• Welkom terug op het vernieuwde Synthforum!
  Lukt het inloggen niet meer? Voer dan een wachtwoord reset uit via Wachtwoord vergeten.
  Krijg je geen e-mail van Synthforum als je je wachtwoord probeert te resetten (bij hotmail, live of outlook accounts)?
  Lees dan deze mededeling!

 • Als lid van Synthforum kunnen we uren praten over synths en aanverwante zaken. Waar het uiteindelijk natuurlijk om gaat is het maken van muziek. Heb je iets gebrouwen, geproduceerd, gecomponeerd of ingespeeld wat je graag wilt delen met de rest van de community, dan is dit de juiste plek om dat te doen. Ben je trots op het resultaat of wil je suggesties voor verbetering, post dan hier je track. Wil je alleen luisteren en opbouwende kritiek geven? Dat kan ook.

  Er zijn twee manieren om je track te plaatsen:

  1. Via de uploadmogelijkheid die Synthforum biedt. Het mp3 bestand mag dan niet groter zijn dan 20 MB. Maak een nieuwe thread aan en klik links onder het bericht op "bestanden toevoegen". Kies na het uploaden voor "Insert". Alleen dan wordt de audio player in je post zichtbaar.

  2. Via een externe site. Er bestaan verschillende sites die ruimte bieden om je muziek te hosten. Je kunt in je bericht een link naar je track plaatsen. Omdat Synthforum de soundcloud link automatisch omzet in een player, gaat hier de voorkeur naar uit. Je hoeft dus verder niets te doen, alleen de link naar je track in je post plakken.

  Let op: Wanneer je track op SoundCloud op "private" staat, verschijnt er geen player, maar blijft alleen de link over.

  Een veelgebruikt alternatief is YouTube. Heb je je muziek op je YouTube kanaal gezet, dat kun je je clip embedden door simpelweg een link te posten. Daarna wordt de YouTube player automatisch embed in je post. Dit geldt ook voor video's van bijvoorbeeld Facebook en Vimeo.

  Heel veel succes en plezier gewenst!

 • Rond middernacht (donderdag op vrijdag dus) is het forum nogmaals tijdelijk niet bereikbaar vanwege onderhoud.
  We verwachten niet langer dan twee uur nodig te hebben.
  Daarna zijn we weer online.

commentaar graag

CraZ

..
Lid sinds
4 juli 2001
Berichten
2.743
Groovy !

Groovy !

Ik vind 'm wel groovy. Toch heb ik altijd een beetje moeite met sounds van bijvoorbeeld een 909.. maar dan uit een softsynth, VST-geval of VA-bak. Het lijkt er wel op.. maar het is het niet helemaal. Dat doet overigens niks af aan de beat :p

De reverb op dat ping-pong geluid mag ietsje strakker.. zeker op het eind hoor je wat gerommel .. en dat is jammer.

Al met al zeker niet verkeerd !
 

TraiZor

Ouwe rot
Lid sinds
1 november 2001
Berichten
593
Locatie
Zevenaar
ik heb geen sounds van de 909 proberen na te maken. ik kloot maar wat weg met de dr-008 (misschien bekend voor jullie hardware-freaks?) en gebruik tonen die ik dan zelf 'gemaakt' heb. ik moet wel zeggen dat er heldere tonen uitkomen.

verder me eigen commentaar: :)
- de melodie moet ik nog maken dus het klinkt nog kaal.
- opbouw is slecht (het maken van de pattern - alle instrumenten bij elkaar - kostte me een paar uur, het achter elkaar plakken duurde iets van 5 minuten :) )
- het nummer is te zacht

over dat laatste: het begin - als de beat er nog niet is - is vele malen zachter dan 0db. als je in bijv. soundforge kijkt zie je dat de beat wél tot de 0 db komt en daardoor de rest niet hoger kan. Ik weet dat een compressor de oplossing is maar ik weet niet hoe ik hem moet instellen zodat ik niet zo'n effect krijg dat je als de beat eraan komt je de rest opeens 2x zachter hoort. Ik denk dat een multi-band compressor de oplossing moet bieden, maar ik weet niet hoe ik deze moet instellen. Misschien één van jullie?
 

CraZ

..
Lid sinds
4 juli 2001
Berichten
2.743
Compressie

Compressie

Ehh.. compressie kan iets van dat effect compenseren. Een goeie manier om te testen hoe je een compressor moet instellen is zoiets als de 'preview' mode voor plugins in SoundForge.. je haalt dan het geluid door de plugin.. en de settings kun je dan realtime veranderen. Bevalt de sound.. ram dan op OK.. en gaan met die handel :p
 

matt second

acid management
Lid sinds
28 augustus 2001
Berichten
5.441
Locatie
Delft
ja lekker groove stukkie
zeker goede basis , maar je gaat toch niet zeggen dat je een paar uur bent bezig geweest met het maken van een hihat een bassdrum een pongetje en een basgeluidje ?

de kick is te hard . vonden m'n reveals
de reverb is te vies
 

TraiZor

Ouwe rot
Lid sinds
1 november 2001
Berichten
593
Locatie
Zevenaar
Orgineel geplaatst door matt second
maar je gaat toch niet zeggen dat je een paar uur bent bezig geweest met het maken van een hihat een bassdrum een pongetje en een basgeluidje ?

jah.. eigenlijk wel :)
ik maak nog niet zo lang muziek enzo dus ik moet nog vanalles verkennen

de kick vind ik ook wel wat hard maar niet té hard. de rest vind ik wel te zacht. misschien dat ik de kick door een (zachte) distort haal om deze te compressen zodat de rest weer een stuk harder kan.
 
Top