Oplichtertje moeilijk maken, wie doet er mee?

Overigens ben je ook offline niet veilig. Ik zag vandaag zo'n busje met Britse nummerplaat voor "reiniging van daken" van deur tot deur gaan. Ze belden zelfs aan bij een nieuwbouw met hoogglanspannen... 8o)

Voor degenen die de scam niet kennen: ze spreken op voorhand geen duidelijke prijs af, doen een klein beetje "werk" aan je dak en komen dan met een factuur van duizenden euro's.
 
3500 geboden, dus wellicht gaat t m nog lukken ook :/
 
Haha een vriendje biedt en je trapt er in? Op reverb met garantie bij de dealers voor minder.
 
Ik trap nergens in, zie gewoon een bod staan. Tis wat een gek ervoor geeft. Veel Hollanders zijn kne-ter-gek, dus wie weet. Waarschijnlijk komt de bieder uit Eindhoven ;)
 
Ik heb overigens ook een maat die eerst even een bod doet, dus t fenomeen is bekend ;)
 
Op Galaxus .nl hebben ze best leuke samenstellers, zoals de AS Zekeringendoos X en de Moog Achteraf. Wel wat prijzig.
 

Attachments

  • IMG_5724.png
    IMG_5724.png
    207,5 KB · Bekeken: 75
't Kan raar lopen. Voor wat andere items (geen muziekspul) had ik een tijd prima contact met een Marktplaats-verkoper die een heel eind verder woont.

Er volgt erchter een drama in 3 bedrijven:

#1.
Het eerste ding dat ik van 'm kocht was te groot om te versturen, dus we hadden afgesproken dat als hij in de buurt kwam hij het zou komen brengen.
Perfect! Prima! Nou, zo ging het, hij kwam het langsbrengen, tevredenheid alom. Dat kan dan ook niet meer mis voor toekomstige transacties zou je zeggen. :halleluja

#2.
Tijdje later weer wat items van 'm gekocht (3 tegelijk). Deze konden wel verstuurd worden. Nou, dat durf ik dan wel aan.
Ik had alles betaald toen meneer ineens met het bericht kwam dat hij vergeten was dat hij 1 vd items ook op CataWiki had gezet, en dat het daar ook (maar later) verkocht was, en omdat 'het gedoe' met een afgekapte transactie daar groter ging zijn had hij uiteraard begrip voor mijn bezwaar, maar ging het bewuste item toch naar die CataWiki koper. Very Bad :frons:

#3.
Grrrr dus, maar omdat ik die overige twee items toch wilde hebben kwamen we uiteindelijk een vervangend item voor dat ook-op-cataWiki-item overeen.
Presteert meneer het om voor een van die andere twee items een andere (afwijkende & afgeragde) versie op te sturen dan er op zijn advertentie in een uitgebreide fotoserie was afgebeeld.
Ik hem na ontvangst meteen een bericht gestuurd, maar vanaf toen werd het stil. Dit bericht ook als reactie gestuurd op andere advertenties van hem (deze meneer is een veel-advertentie-plaatser), die worden wel gelezen, maar ook daar blijft het stil op. Erg flauw. :(

Zoals ik begreep doet Marktplaats alleen iets met meldingen als die zich opstapelen voor een bepaalde verkoper, dus daar zie ik weinig heil in.

Lang verhaal kort: prima first impressions qua betrouwbaarheid van een verkoper kunnen uiteindelijk toch een andere wending nemen. Ik ben 'm steeds netjes blijven benaderen, geen aanstoor gevend, maar deze verkoper verwacht dat via de struisvogel-methode het vanzelf opgelost raakt. Jammer.

OK, prettig weekend!
 
Jaren geleden heb ik al eens 2 synthesizers gekocht via MP, maar ze wel opgehaald en contact afgerekend.
Eerst even kijken of de staat van de synth is zoals men beloofde in de advertentie en daarna even erop spelen om te horen of alles functioneert.
Als alles OK was, werd er afgerekend. Ja, soms moet je dan even een stukje rijden. Dat moet je er dan wel voor over hebben.
Het leuke is dan ook dat je vaak nog SF-leden tegen komt in het wild ;)
 
Back
Top