Paypal betaalprobleempje

Lid sinds
22 Maart 2008
Berichten
9.636
Locatie
-
Ok. Ik ging vanmorgen een bedrag overschrijven maar ben duidelijk niet zo bekend hoe dat zit met de fee die ze hanteren. Het overeengekomen bedrag in dollars stond op het scherm: "Dit ontvangt de verkoper" Daarnaast het bedrag wat het mij kostte in Euro's.. een aannemelijk verschil met de wisselkoers meegerekend.
Nu komt de ontvanger met een printje dat het bedrag lager is dan wat er bij mij in het scherm staat. En daarbij komt hij met een fout die hij in de berekening heeft gemaakt. En dat is al de tweede. Ik ga er bijna wat van denken..

- klopt het dat die fee verrekend wordt met het bedrag wat de koper ontvangt? En ik dat bij het over te schrijven bedrag had moeten optellen.. (de 4% dus).
- Ik wil de transactie terugdraaien maar op internet word ik niet veel wijzer hoe ik dit in werking zet. Als hij het bedrag aan mij terugschrijft zit er dan weer een transactie fee in die Paypal inhoudt? Dat lijkt me niet de procedure..

Hellup dus.. :)

hieronder een screenshot van de paypal betaling..

Order 6x40 on alibaba paypa paid.png


Screenshot van manager@colorfullight.net:

Paypal shizzle.png
 
Laatst gewijzigd:
Ik had het onlangs omgekeerd omdat ik ook nog niet zo bekend was met Paypal. Een groot deel van mijn modular verkocht via FB groepen aan buitenlandse kopers. Paypal houdt bij degene die het geld ontvangt inderdaad een fee in over het ontvangen bedrag. Dat kan soms best oplopen. Bij veel advertenties zie je er dan ook +4% fee bijstaan. Als jouw verkoper dat er niet bij had gezet, treft jou naar mijn idee geen blaam. Hoe het zit met een koop terugdraaien weet ik niet. Succes, op een goede afloop.
 
Ok... dank. :okdan: Ja dat kan natuurlijk ook. Deze verkoper adverteerde met samples op Alibaba.. ik wilde een aantal producten en moest toen onderhandelen. Hij had na de 1005 dollar overeen te zijn gekomen wel aangegeven of ik de 4% Paypalfee wilde includen.. maar ik dacht dat de verkoper echt 1005$ ontving omdat ik dat op mijn scherm zag..
Hij neemt zijn tweede rekenfout voor lief nadat ik vroeg of we niet beter konden cancelen.. :) Heb net 50 dollar overgeschreven en hoop maar dat het nu klaar is.. pfff..

Maar goed om te weten dit. Ik heb eerder iets overgeschreven via Paypal en verkopers hebben nooit geklaagd over de 4% fee die kennelijk van het door hun ontvangen bedrag afging.
 
Zo uit het hoofd: dat kan inderdaad correct zijn. In het verleden heb ik ook wel eens geld ontvangen van iemand via PayPal, waarbij ook enkele procenten van het totaalbedrag afgestaan moesten worden richting PayPal. Overigens geld dit niet bij alle transacties. Bij de Thomann webshop bijvoorbeeld, daar hoef je niets extra's te betalen als de transactie via PayPal gebeurd. Maar hoe ze dit op de achtergrond regelen met PayPal? Geen idee.
 
Betaling naar vriend is zonder fees
 
Ja een 'gift' maar dan heb je geen paypal bescherming.
Ik heb dit gisteren gedaan voor hetzelde bedrag voor een serieuze akkoestische gitaar.
Hoop dat ik hem ooit ga krijgen.
Heb wel contact met de koper.
Hij ziet eruit als een Latino Gangster :)
Maar goed.....spannend......leun echt op mijn intuietie in dit geval.
 
Eigenlijk gek dat we dat in Nederland via MP altijd doen en we maar moeten vertrouwen op onze onderbuik en een feedback score.
 
Neem "paypal bescherming" maar met een korrel zout.
Gladde verkopers doen een suggestie om een zeer laag bedrag terug te betalen na een paypal claim. Als je dit bedrag niet aanvaard durft paypal wel eens de claim weg te halen, dan heb je als koper niks, en de verkoper kan z'n paypal terug gebruiken.
De paypal klantenservice is ook erbarmelijk.
 
  • Duimpje
Duimpjes: Vic
Neem "paypal bescherming" maar met een korrel zout.
Gladde verkopers doen een suggestie om een zeer laag bedrag terug te betalen na een paypal claim. Als je dit bedrag niet aanvaard durft paypal wel eens de claim weg te halen, dan heb je als koper niks, en de verkoper kan z'n paypal terug gebruiken.
De paypal klantenservice is ook erbarmelijk.
Ik heb juist hele goede ervaringen met de betaalbescherming en klantenservice; zelfs toen ik eens voor zo'n 400 euro werd opgelicht werd er zonder poespas na enkele dagen terugbetaald.
 
Neem "paypal bescherming" maar met een korrel zout.
Ik niet. Ik heb een slechte ervaring met een verkooptransactie van een aantal cd's. De Engelse klant klaagde over de staat waarin ze hem bereikten. Ik vond dat dat er niets aan de hand was, aan de foto's te zien, maar uiteindelijk moest ik de cd's terugnemen omdat Paypal mijn geld inhield. Sindsdien gebruik ik Paypal officieel niet meer als betaalmethode.
 
Ik heb zelf ook goede en minder goede ervaring, Ik had voor mijn honden hondenvoer gekocht bij een dierenwinkel in het gooi, netjes met Paypal betaald maar de verzending bleef uit, en ik wilde het geld terugboeken omdat er even geen contact was met de verkopende partij, en Paypal trok het geld terug naar een week kreeg ik een mailtje van de verkoper. "Hij was opgenomen in het ziekenhuis en daarom kon hij niet versturen" Paypal heeft deze meneer aangemerkt tot soort van Oplichter terwijl die verkoper er niets aan kon doen daarmee ben ik het ook niet eens hoe Paypal dan zo iemand benadert niet eens goed uitzoeken wat er echt aan de hand is maar gelijk verkondigen als soort van Oplichter,

En ja Paypal rekent vaak bij commerciële verkoop extra kosten daarom vragen de meeste altijd voor een Friends gift. Als koper ben je redelijk goed beschermd bij Paypal als Verkoper is het vaak een ramp.
 
Leuk die tracking van tegenwoordig.. :dubbel:
Dit was overigens een betaling die ik rechtstreeks aan Alibaba deed.. shipping by truck.. huge package en mega cheap.. (Die deal met lampjes uit de OP waren na een week al binnen.. mag ook wel met 375 euro shipping..)1683742817700.png
 
Laatst gewijzigd:
Zo dat is wel heel veel geld voor Verzendkosten 375,- dan moet het wel wat geweest zij zo hé !!!
Dat was Express shipping.. 7 dagen onderweg.. Prijs was voor 4 dozen met daarin het formaat Moving Heads als filmpje hieronder.. Maar ben wel 'n beetje genaaid met de.shipping denk ik. De tracking van het plaatje zijn 2 dozen van 110cm x 30 x20.. Voor 220 dollar. Veel onhandiger formaat maar maakt wel een omweg als ik het plaatje van de tracking zie.. Ik wist niet dat Russia in Zuid Amerika lag.. 😬

 
Back
Top