de invoer een MIDI of een regulier PC keyboard gebruikt kan worden. Het gebruik van de tracker interface in plaats van een piano roll of een matrix sequencer levert een krachtige omgeving voor een intuïtieve en effectieve productie van composities.

MadTracker 2.5 is het eerste tracker-gebaseerde muziekprogramma met volledige ReWire ondersteuning. Dit stelt componisten in staat om MadTracker direct in hun bestaande studio-opstelling te integreren. Daarnaast garandeert volledige VST ondersteuning een oneindige werkruimte waarin niet de software zelf, maar de verbeelding van de gebruiker de grenzen van het mogelijke vaststelt. MadTracker kan daarom gebruikt worden als een krachtig op zichzelf staand compositieprogramma, of als een verfrissende en onconventionele toevoeging aan een bestaande studio.

In tegenstelling tot de meeste grote compositieprogramma’s vereist MadTracker weinig systeembronnen, en draait het op vrijwel elk computersysteem dat uitgerust is met een versie van Windows. Het gebruikt de reguliere Windows interface om intuïtief gebruik te garanderen, maar heeft een typerend MadTracker ontwerp. MadTracker komt gebundeld met een breed assortiment voorbeeldnummers, samples en VST plugins, zodat gebruikers direct na installatie met MadTracker aan de slag kunnen.

Software…en meer!
MadTracker is ingebed in een actieve en vruchtbare community. Veel ontwikkelingen in MadTracker zijn het resultaat van gebruikersverzoeken. Diverse types competities voor gebruikers vinden regelmatig plaats, die zowel georganiseerd als spontaan ontstaan. Het forum en het IRC chat kanaal leiden tot samenwerkingen, remixen, constructieve feedback en een leuk tijdverdrijf. Een toegewijde community afdeling op de website biedt toegang tot kennis over muziek, technologieën, componisten en andere gerelateerde onderwerpen.

Over MadTracker.org:
Yannick Delwiche richtte zijn eigen bedrijf (gewoonlijk “MadTracker.org” genaamd) op in september 2001 na het succes van zijn parttime project MadTracker. Door de jaren heen heeft hij op succesvolle wijze de tracker geest in leven gehouden door talrijke innovaties aan het trackerconcept toe te voegen, en door veel community-georiënteerde activiteiten te organiseren.

---------------

MadTracker 2.5 Specificaties

Interface

* Tweetalig: Engels en Frans
* Draait op elke versie van Windows, zonder speciale benodigdheden
* Intuïtieve venster interface met ondersteuning voor meerdere beeldschermen
* Ingebouwd IRC chat programma (voor directe ondersteuning of communicatie met medegebruikers)
* ProTracker & FastTracker keyboard sneltoetsen
* Ondersteuning voor scrollmuizen
* Ingebouwde bestandsverkenner

Sampler / Tracker

* 64 tracks met 4 polyfoniekanalen per track
* 32-bit interne mixing met 16-bit interpolatie
* Zeer nauwkeurige pitches (40-bit precisie)
* Volume ramping (48-bit precisie)
* Geavanceerde klikverwijdering
* Resonant filter voor elk instrument
* Nieuwe Noot Acties (NNA’s)
* Alle gebruikelijke tracker pattern commando’s + nieuwe commando’s
* 1 volume column & 1 panning column
* 4-cijfer commando parameters (hexadecimaal)
* Drum patterns
* Stereo samples
* Gesynchroniseerde samples
* Keep-on-disk samples

Geavanceerde Eigenschappen

* Track FX (Delay, Stereo Delay, Filter, Flange, Analog Filter, mpReverb, mpReverb 2)
* Track EQ (3-band)
* Automatisering (envelopes voor track volumes, track effecten en VST parameters)
* VST 2.3 ondersteuning (effecten & instrumenten)
* ReWire 2 ondersteuning (synth/slave mode)

Ondersteunde Bestandsformaten

* Projecten
o MadTracker 2 Module (*.MT2)
o Extended Module (*.XM)
o MIDI Files (*.MID)
o Impulse Tracker Module (*.IT) (import only)
o Scream Tracker Module (*.S3M) (import only)
o ProTracker Module (*.MOD) (import only)
o Unreal Music Files (*.UMX) (import only)
* Instrumenten
o MadTracker 2 Instrument (*.MTI)
o FastTracker 2 Instrument (*.XI)
* Samples
o MadTracker 2 Sample (*.MTS)
o Microsoft Wave (*.WAV)
o Macintosh AIFF (*.AIF)
o Amiga IFF (*.IFF)
* VST
o VST 2 Bank (*.FXB)
o VST 2 Preset (*.FXP)
* Overig
o MadTracker 2 Pattern (*.MTP)
o MadTracker 2 Envelope (*.MTE)
o MadTracker 2 Extension (*.MTX)

-----------

En verder....

MadTracker is het muziekcompositie instrument dat de kortste weg tussen verbeelding en music creëert. MadTracker is gebaseerd op het tracker concept, en levert een schone en intuïtieve interface voor een krachtige en efficiënte benadering voor het maken van muziek. Veelzijdigheid en compatibiliteit zijn gegarandeerd vanwege volleidge VST en ReWire ondersteuning, terwijl zijn computerbelasting minimaal is. Lees hier alles over (en meer) in de onderstaande specificaties!

MadTracker Bundel
MadTracker wordt geleverd inclusief een dozijn VST plugins, acht ingebouwde effecten, meer dan 70 kwaliteitssamples, and diverse demo’s om je direct aan de slag te laten gaan. Daarnaast is er diverse online documentatie om direct gewend te raken aan MadTracker.

Tracker Interface
De tracker interface geeft je een krachtige, efficiënte en verfrissende benadering van het maken van muziek. Ervaar het plezier van het werken met een intuïtieve en schone interface die beperkingen verwijderd en ruimte genereert voor nieuwe ideeën en inspiratie.

VST Ondersteuning
MadTracker heeft volledige ondersteuning voor VST effect en instrument plugins, en doet dit op een duidelijke en ongecompliceerde manier. Om je direct op weg te helpen, wordt MadTracker geleverd met een ruim assortiment aan VST effecten en instrumenten.

ReWire Ondersteuning
MadTracker integreert naadloos in je bestaande setup en projecten vanwege zijn ReWire ondersteuning. Verbind MadTracker in een ReWire host, en gebruik het als een uitbreiding van je bestaande muziekprojecten!

MadTracker Technologieën
MadTracker implementeert meerdere technologieën voor tijd-efficiënte en intuïtieve controle van je projecten. Het mixpaneel geeft je direct overzicht en controle, en de automatisering van alle VST plugins en ingebouwde effecten staat garant voor de snelste realisatie van je wildste verbeeldingen!

MadTracker Ondersteuning
MadTracker geeft volledige en snelle ondersteuning aan zijn gebruikers. De crew is altijd beschikbaar via e-mail en het forum op de website. Daarnaast heeft MadTracker een ingebouwde chat cliënt voor onmiddelijk en direct contact met de crew en de andere MadTracker gebruikers!

MadTracker Community
MadTracker heeft een levendige en vriendelijke community die jou als gebruiker inspireert en helpt. Ontvang feedback op je nummers in de muzieksectie, bediscussieer van alles in het forum, ontmoet de andere gebruikers op het IRC chat kanaal, leer meer in de artikelenafdeling, of participeer in één van de vele grote en kleine competities en kettingnummers.

------------

Meer informatie vind je op http://www.madtracker.org
 
Heel interessant dit! :)
 
Ik was wel meteen geneigd te gaan chatten, dat is eigenlijk niet zo goed..
 
Och, een nostalgisch gevoel stroomt er door me heen. Na screamtracker en fasttracker was het madtracker waarmee ik een lange tijd gewerkt heb tot een kleine 4 jaar geleden. Altijd fijn mee gewerkt en gewoon een heerlijk programma als je van tracken houdt (nee, geen funzige opmerkingen nou he jongens!).
Leuk om te zien dat het op deze manier verder groeit, niet dat ik er ooit op terug zal vallen (SX3 is toch nog ff wat leuker) maar toch...
 
Origineel geplaatst door Jazper
Waarom nog madtracker als er renoise is.. :eureka:

Omdat madtracker niet zo'n irritant scherm heeft als renoise.
Die van mt2 is nl. gewoon een windows scherm.

En de export midi funtie is echt een toppertje!
 
Nostalgie nostalgie, al is er in de specificaties in trackerland wel veel veranderd sinds de tijd dat ik nog in Impulse aan het klooien was :D

Zullen we samen in Mad eens een trackie gaan bouwen Bas?
 
Heeft deze "plugin delay compensation"? Is het enige wat ik mis in Renoise.
 
Origineel geplaatst door Laurens O
Och, een nostalgisch gevoel stroomt er door me heen. Na screamtracker en fasttracker was het madtracker waarmee ik een lange tijd gewerkt heb tot een kleine 4 jaar geleden. Altijd fijn mee gewerkt en gewoon een heerlijk programma als je van tracken houdt (nee, geen funzige opmerkingen nou he jongens!).
Leuk om te zien dat het op deze manier verder groeit, niet dat ik er ooit op terug zal vallen (SX3 is toch nog ff wat leuker) maar toch...

Soowheey, Luis...... Leef je nog jochie??!

Goed zeg!
:halleluja :biertje: :dubbel:
 
Origineel geplaatst door 6 trak
afspelen gaat perfect maar na het op den stoptoets drukken blijft het geluid ff hangen (8x tikken)... vaag

heb je al eens met de buffersettings gespeeld? (audio configuration)
of al eens van mme naar dx driver geswitched?
 
Origineel geplaatst door Breed
Heeft deze "plugin delay compensation"? Is het enige wat ik mis in Renoise.

nog niet, zoiets komt pas met mt3 denk ik.
 
Origineel geplaatst door JohnnyBusca
Ik was wel meteen geneigd te gaan chatten, dat is eigenlijk niet zo goed..

haha ;-) je kunt de chat std uitzetten in de config :)
 
Back
Top