Ableton Push 3

Zou wel geinig zijn als je er op de bank met dat ding op schoot een beetje mee kon gaan zitten prutsen (me de standalone versie), maar dan moeten die 3rd party plugins eigenlijk wel werken, en dat is dus nog even de vraag.
en die prijs... poeh... voor bijna 2K kan ik best nog wel wat dingen bedenken wat ik liever wil hebben.

Ik laat het even bezinken, en zal er komende week in alle rust eens beter naar kijken... misschien dat ik alsnog enthousiast word... wie weet.

Ik zit nu toevallig net de Stimming review te bekijken en hij zegt terecht dat hij wel erg warm wordt en niet echt voor schootgebruik geschikt is (zonder buffertje).

Een ander interessant punt is wel de dat cpu ook upgradebaar is! Dus je kunt er nog een snellere cpu inzetten. Alleen denk ik wel dat je echt serieuze coolingproblemen krijgt (de nieuwe intels zijn heethoofden).

Wat ik al eerder zei ook, de standalone lijkt me echt alleen meerwaarde hebben als je regelmatig buiten je eigen grot muziek wil gaan maken, zei het optredens of oefenruimtes ofzo.
 
Ik heb trouwens bij de standalone versie hetzelfde gevoel als de Maschine plus en de Akai Force (als Ableton vervanger). Als je deze benaderd als een vervanger voor een PC/laptop met de software variant, dan loop je al snel tegen allerlei beperkingen op. Als je niet wil of je niet kan aanpassen aan deze beperktere werkwijze, dan val je van de ene teleurstelling in de andere. Niet doen zou ik zeggen. Het lijkt zo interessant, een standalone versie, maar zolang ze deze voorzien van middelmatige spec's en afgestompte software wordt het echt behelpen. Ik trap er niet meer in.


Dit is een heel goed punt, zie de laatste Espen Kraft video, hij heeft zijn Akai Force weg moeten doen omdat het niet vlot werkte met grote projecten. 8 gig ram kan ook wel wat weinig zijn dan.
 
Die video van Loopop gekeken en snap het apparaat niet zo goed. Enkel de controller kost 950 euro en dan krijg je er een adat interface bij, kost me dan alleen extra geld voor iets wat ik niet nodig heb en ook nog eens meer geld kost als je het daadwerkelijk wilt gebruiken. Had die lekker weg gelaten en OOK als optie erbij gedaan, dan bedien je gelijk wat meer klanten. Maargoed, dat zal wel meer kosten om te maken dan dit... En die standalone, erg tof, maar voor dat geld... pfoeeee, het is niet duur voor wat je krijgt, maar een hoop geld voor iets dat toch ook weer erg beperkt is tot enkel de Ableton clip mode en fx. Toch zal daar wel een leuke markt voor zijn voor de hobbyist met wat meer geld en de artiesten op het podium.

Ik mis echt een arranger controller. Ik had liever een push 3 gezien met als update MPE en evt wat andere knoppen zoals ze nu hebben, met daarnaast een Push 3A(rranger). Kan een iets kleinere vorm factor hebben, maar met hetzelfde scherm + knoppenrijen bovenaan en wat toffe knoppen om door je arrangement te vliegen. Het lijkt erop dat ze nu weer jaren op software verder gaan, ben benieuwd of er ook updates voor de 2 komen.
 
Die video van Loopop gekeken en snap het apparaat niet zo goed. Enkel de controller kost 950 euro en dan krijg je er een adat interface bij, kost me dan alleen extra geld voor iets wat ik niet nodig heb en ook nog eens meer geld kost als je het daadwerkelijk wilt gebruiken.
Je kunt die ADAT toch gebruiken zonder standalone optie? Ik begrijp dat de Push 3 zowel in controller als standalone configuratie die audiointerface met ADAT aan boord heeft. Het had er voor mij ook niet in hoeven zitten, maar ik kan me voorstellen dat het handig is als je veel met laptop werkt (evt onderweg), dat scheelt weer een extra audiointerface. Zag ook al mensen die het willen gebruiken als expander voor hun bestaande audio interface door via ADAT extra kanalen daaraan toe te voegen.
 
Ja ik snap dus niet dat je er een adat interface in doet. Handig voor onderweg? Heb je dan ook compacte adat converters? Ik zou de hele interface eruit houden en de mogelijkheid bieden om er een USB interface aan te hangen bv, lijkt me veel handiger onderweg en geef je mensen zelf de keuze, maar misschien zie ik iets over het hoofd. Ik ben ook wel iemand die houdt van apparaten die goed zijn in 1 ding, ipv 1 apparaat die alles kan en je de hele tijd moet switchen tussen functies. Ik behoor dus duidelijk niet tot de doelgroep en die zullen ze ongetwijfeld hebben :)
 
Ik zit wat reviews te kijken, maar er is best wel een hoop aan te merken op de standalone mode. Apparaat wordt wordt heet (zo heet dat het niet prettig is om op schoot te hebben), batterijduur flink minder dan 2.5u bij intensief gebruik, projecten laden duurt lang, opladen via USB-C niet mogelijk en nog wel wat dingetjes. Raar dat ze voor Intel zijn gegaan en niet voor ARM bijvoorbeeld. Die zijn een stuk zuiniger en koeler terwijl ze meer dan genoeg rekenkracht hebben. Ben blij dat ik voor de instapper ben gegaan.
 
Raar ook dat de arranger info wel wordt overgenomen uit projecten maar dat je dat niet kunt benaderen. Wellicht in een volgende software update?
 
Raar ook dat de arranger info wel wordt overgenomen uit projecten maar dat je dat niet kunt benaderen. Wellicht in een volgende software update?
Ja die vond ik ook wel opvallend. Je zou bijna denken dat ze nog volle bak in ontwikkeling zijn met een of andere arranger view :)
 
Ja die vond ik ook wel opvallend. Je zou bijna denken dat ze nog volle bak in ontwikkeling zijn met een of andere arranger view :)

Lijkt me ook een logische toevoeging. De session view is leuk voor live performance, maar juist dat je dat ook weer realtime op kunt nemen in een arrangement en dan na kunt bewerken maakt de Live workflow zo leuk. Als je alleen maar in clips en scenes blijft hangen komt er nooit iets afgeronds uit en op zich moet het makkelijk kunnen.
 
Die adat-out is erg handig in combinatie met bijvoorbeeld de Expert Sleepers ES-3 of ES-8. Dan is je Push 3 direct het hart van je modulaire setup. Geil.

Op zich, maar je hebt al aparte cv outs voor dat doel. Een andere toepassing is een mixer met adat in, als je toch al in het duurdere segment zit is dat niet onrealistisch. Gelijk 8 aparte outputs vind ik sowieso echt wel mooi, apart processen of live beetje faders schuiven geeft wel een extra dimensie.

Wat betreft het arranger gedeelte vind ik het scherm vrij klein. De akai force wint op dat vlak dan weer lijkt me (or zelfs de mc707). Maargoed, als je toch al Live gebruikt op een groot scherm speelt dat weer minder.
 
[OffTopic]

Speaking of Versie 3, ik zag dat KeyLab Essential zojuist ook bij mk3 is aangekomen.
Dat ze (Arturia) die maar eens stand-alone hadden gemaakt (en hopla, ook maar meteen expandable),
dus met de hele keyboard & synth santekraam aan boord, en in staat tot wat updates.
Of at least een manier om vanuit een computer een paar instrumenten naar die KeyLab te uploaden voor standalone gebruik (zoals ik begreep dat Roland doet met plug-outs).

[BackToPush3 again]

 
heb je iig mpe. ben benieuwd hoe die gaat bevallen. of de pads ook heel fijn zijn.
 
Ja, dat is inderdaad de grote vraag die je niet beantwoordt krijgt in een video... Maar ze hebben vast wel hun best gedaan.
 
Raar ook dat de arranger info wel wordt overgenomen uit projecten maar dat je dat niet kunt benaderen. Wellicht in een volgende software update?
Zou kunnen maar dan hadden ze ook het scherm groter moeten maken want wellicht dat je dan één audiotrack per keer wel kan zien en kan bewerken maar je mist dan nog wel het overzicht vind ik.
Ze hadden ook een usb c aansluiting kunnen maken zodat je eventueel een scherm kan aankoppelen als je het een keer nodig hebt, er zit een I3 processor in dus die chip is er al, dat vind ik een gemiste kans.
 
Er zit USB-C op maar die kan nu alleen (nog?) gebruikt worden om op je computer aan te sluiten.
 
Ik was te lui om verder te kijken dan het nieuws.
Ik heb dus wel een nieuws item aangemaakt, maar nog niet goedgekeurd blijkbaar.
Wellicht samenvoegen, want dit is niet handig zo.
Ja, dat heb ik ook een paar keer gehad. Die van mij werden dan na verloop van tijd afgekeurd (kon niet zien waarom).
Na een paar pogingen ben ik er mee gestopt. Geen nieuws meer van mijn kant.
 
Back
Top